Αργά το πρωί, η Σελήνη θα περάσει στον Σκορπιό και μάλιστα το μεσημέρι θα κάνει τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, όψη που θα προκαλέσει δυσάρεστα συναισθήματα κι απαισιοδοξία. Ίσως, μάλιστα, αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε το συμβιβαστικό μας πνεύμα, ενώ δεν αποκλείεται και να γίνουμε πιο επιφυλακτικοί και καχύποπτοι απέναντι στις προθέσεις των άλλων ή να βλέπουμε παντού εχθρούς.

Οι δύο που θα είναι μάλλον απαισιόδοξοι και δε θα βλέπουν φως στο τούνελ είναι οι Σκορπιοί και οι Λέοντες, που τόσο στα προσωπικά, όσο και στα επαγγελματικά θα αισθάνονται εγκλωβισμένοι, δέσμιοι των επιλογών τους ή των συνθηκών και χωρίς να μπορούν να κουνηθούν, καθώς η Σελήνη χτυπά τον 1ο και 10ο ηλιακό τους οίκο, αντίστοιχα.

Επιπλέον, το να αποφύγουν κάποια πράγματα είναι μάλλον αδύνατο και πολύ πιθανό να νιώσουν ότι αν δε δώσουν ένα τέλος σε κάποιες καταστάσεις ή παθογένειες, η ζωή τους δεν πρόκειται να φτιάξει.

 

Κριός

Κριοί, θα επηρεαστούν οι φιλίες σας και είναι πολύ πιθανό πως θα αλλάξετε παρέες ή θα τις διαμορφώσετε με νέο τρόπο. Αυτό συμβαίνει γιατί θα αλλάξουν τα ενδιαφέροντά σας και οι στόχοι που συνδέονται με αυτά. Θα δεθείτε με νέες ομάδες ανθρώπων με τις οποίες θα ανταλλάξετε έντονες ιδέες που προοδευτικά θα σας ενώσουν βαθιά, ενώ με κάποιους άλλους ο κύκλος φιλίας μπορεί να φτάνει στην ολοκλήρωσή του και οι δρόμοι σας θα απομακρυνθούν για πάντα (ίσως). Θα είναι μια περίοδος για να ενεργοποιηθείτε προς νέες ομαδικές δραστηριότητες ή προς επέκταση των δεσμών που έχουν αρχίσει μέσα από νέες ομάδες. Επίσης είναι καλό διάστημα για νέες φιλίες και για επαφές με αδέρφια, όπως και για τις όποιες ιδέες έχετε για να αρχίσετε κάτι νέο σε επίπεδο εκμάθησης και εκπαίδευσης.

 

Ταύρος

Για τους Ταύρους των δύο πρώτων μοιρών η Σελήνη στον Σκορπιό έρχεται να αλλάξει τα θέματα που σχετίζονται με τα επαγγελματικά σας. Είναι πιθανές οι αλλαγές επαγγελματικού περιβάλλοντος ή η ανάληψη νέων θέσεων. Πέρα από τον επαγγελματικό χώρο σας, μπορεί να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε και κινείστε στην κοινωνική σας ζωή. Επίσης είναι πιθανό πως θα υπάρξουν αλλαγές στις σχέσεις σας με κάποιον από τους γονείς σας. Οι αλλαγές που θα συμβούν στον επαγγελματικό σας χώρο μπορεί να σας αποφέρουν οικονομικά οφέλη. Προσοχή όμως στα συμβόλαια που υπογράφετε.

 

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι θα βιώσουν τη μεταμορφωτική επίδραση της Σελήνης στον Σκορπιό στο πεδίο της διαμόρφωσης των ιδεών τους. Δηλαδή είναι πιθανό ότι μέσα από γεγονότα θα οδηγηθείτε σε νέες αντιλήψεις της πραγματικότητας και των ιδανικών σας στη ζωή. Είτε μέσα από κοινωνικές ζυμώσεις, είτε μέσα από την παντοτινή δίψα σας για μάθηση, μπορεί να αποφασίσετε νέες σπουδές ή κάποιο ταξίδι που θα είναι σημαντικό για την επέκταση του ιδεολογικού σας ορίζοντα. Είναι πολύ πιθανό να αποφασίσετε να αγοράσετε το εισιτήριο μιας μοναδικής εμπειρίας γνώσης η οποία θα αφορά τον εαυτό σας και την ανάγκη του να κατανοήσει τα βάθη της πολυσχιδούς προσωπικότητάς σας.

 

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι που έχουν γεννηθεί εκεί κοντά στο θερινό ηλιοστάσιο, θα βιώσουν τη Σελήνη στον Σκορπιό με το τετράγωνο στον Πλούτωνα με τον Υδροχόο με τους εξής πιθανούς τρόπους: είτε θα επιδοθείτε σε άνευ προηγουμένου ερωτικές επιδόσεις και θα νιώθετε πως όλοι γύρω σας μυρίζουν σ3ξ, είτε θα μπείτε σε μια βαθιά μεταμορφωτική περίοδο που θα ανακαλύψετε τον εαυτό σας όπως δεν είχατε μέχρι τώρα. Το δεύτερο μπορεί να συμβεί και μέσω του πρώτου, αλλά δεν είναι αναγκαίο αν εσείς έχετε ανάγκες εξερεύνησης σε άλλα πεδία της ζωής. Σίγουρα πάντως ο Πλούτωνας θα σας αποκαλύψει νέους συσχετισμούς με τους Άλλους. Η μεταμορφωτική επίδραση περνάει και μέσα από μεγάλες κοινωνικές ομάδες, την ένταξη σας σε αυτές ή την αναζήτηση του υποσυνειδήτου σας μέσα από αυτές.

 

Λέων

Για τους Λέοντες των δύο πρώτων μοιρών του ζωδίου τους θα είναι μια περίοδος μεγάλης δυσκολίας αλλά κι αλλαγής για την ερωτική σας σχέση. Όσοι δεν βρίσκονται σε σχέση μπορεί να αποκτήσουν και να έχουν έντονα πάθη. Θα είναι μια σχέση που θα τους διαμορφώσει βαθύτερα συναισθηματικά. Το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί σε όσους Λέοντες βρίσκονται μέσα σε συνεργασίες, όπου και εκεί οι επαγγελματικές ή όποιες άλλες επαφές τους θα υποστούν αλλαγές. Σίγουρα δεν είναι καλό χρονικό διάστημα για επέκταση συνεργασιών, επαφών και γνωριμιών στα επαγγελματικά σας. Αργότερα, θα βρείτε σε δημιουργικό πυρετό για εύρεση και πραγμάτωση νέων στόχων με την προϋπόθεση ότι θα έχουν βαθύτερη αξία για εσάς.

 

Παρθένος

Οι Παρθένοι των πρώτων μοιρών η Σελήνη στον Σκορπιό με το τετράγωνο στον Πλούτωνα με τον Υδροχόο, θα φέρει έντονες αλλαγές στα εργασιακά τους, κάτι που θα τους επηρεάσει όπως είναι λογικό την καθημερινότητα και τις ρουτίνες τους που τόσο αγαπάνε. Θα χρειαστεί να είστε έτοιμοι, Παρθένοι, για τυχόν μεταβολές στο χώρο της εργασίας και ίσως να αντιμετωπίσετε και μια έντονη εργασιακή σχέση ή και όχι μόνο, με κάποιον συνάδελφό σας. Είναι μια περίοδος που θέλει φροντίδα και πρόληψη η υγεία σας. Η διατροφή σας παίζει σημαντικό ρόλο επίσης. Είναι μια καλή περίοδος για να συζητήσετε θέματα προαγωγής ή αύξησης μισθού, εφόσον αυτό είναι ήδη στο τραπέζι των πιθανοτήτων.

 

Ζυγός

Για τους Ζυγούς που είναι γεννημένοι γύρω στις 21-23 Σεπτεμβρίου ήρθε η στιγμή του μεγάλου έρωτα και δη Πλουτώνιου. Όσοι Ζυγοί έχουν Αφροδίτη ή Άρη δίπλα, δηλαδή στο ζώδιο του Σκορπιού, θα το απολαύσουν περισσότερο. Όμως ισχύει πως θα έχετε πολλές ευκαιρίες να χαρείτε όποιο πάθος επιθυμείτε. Υπάρχει μεγάλη ροή προς την εκπλήρωση των επιθυμιών σας, της δημιουργικής σας πλευράς, της εξερεύνησης της έννοιας «δίνω και παίρνω αγάπη από τον εαυτό μου και από τους άλλους». Για όσους η αγάπη περνάει μέσα από την πραγματοποίηση ενός μεγάλου ταξιδιού ή με την πραγματοποίηση ανώτερων σπουδών και απόκτησης φιλοσοφικής γνώσης, τώρα είναι η περίοδος για να τα βάλετε μπρος.

 

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί έχουν μια μοναδική σχέση με τον Πλούτωνα μιας και είναι ο μοντέρνος κυβερνήτης του ζωδίου. Οι πρώτες 2 μοίρες του ζωδίου που θα επηρεαστούν θα απασχοληθούν με θέματα σπιτιού και ότι αυτό μπορεί να σημαίνει: από αλλαγή-μετακόμιση, ως ολική αλλαγή της εμφάνισης του σπιτιού που μένετε. Επίσης, υπάρχει η περίπτωση να κληρονομήσετε κάποιο σπίτι, ειδικά γύρω στις αρχές του καλοκαιριού. Θα σας ζορίσουν αρκετά οικογενειακά θέματα και θέματα υγείας, ενώ θα χρειαστεί να δείξετε μεγάλη ψυχραιμία σε ξαφνικά δυσάρεστα γεγονότα. Ως Σκορπιοί που είστε, αφιερωθείτε με αγάπη στα οικογενειακά σας πρόσωπα, χωρίς όμως να περιμένετε ανταλλάγματα.

 

Τοξότης

Οι Τοξότες γεννημένοι γύρω στις 21-23 Νοεμβρίου θα έχουν πολλές ευκαιρίες για να γνωρίσουν και να επικοινωνήσουν με κόσμο, να μάθουν πράγματα, να επεκτείνουν τις γνώσεις τους μέσα από αλλεπάλληλα σεμινάρια που θα θέλουν να κάνουν. Έχετε την τάση να θέλετε να γνωρίσετε τα πάντα και τους πάντες, πράγμα που θα σας οδηγήσει στο να εκτεθείτε και να πληγωθείτε. Προσέξτε να επιλέξετε ενδιαφέροντα που πραγματικά σας γεμίζουν και σας τροφοδοτούν με ενέργεια. Μέσα στο φάσμα των επικοινωνιών σας συμπεριλαμβάνονται και οι σχέσεις με αδέλφια και είναι ευκαιρία να δημιουργηθούν βαθύτεροι δεσμοί με όσα από τα αδέλφια μας ίσως έχουν ατονήσει μέσα στα χρόνια. Τέλος, προσέξτε τα οικονομικά σας γιατί θα προκύψει ένα ξαφνικό μεγάλο έξοδο.

 

Αιγόκερως

Για τους Αιγόκερους των πρώτων μοιρών η Σελήνη στον Σκορπιό με το τετράγωνο στον Πλούτωνα με τον Υδροχόο φέρνει αλλαγές στα οικονομικά σας. Είναι μεγάλη ευκαιρία – αν κάνετε τις χρήσιμες κινήσεις – ώστε να αποδώσει το οτιδήποτε κάνετε, δημιουργείτε και εργάζεσθε προς αυτό, στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Υπάρχει και η περίπτωση που λάθος χειρισμοί θα οδηγήσουν σε οικονομική αλλαγή προς τα κάτω. Αιγόκεροι είστε εσείς όμως και φημίζεστε για την υπευθυνότητά σας. Πέρα από τα οικονομικά, η περίοδος αυτή θα είναι σημαντική για να αποκτήσετε εμπειρίες που θα χτίσουν την αυτοπεποίθησή σας. Είναι ένα καλό διάστημα για να αλλάξετε τις καθημερινές σας ρουτίνες, να διευρύνετε τον κύκλο εργασιών σας, και για να κάνετε ένα καλό check-up της υγείας σας.

 

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι βρίσκονται προφανώς στο επίκεντρο της Πλουτώνιας ενέργειας από φέτος και για τα επόμενα 20 χρόνια. Τώρα, όμως, θα τη νιώσουν ιδιαίτερα οι γεννημένοι στις 2 πρώτες μοίρες του ζωδίου. Για εσάς ο Πλούτωνας φέρνει μεγάλες αλλαγές στους τομείς της προσωπικότητάς σας που συνδέονται με τη θέση και κατάσταση του Ήλιου σας στο χάρτη. Η αλλαγή αναμένεται να είναι αργή, επίπονη, να γίνει αισθητή με βιωματικούς τρόπους, ώσπου μια μέρα θα ξυπνήσετε και θα είστε ένας άνθρωπος πιο σοφός ή πάντως διαφορετικός από το ποιος ήσασταν ως τώρα. Έχετε αυτή τη μοναδική μοίρα να νιώσετε το πέρασμα του Πλούτωνα από πάνω σας. Προσωπικά θα σας πρότεινα να κρατάτε σημειώσεις για την πρόοδο της μεταμόρφωσής σας. Μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος αυτή για εσάς, μα κοιτάζοντας προς τα πίσω, μερικά χρόνια αργότερα, θα δείτε πως άξιζε.

 

Ιχθύες

Οι Ιχθύες των πρώτων μοιρών του ζωδίου, θα έχουν την κατάλληλη πλανητική επιρροή για να βιώσουν μια βαθύτερη εμπειρία ένωσης με το Όλον, κάτι στο οποίο οι Ιχθύες έχουν χάρισμα. Η Πλουτώνια επιρροή θα ανοίξει δρόμους υπερβατικούς στην έμπνευσή τους. Είναι μεγάλο δώρο το οποίο θα πρέπει να εκτιμήσουν ανάλογα. Τι εννοώ: πως η χαμηλής δονήσεως διαδρομή είναι να απευθυνθούν σε εθιστικές ουσίες και να πάει στράφι όλο αυτό το κοσμικό κανάλι που ανοίγεται για αυτούς. Η διαδρομή υψηλής δόνησης είναι η εργασία με τα ενεργειακά κέντρα του σώματος και της ψυχής τους μέσα από διάφορες μεθόδους που υπάρχουν πλέον σε αφθονία τριγύρω μας, και με την καθοδήγηση ενός πνευματικού δασκάλου (πολύ σημαντικό ζήτημα η επιλογή, οι Ιχθύες έχουν πολύ δυνατή διαίσθηση και ελπίζω να τους οδηγήσει προς τα άτομα που χρειάζονται).

 

Πηγή: christosarchos.gr