Στο παιχνίδι του έρωτα, υπάρχουν οι περίεργες στιγμές που κυριαρχεί η ένταση, στην οποία προσπαθούμε να επιβάλουμε τους όρους και τους κανόνες μας, προκειμένου να περάσει το δικό μας. Τα παιχνίδια εξουσίας σε μια σχέση μάς κάνουν να θέλουμε να αποκτήσουμε το πάνω χέρι! Ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος στα ερωτικά παιχνίδια εξουσίας; Ποιος καταφέρνει τελικά να έχει το πάνω χέρι σε μια σχέση;

Κριός

Είναι γνωστό ότι ο Κριός έχει αρχηγικές τάσεις, θέλει να έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα, ακόμα και στον έρωτα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι του αρέσει να έχει στο πλάι του ένα ερωτικό ταίρι που είναι άβουλο. Απεναντίας, του αρέσουν οι αντιδράσεις, θέλει να του πηγαίνεις και λίγο κόντρα και τις περισσότερες φορές, πρέπει να υποχωρείς και να δίνεις τόπο στην οργή, να κάνει αυτό που του αρέσει τελικά! Μην περιμένεις ποτέ ότι θα καταφέρεις να κάνεις «κουτάβι» τον άγριο Κριό! Όσο εγωιστικό και να είναι από μεριάς του, αυτός θα θέλει να έχει το πάνω χέρι στη σχέση σας και όλα θα γίνονται τη στιγμή που ο ίδιος το αποφασίζει! Κάποιες στιγμές μπορεί να περάσει και το δικό σου, αλλά ο Κριός θα το πλασάρει ότι σου έκανε και χάρη που υποχώρησε!

Ταύρος

Ένας Ταύρος εξουσιάζει τον ερωτικό του σύντροφο, πολύ απλά γιατί θέλει να τα ξέρει και να τα μαθαίνει όλα και πολλές φορές γίνεται αρκετά καταπιεστικός στις επιθυμίες του! Το πείσμα του τον κάνει ανυποχώρητο, επομένως είτε σου αρέσει είτε όχι, θα αναγκάζεσαι πολλές φορές να ακολουθείς τους δικούς του ρυθμούς για να μην έχεις στη συνέχεια τις γκρίνιες και τα μούτρα του! Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό: έστω κι αν ο Ταύρος θέλει να έχει την εξουσία στη σχέση του, αν τον πας με μαλακό, γλυκό και τρυφερό τρόπο, μπορείς πραγματικά να τον κάνεις ό,τι θέλεις! Ο λόγος που τον κάνει να θέλει να έχει τον πρώτο λόγο σε μια σχέση, είναι επειδή φοβάται πολύ ότι κάτι θα πάει στραβά και δε θέλει να βρεθεί εξ απροόπτου!

Δίδυμος

Ένας ερωτικός δεσμός δεν είναι αρένα, στην οποία δίνουμε μάχη για το ποιος θα είναι νικητής και ποιος είναι ο ηττημένος. Ακριβώς αυτή είναι η άποψη του Δίδυμου, ο οποίος δε θέλει ούτε να εξουσιάζει, αλλά ούτε να εξουσιάζεται! Όλες οι ερωτικές του σχέσεις κινούνται στο επίπεδο της αμοιβαίας επικοινωνίας, αλλά και της χαλαρότητας. Δεν πρόκειται ποτέ να σε πιέσει να έχει τον πρώτο λόγο σε τίποτα, αν δεν του δώσεις εσύ το δικαίωμα σε αυτό. Ωστόσο, μην απορήσεις αν τον ακούσεις σε παρέα να λέει ότι αυτός κάνει όλα τα κουμάντα και ότι σου έχει πάρει τον αέρα και έχει το πάνω χέρι. Ο Δίδυμος λέει πολλά, αλλά στην ουσία λίγα από αυτά πιστεύει στην πραγματικότητα!

Καρκίνος

Ένας Καρκίνος δε θέλει να χαλάει χατίρια και τις περισσότερες φορές σε μια σχέση παίρνει το ρόλο του εξουσιαζόμενου και όχι του εξουσιαστή! Ωστόσο, εσύ από την πλευρά σου, που διατηρείς σχέση με τον Καρκίνο, μπορεί να νιώσεις πολλές φορές ασφυκτική πίεση από αυτόν, γιατί στην ουσία αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να εξουσιάσει τα συναισθήματά σου, την καρδιά σου! Οι ανασφάλειές του τον κάνουν πολλές φορές να προσπαθεί να σου επιβληθεί στον τρόπο που εκφράζεις τα συναισθήματά σου! Στην πραγματικότητα όμως, ένας Καρκίνος μπορεί να ακολουθήσει κατά γράμμα τις δικές σου επιθυμίες και μπορεί να σε αφήσει να έχεις το πάνω χέρι της σχέσης, αρκεί να νιώσει ασφάλεια και συναισθηματική σιγουριά!

Λέων

Ο βασιλιάς του ζωδιακού είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του Λέοντα που σκιαγραφεί πλήρως και την ερωτική του συμπεριφορά! Ο Λέων θέλει να εξουσιάζει μία σχέση, θέλει πάντα να έχει τον πρώτο λόγο και αυτό είναι κάτι που του αρέσει όχι μόνο να το βιώνει, αλλά και να το παρουσιάζει στον έξω κόσμο! Αυτό που θέλει, του καρφώνεται στο μυαλό και σου επιβάλει να το πραγματοποιήσεις τη στιγμή που θα σου το ζητήσει, μόνο και μόνο επειδή σου το ζήτησε ο ίδιος! Ακόμα λοιπόν και αν του πάρεις τον αέρα (που είναι σχετικά εύκολο), θα πρέπει να τον αφήσεις να νομίζει ότι είναι ο αρχηγός της σχέσης!

Παρθένος

Δεν του αρέσουν και δεν του ταιριάζουν τα παιχνίδια εξουσίας σε μία σχέση, ίσα-ίσα που τον ξενερώνουν και τον κάνουν να απομακρύνεται. Ένας Παρθένος είναι της άποψης ότι σε μια σχέση πρέπει να υπάρχει η ισότητα και ότι με τον διάλογο, όλα μπορούν να εξελιχθούν με τον κατάλληλο τρόπο! Δε θα προσπαθήσει ποτέ να πάρει το πάνω χέρι σε μια σχέση, μπορεί κάποιες στιγμές με την κριτική που σου ασκεί, να πιστέψεις ότι προσπαθεί να σου επιβληθεί, στην πραγματικότητα όμως αυτό που κάνει είναι να σε βελτιώσει! Μην προσπαθήσεις και εσύ από την πλευρά σου να έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη σχέση σας, γιατί έτσι η σχέση σας δε θα μπορέσει να έχει μέλλον! Η σχέση σας θα πρέπει να είναι σαν μια πολύ καλή συνεργασία.

Ζυγός

Δεν υπάρχει περίπτωση ένας Ζυγός να εξουσιάσει τον σύντροφό του ή να προσπαθήσει να κερδίσει το πάνω χέρι στη σχέση. Ένας Ζυγός είναι συγκαταβατικός, διπλωμάτης, ήρεμος και συνεργάσιμος. Δεν ταιριάζει καθόλου στο προφίλ του να είναι ο εξουσιαστής, που επιβάλει τους όρους και τους κανόνες σε μία σχέση! Αυτός ο άνθρωπος τις περισσότερες φορές γίνεται ο ίδιος το πρόσωπο που εξουσιάζεται από τον σύντροφό του και αυτό συμβαίνει, γιατί έχει καλοπροαίρετο χαρακτήρα και δεν του αρέσει να παίρνει αποφάσεις. Έτσι, συχνά αφήνει το ταίρι του να παίρνει πρωτοβουλίες και να κινεί τα νήματα της σχέσης. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν με την υποχωρητικότητά του δηλαδή, καταλήγει στο σημείο να είναι συχνά παγιδευμένος σε έναν ερωτικό δεσμό που καταπατά την προσωπική του βούληση και την ελευθερία. Στο παιχνίδι της εξουσίας συνήθως βγαίνει ηττημένος!

Σκορπιός

Σου αρέσει να σε καθοδηγούν, να σου επιβάλλονται, να σε μαλώνουν σαν μικρό παιδί και γενικότερα να σε εξουσιάζουν; Τότε ο ιδανικός σύντροφος για σένα δεν είναι άλλος από τον Σκορπιό, για τον οποίο θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά, που να επιβεβαιώνουν ότι αυτός ο άνθρωπος θέλει να είναι ο κυρίαρχος στο παιχνίδι του έρωτα! Η βασική επιθυμία του είναι να έχει την εξουσία και τα ηνία της ερωτικής του σχέσης, θέλει να τα γνωρίζει όλα, να κατευθύνει τα πάντα και να μη γίνεται τίποτα χωρίς την έγκρισή του! Ακόμα και αν εσύ δεν εγκρίνεις τέτοιου είδους συμπεριφορά, ο Σκορπιός με τα τεχνάσματά του θα καταφέρει να σε βάλει στο τριπάκι του, για να κερδίσει το πάνω χέρι και να καταφέρει να σε εξουσιάσει.

Τοξότης

Δεν υπάρχουν παιχνίδια εξουσίας στην ερωτική ζωή του Τοξότη, παρά μόνο παιχνίδια ελευθερίας! Δε θα καταφέρεις ποτέ να έχεις το πάνω χέρι στη σχέση σας, αυτός όμως από την πλευρά του, θα μπορέσει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεταξύ σας εξελίξεις, χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα το πετύχει αυτό, προσπαθώντας να σε εξουσιάσει! Ο Τοξότης θέλει να περνά το δικό του, δηλαδή να σου τηλεφωνεί και να σε βλέπει όποτε θέλει ο ίδιος και, αναγκαστικά, για να συνεχίσει η σχέση σας, θα χρειάζεται εσύ από την πλευρά σου τις περισσότερες φορές να υποχωρείς! Αν θέλεις να πατήσεις πόδι και να υψώσεις ανάστημα και αν νιώσει ότι τον εξουσιάζεις, τότε μην παραξενευτείς αν σου πει ότι πάει μέχρι το περίπτερο και δεν τον δεις ποτέ ξανά!

Αιγόκερως

Αρκετά δυναμικός και απόλυτος είναι ο Αιγόκερως στην ερωτική του ζωή. Θέλει να έχει τον πρώτο λόγο σε μια σχέση και να εξουσιάζει, αλλά αυτό συμβαίνει μονάχα όταν τρέφει βαθιά και ειλικρινή συναισθήματα! Αν δε σε κάνει και πολύ κέφι, αλλά περνά μόνο τον χρόνο του μαζί σου, δε θα θελήσει να έχει το πάνω χέρι ούτε θα καταλάβεις ότι σε εξουσιάζει. Αν όμως είναι ερωτευμένος ή και σε αγαπά, τότε θα σου επιβάλει να ακολουθήσεις τους ρυθμούς του, για να μπορέσει η σχέση σας να έχει και προοπτικές! Δεν είναι τόσο σκληρός σαν ένα Σκορπιό, ούτε ζηλιάρης σαν έναν Ταύρο και φυσικά δεν είναι τόσο επιβλητικός όσο ένας Λέοντας, όμως ο Αιγόκερως θα προσπαθήσει να σε πείσει με επιχειρήματα, για τους λόγους που πρέπει να γίνει το κάθε τι στους ρυθμούς τους δικούς του!

Υδροχόος

Πάνω από όλα αυτό που μετράει σε μια σχέση με έναν Υδροχόο είναι η ισότητα! Δεν του αρέσουν τα παιχνίδια εξουσίας, τα βαριέται και στην πορεία τον εξαντλούν αλλά και τον εξαγριώνουν! Ο Υδροχόος θέλει με το ταίρι του να είναι τα καλύτερα φιλαράκια, που συζητούν, συμφωνούν και αποφασίζουν από κοινού! Ωστόσο, έχει κάτι το περίεργο: Εκεί που τον βλέπεις χαλαρό και λάιτ, εκεί ξαφνικά μπορεί να σε ξαφνιάσει με εκρήξεις έντασης και ζήλιας, προσπαθώντας να επιβάλει τους όρους του, αυτό όμως συμβαίνει λίγες φορές και στην πορεία το μετανιώνει! Αν θελήσεις εσύ από την πλευρά σου να κερδίσεις το πάνω χέρι στη σχέση σας, τότε αυτός από αντίδραση θα θελήσει να σου κόψει τον βήχα και να σου δείξει ότι αυτός κάνει τα κουμάντα!

Ιχθύς

Ένας τρυφερός και γλυκός Ιχθύς, δεν μπορεί ποτέ να έχει το πάνω χέρι στη σχέση του, γιατί δεν του αρέσει να επιβάλλεται και φυσικά προσπαθεί να αποφεύγει τα δύσκολα, οπότε του αρέσει να ρίχνει το μπαλάκι στο σύντροφό του, απλά και μόνο για να βγει από τη δύσκολη θέση. Ένας Ιχθύς πολλές φορές γίνεται θύμα ενός συντρόφου που τον εξουσιάζει πλήρως, όμως αυτό δεν είναι κάτι που τον ενοχλεί ή τον πιέζει, ίσα ίσα που του αρέσει κιόλας, γιατί θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο παίρνει και συναισθηματική επιβεβαίωση από το ταίρι του! Στη μοναδική περίπτωση που το ψαράκι προσπαθεί να κερδίσει το πάνω χέρι στη σχέση, είναι όταν ο έρωτας έχει αρχίσει να εγκαταλείπει τη σχέση του. Σε αυτή την περίπτωση θέλει να παίξει το τελευταίο του χαρτί!

Πηγή