Τα πάνω-κάτω έφερε πάλι ο ανάδρομος Ερμής στις ζωές μας, που ευτυχώς από τις 15 Απριλίου ορθοδρομεί και επανέρχεται η επικοινωνία σε φυσιολογικά επίπεδα. Πλέον θα μας χαρακτηρίζει η αλήθεια κι η ευθύτητα στα λεγόμενά μας, δε θα προσπαθούμε ν’ αποκρυπτογραφήσουμε τα μηνύματα των άλλων, τέλος οι παρεξηγήσεις κι οι επιστροφές πρώην. Μετά, όμως, απ’ όλες αυτές τις καθυστερήσεις, τα εμπόδια, τις αναβολές σοβαρών υποθέσεων και τα ευτράπελα στις επαφές, πού ρίχνει το κάθε ζώδιο την ευθύνη; Πάμε να δούμε αναλυτικά.

 

Κριός: Στο σύστημα, στον μποτιλιαρισμένο δρόμο, στο φαί που κάηκε μόνο του στο φούρνο. Οπουδήποτε, αρκεί να μετατοπιστεί. Ένας Κριός μόνο ατυχεί και δε λανθάνει.

 

Ταύρος: Στο κράτος, στην έλλειψη υποδομών, στην αποδιοργανωμένη κοινωνία. Είναι δυνατόν να κάνεις κάτι σοβαρό χωρίς βάση; Κατά διαόλου πάμε!

 

Δίδυμοι: Στις παρεξηγήσεις, στα περιττά λόγια, στη σιωπή και γενικά στο σπασμένο τηλέφωνο. Αγαπημένο τους παιχνίδι με ανάδρομο!

 

Καρκίνος: Στον εαυτό του. Με ανάδρομο και μη. Με ήλιο και βροχή. Με αιτία και χωρίς.

 

Λέων: Σε εκείνους που του την μπαίνουν εδώ και καιρό και ειδικά με ανάδρομο η εμφάνισή τους και μόνο μπροστά του, του την δίνουν. Για να δείξουμε, λοιπόν, σε όλους ποιος είναι ο βασιλιάς εδώ μέσα!

 

Παρθένος: Στη γραφειοκρατεία! Μια δουλειά να τελειώσουν, βρε παιδί μου, στην ώρα τους δεν μπορούν.

 

Ζυγός: Μάλλον στην αλλαγή του καιρού, αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρος. Μήπως φταίει το πρόγραμμα των φίλων του και δε βρίσκουν κοινή ώρα για καφέ; Ποιος ξέρει; Ο Ζυγός πάντως δεν ξέρει πού να επιρρίψει ευθύνη για όλο αυτό.

 

Σκορπιός: Στην πρώην σχέση τους που εμφανίστηκε αιφνιδίως και τους κάνει νερά. Τι εμφανίζεσαι άνθρωπέ μου, αν δε θες επανασύνδεση; Είναι αξέχαστοι οι Σκορπιοί, το είπαμε, αλλά και σκληρά καρύδια, μην ξεχνάς! Για όλα φταίνε οι πρώην.

 

Τοξότης: Ποιος ανάδρομος; Ποια ευθύνη; Ταξιδάκι κανονίστηκε ήδη κι οι αναποδιές ξεχάστηκαν από προχθές.

 

Αιγόκερως: Για όλα φταίει ο προϊστάμενός τους. Πού θα πάει; Κάποια στιγμή θ’ αλλάξουν οι ρόλοι.

 

Υδροχόος: Ο καπιταλισμός κι η ανθρωποφαγία μας φταίνε για όλα. Χάθηκε πια η ανθρωπιά, η συμπόνια, η κατανόηση και γενικά ο Υδροχόος ψάχνει αφορμή για ν’ αφυπνίσει τη συνείδησή μας.

 

Ιχθύες: Το ταίρι τους θα την πληρώσει. Αφού όλος τους ο κόσμος αυτό είναι, πού αλλού να ρίξουν το φταίξιμο τα ψαράκια ε;