Στην αστρολογία υπάρχουν 4 βασικά στάδια του έρωτα με το καθένα να έχει τρεις πτυχές. Αυτές οι πτυχές σε συνδυασμό με την οικοθεσία μας λένε πολλά στοιχεία γύρω από το πώς ερωτευόμαστε τους ανθρώπους γύρω μας. Η αγάπη στον ζωδιακό κύκλο χωρίζεται σε τέσσερις πυλώνες βασισμένους από τα 4 σταθερά ζώδια που είναι και οι ακρογωνιαίοι λίθοι της συναισθηματικής μας ύπαρξης (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος).

 

1. Η Αφροδίτη στον Ταύρο είναι η Αγάπη των αισθήσεων.

2. Η Αφροδίτη στον Λέοντα είναι η Αγάπη μέσα από το Εγώ.

3. Η Αφροδίτη στο Σκορπιό είναι η Αγάπη της εμμονής.

4. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο είναι η Αγάπη της ελευθερίας.

 

 

Η Αφροδίτη στον Κριό

Όπως είπαμε και παραπάνω η Αφροδίτη στον Κριό ανήκει στην τριάδα των αισθήσεων με κεντρομόλο δύναμη τον Ταύρο, εξελικτικά ο Κριός είναι πιο πίσω από τον Ταύρο, έτσι ουσιαστικά η Αφροδίτη στον Κριό προσπαθεί να επιτύχει αυτό το στάδιο των αισθήσεων που δεν είναι άλλο από την έννοια της νίκης. Πράγματι η μεγαλύτερη αίσθηση που έχει αυτή η Αφροδίτη είναι της αδρεναλίνης η οποία φτάνει στα όρια. Για αυτούς τους ανθρώπους μόνο μέσα από τον ανταγωνισμό μπορεί να επιτευχθεί το πάθος. Είναι άτομα που θέλουν και διεκδικούν τη μαγεία στη ζωή τους και αν δε νιώσουν ότι είναι οι κυνηγοί δεν μπορούν να χαρούν την αγάπη και τον έρωτα.

Πολλοί λένε ότι αυτό δεν είναι αγάπη και οι περισσότεροι έχουμε υιοθετήσει ένα Ιχθυακό τρόπο για τη σωστή έκφραση της αγάπης αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι αληθινό. Τα άτομα με την Αφροδίτη στον Κριό θεωρούν την αγάπη σαν μία ατέλειωτη φωτιά που σε καίει και δε θα σταματήσει ποτέ και πράγματι τα άτομα με αυτό τον συνδυασμό αγαπούν αιώνια παρ’ όλο που μερικοί έχουν μπερδέψει τον Κριό με το στιγμιαίο, που και αυτό είναι αληθινό, αλλά η αγάπη είναι μία αλλιώτικη πραγματικότητα που διορθώνει πολλά από τα συνήθη αρνητικά του ζωδίου.

 

 

Η Αφροδίτη στον Ταύρο

Η Αφροδίτη στον Ταύρο είναι μία πολύ δυνατή Αφροδίτη, γι’ αυτό εξ’ άλλου και συμβολίζει ένα από τα πιο σημαντικά στάδια έκφρασης της αγάπης στον Κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι κατανοούν τα πάντα μέσω των αισθήσεων, μέσω της όρασης, της γεύσης, της ακοής και πάνω από όλα όμως την αίσθηση της αφής. Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για τα πιο παθιασμένα άτομα στο ζωδιακό.

Η αγάπη του Ταύρου είναι η απόλυτα εκφραστική αγάπη στον κόσμο. Αυτή η αισθητική, μερικές φορές, γίνεται υπερβολικός υλισμός ο οποίος φτάνει στο όρια του προσωπικού κέρδους και της αγάπης για τα υλικά αποκτήματα. Αλλά έτσι αγαπάει ο Ταύρος, οπότε κάντε ένα σημαντικό δώρο σε ένα τέτοιο πρόσωπο και θα πιστέψει ότι τον αγαπάτε, άλλωστε αυτό είναι μία πραγματικότητα ακατανόητη για πολλούς. Είναι όμως από την άλλη πολύ αληθινός τύπος αγάπης, δεν ξεχνούν ποτέ, παραμένουν να εκτιμούν και να αγαπούν για πάντα το άτομο που μπήκε στην καρδιά τους οπότε για τους ανασφαλείς αυτή η Αφροδίτη θα τους φτάσει στον παράδεισο εκεί που όλες οι αισθήσεις ικανοποιούνται και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

 

 

Η Αφροδίτη στους Διδύμους

Η Αφροδίτη εδώ είναι κι αυτή γεμάτη από αισθήσεις και ανάγκη μεγάλη να τις ικανοποιήσει, η μεγαλύτερη ανάγκη της είναι η επικοινωνία και η ανταλλαγή ιδεών. Δεν είναι μία υλική αίσθηση όπως αυτή του Ταύρου αλλά παραμένει ικανοποίηση μιας αίσθησης η οποία δεν είναι σε εγωιστικό στάδιο αλλά σε ενστικτώδες. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα άτομα είναι ερωτευμένα με τις λέξεις, αν δεν ικανοποιήσετε τη βαθύτατη ανάγκη τους για λεκτική επικοινωνία που πρέπει να είναι μαγική, τίποτα δεν μπορεί να τους καλύψει. Παρ’ όλα αυτά όμως δε θα πρέπει να νομίζετε ότι τους ενδιαφέρουν μόνο τα λόγια αλλά και το περιεχόμενο της σκέψης σας. Τα έξυπνα άτομα και τα σπιρτόζικα είναι και αυτά που στο τέλος θα κερδίσουν την προτίμησή τους.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι κυρίως να έχετε εναλλαγές μέσα στη σχέση και η αγάπη τους προσφέρει αυτό ακριβώς. Τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να τους πείσει ότι η σταθερότητα σημαίνει και αγάπη. Έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια που θα ζείτε με αυτό ο άτομο θα δείτε ότι η λέξη αλλαγή είναι κάτι που θα διατρέχει τη ζωή σας κι αυτό γιατί θέλουν να αισθάνονται ότι πετούν και αλλάζουν παραστάσεις, δεν αντέχει το μάτι τους και το μυαλό τους να νιώθουν τα ίδια πράγματα, γιατί για αυτούς είναι συνώνυμο με την κατάρρευση της σχέσης. Έτσι λοιπόν αυτά τα άτομα είναι πολύ εύκολο να βρουν κάτι άλλο στη ζωή τους γιατί όταν κάτι βαλτώσει νιώθουν ότι το άτομο που είναι μαζί τους δεν τους αγαπά πια και δε νοιάζεται για τις ανάγκες τους.

 

 

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο

Η Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο είναι πολύ γλυκιά και τρυφερή και έχει σαν σκοπό την προστασία καθώς θέλει αυτή και οι γύρω της να νιώθουν ασφάλεια. Αυτό γίνεται γιατί το Εγώ της είναι αυτό που την προστάζει, έτσι για να ικανοποιήσει και να καλύψει τις ανασφάλειές της τονίζει παραπάνω την αίσθηση της ασφάλειας στους γύρω της, πολλές φορές δημιουργώντας εξαρτήσεις και ανασφάλειες στο περιβάλλον της. Για να μπορέσει να δείξει πόσο σπουδαίο είναι το Εγώ της, πολύ απλά χρειάζεται να τη χρειάζονται. Η Αφροδίτη αυτή θέλει να δείξει πόσο καλή και αγαπητή είναι και με αυτό τον τρόπο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να της το επιβεβαιώνετε γιατί αλλιώς θα αντιδράσει με υστερίες ή πολύ ψυχρά. Το εγώ πρέπει να δείξει πόσο σπουδαίο είναι και βάση του συναισθήματος δημιουργεί μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα αλλά πρέπει και να της το αναγνωρίζετε γιατί αλλιώς θα είναι δυστυχισμένη.

Η Αφροδίτη σε αυτό το σημείο θα εκφράσει την αγάπη της μητρικά και με ιδιαίτερη συναισθηματική ζεστασιά με όποιο τρόπο μπορεί, έτσι είναι μία Αφροδίτη που μπορεί να παλέψει αλλά από την άλλη ποτέ δε θα θυσιαστεί, γιατί το Εγώ έχει σκοπό να συνεχίσει την ύπαρξή του και δεν του αρέσει η αλλαγή αλλά η συνέχιση με οποιοδήποτε τρόπο.

 

 

Η Αφροδίτη στον Λέοντα

Την Αφροδίτη στον Λέοντα θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με τον μύθο της Ιστάρ. Είναι μία υπέροχη και λαμπρή Αφροδίτη που μπορεί να δώσει ζεστασιά στους γύρω της· αν την θαυμάσετε και την κάνετε θεά. Η Ιστάρ σύμφωνα με τον Αρχαίο μύθο ήταν η Εταίρα των Θεών και υπήρξε από τις ισχυρές γυναίκες της αρχαιότητας με τεράστιες γνώσεις γύρω από τον Έρωτα και ήταν τιμή για κάποιον να πάει μαζί της.

Αυτή η Αφροδίτη είναι πάνω από όλα η Σταρ η οποία θέλει το κοινό της. Θα σας δώσει την καλύτερη παράσταση θα σας κάνει τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο, θα σας πάει στα ουράνια, αλλά όλα αυτά θα τα κάνει στο τέλος- όχι για να ευχαριστήσει εσάς αλλά για να ικανοποιηθεί το εγώ της. Είναι πολύ λαμπερά αυτά τα άτομα αλλά στον έρωτα θέλουν την απόλυτη λατρεία, μιας και είναι αρτίστες. Αν πάψετε να τη λατρεύετε ή της πληγώσετε το Εγώ, να είσθε σίγουροι ότι η δράση της θα είναι πολύ χειρότερη και από αυτή που θα είχε ένας Σκορπιός.

 

 

Η Αφροδίτη στην Παρθένο

Αυτή η Αφροδίτη δεν αποδέχεται τον κεραυνοβόλο έρωτα γιατί πάνω από όλα πιστεύει ότι πρέπει κάποιος να δουλέψει για την αγάπη. Έτσι δε θα τη δείτε ποτέ να λέει αν πιστεύει στον έρωτα με την πρώτη ματιά, αλλά ότι πρέπει να παλέψεις (όχι με την έννοια της κατάκτησης όπως του Κριού, παρά της προσπάθειας και της προσφοράς) για να κερδίσεις την αγάπη. Αυτά τα άτομα αγαπούν με περίεργο σχετικά με τα υπόλοιπα ζώδια τρόπο, έτσι, θα κάνουν τα πάντα για εσάς, δε θα πουν ρομαντικά λόγια ούτε θα καταστρέψουν μια τζαμαρία ενός μαγαζιού, όμως θα σας κάνουν να νιώσετε βασιλιάδες. Αυτό όμως δε θα το κάνουν γιατί ενδιαφέρονται τόσο για τη δική σας ικανοποίηση αλλά για να αποδείξουν στον εαυτό τους ότι κέρδισαν με το σπαθί τους την αγάπη τους και πως τελικά είναι τα άτομα που είναι άξια των δικών τους στάνταρ.

Το ίδιο όμως θα απαιτήσουν και από εσάς, θα ζητήσουν να αποδείξετε και με την υπηρεσία σας προς αυτούς ότι αξίζετε την αγάπη τους. Δε θα πείσετε με λόγια του πάθους- μπορεί να τους αρέσουν αλλά δε θα παρασυρθούν. Είναι στην όψη τους η Αφροδίτη που από τη μία είναι πολύ σοβαρή, από την άλλη φέρει μαζί της τις πιο τραυματικές εμπειρίες, γι’ αυτό και από αυτά τα άτομα μπορείτε να μάθετε πολλά. Μπορεί να μην έχει η αγάπη τους ροζ συννεφάκια αλλά πρέπει να το παραδεχτούμε πως έχει μια σταθερότητα που λίγα ζώδια διαθέτουν.

 

 

Η Αφροδίτη στον Ζυγό

Μία αέρινη Αφροδίτη η οποία, εφόσον ανήκει στο στάδιο του Σκορπιού, ουσιαστικά έχει να κάνει με ένα βαθύτερο σκοπό ο οποίος θα μεταμορφώσει και θα αλλάξει μια για πάντα το άτομο. Το ζητούμενο λοιπόν του Ζυγού δεν είναι άλλο από την εύρεση ενός ατόμου που πολύ απλά θα είναι το έτερόν του ήμισυ, αυτά τα άτομα σιχαίνονται τη μοναξιά και είναι φτιαγμένα για να ψάχνουν την αγάπη με οποιοδήποτε τρόπο. Η Αγάπη όμως εδώ θέλει ομορφιά και φινέτσα, είναι τα άτομα που τους αρέσει τρομερά η περίοδος του ρομαντισμού και της αναγέννησης, εκεί που τα παραμύθια ζωντάνευαν σε κάθε σοκάκι και ο Σαίξπηρ έγραφε για τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα· αν και ποτέ αυτοί δε θα έκαναν κάτι όπως αυτό που κατέληξαν να κάνουν οι ήρωες του έργου, από την άλλη το βρίσκουν πολύ όμορφο.

Αυτό είναι και η λύση για μία Αφροδίτη στον Ζυγό, να κάνετε κάτι όμορφο, με τέχνη, κουλτούρα και φινέτσα που να αποδεικνύει ότι είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Οι ζυγοί έχουν εμμονή με το να έχουν σχέση γι’ αυτό και για να φτάσουν εκεί κάνουν πολλά. Το κακό είναι ότι δε θα εκτιμήσουν κάτι που δε θα έχει όμορφη επιφάνεια ή δεν εκφράζει αρμονία κι αυτή είναι και η αχίλλειος πτέρνα τους. Όταν κάνετε κάτι που δε συμφωνεί με τα αρτιστικά δεδομένα της Αφροδίτης τότε μπορεί ανά πάσα στιγμή να σας δείξει το κρύο, αέρινο πρόσωπό της. Είναι η Αφροδίτη που θα επιλέξει τον γοητευτικό και με τρόπους απατεώνα παρά τον καλόκαρδο αλλά κακότροπο μαχητή.

 

 

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό

Αγάπη απόλυτη και με τέτοιο βάθος που να φτάνει τα θεμέλια της ύπαρξης. Αυτό είναι η Αφροδίτη στον Σκορπιό και τίποτα λιγότερο. Η Αγάπη είναι αιώνια και παντοτινή πέρα από δυσκολίες και δικαιολογίες. Γι’ αυτή θα κάνουν οτιδήποτε, φτάνει να την κερδίσουν κι αφότου την κατακτήσουν δε θα την αφήσουν με τίποτα να φύγει. Στο ζυγό είχαμε το ιδανικό της ομορφιάς, εδώ έχουμε το ιδανικό της αιωνιότητας. Εάν δεν είναι για πάντα τότε δεν είναι καθόλου, λέει αυτή η Αφροδίτη. Κάθε τι πρέπει να έχει ένα βαθύτερο λόγο κι όχι να είναι επιφανειακό, τόσο βαθύ, που αν τον χαρακτήριζε και καρμικό θα ήταν πολύ ευτυχισμένη.

Εάν όμως, δε νιώσουν την απόλυτη ικανοποίηση σε πιο προσωπικές σας στιγμές, δεν υπάρχει περίπτωση να σας αγαπήσουν, να σας ερωτευτούν μπορεί, αλλά δε θα αγαπήσουν ποτέ ένα άτομο αν δεν πληροί την απόλυτη ικανοποίηση στον έρωτα. Δεν την ενδιαφέρει τόσο η ομορφιά που λατρεύει ο Ζυγός -εξάλλου αυτό είναι κάτι που κρίνει ως επιφανειακό- την ενδιαφέρει ο άλλος να φύγει από τον εαυτό του και να το κάνει κι αυτή, να χάσουν την ταυτότητά τους και οι δύο. Η λατρεία τους για το βάθος και την απόλυτη κατανόηση των πραγμάτων καθιστά απαγορευτικό να πείτε ψέματα και να την ξεγελάσετε γιατί δε θα σας συγχωρέσει ποτέ. Εδώ η συγχώρεση είναι απαγορευτική έννοια.

 

 

Η Αφροδίτη στον Τοξότη

Για αυτό τον συνδυασμό μπορούμε να πούμε ότι το βασικό είναι η αλλαγή των μορφών και των ρόλων. Με το άτομο που θα αγαπηθούν θα ήταν ακόμα καλύτερο εάν είχαν ένα κοινό και πολύ μεγάλο όραμα. Η μεταμόρφωση που είπαμε είναι βασική, όμως για να μπορέσει να σας αγαπήσει ένα τέτοιο άτομο θα πρέπει να μπορέσετε και οι δυο σας να συνδυάσετε τη ζωώδη με την ανθρώπινη φύση σας. Επειδή ακριβώς αυτό δεν είναι κάτι πολύ εύκολο για τον μέσο άνθρωπο, έχουμε τους Τοξότες να έχουν πολλές σχέσεις και τίποτα σταθερό, μην μπορώντας να αγαπήσουν κάποιο άτομο σταθερά.

Το σίγουρο είναι ότι πάντα θέλουν κάτι πολύ υψηλό για να αγαπήσουν, κάτι σχεδόν θεϊκό. Πρέπει να τους δίνεται η αίσθηση ότι έχετε σκοπό να κάνετε πολλά πράγματα και να μάθετε μαζί, ότι θέλετε να ταξιδέψετε και να ανακαλύψετε τον κόσμο γιατί ζητούν την εξερεύνηση ακόμη και της ψυχής, φτάνοντας σε άλλο επίπεδο την αμοιβαία κατανόηση και ελευθερία. Είναι τα ιδανικά που δε θα μπορούσε να κάνει ποτέ έκπτωση ο Τοξότης και μέχρι και να τα βρει, δε θα μπορέσει και πολύ εύκολα να αγαπήσει, όσο καλός άνθρωπος κι αν είναι ο άλλος.

 

 

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω είναι η πιο πρακτική, εάν θέλετε να σας αγαπήσει πολύ απλά θα πρέπει να της δώσετε δύο βασικά πράγματα· οικονομική ασφάλεια και ασφάλεια στη ζωή. Μπορεί για κάποιους να είναι πεζό αλλά γι’ αυτά τα άτομα η αγάπη έτσι εκφράζεται κι έτσι ικανοποιείται το άτομο. Θέλουν στο σύνολό τους και πάση θυσία να πετύχουν στη ζωή τους και η αγάπη που προσφέρουν και θέλουν να έχουν είναι η υποστήριξη του κοινωνικού στάτους για την επίτευξη της επιτυχίας. Είναι η Αφροδίτη που θα αγαπήσει πέρα από καθετί, τη φήμη.

Είναι τα άτομα που δε θα εκφραστούν εύκολα με άλλους τρόπους γιατί τους θεωρούν χαζούς και περιττούς· γι’ αυτούς η αγάπη δεν είναι στον ουρανό ούτε κρύβεται σε ρομαντικές φωλιές αλλά είναι εκεί που μπορεί κάποιο άτομο να πετύχει περισσότερο στη ζωή του. Είναι πράγματι μία αγάπη που παύει να είναι αγάπη. Πολύ δύσκολο να την κατανοήσουμε αλλά είναι κάτι υπαρκτό γιατί αυτό το στάδιο είναι της επανάστασης και της μεταμόρφωσης της αγάπης σε κάτι άλλο.

 

 

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο

Με αυτό τον συνδυασμό η αγάπη δεν είναι απλά ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ανθρώπων, αλλά είναι παγκόσμια. Πολύ δύσκολα ένα τέτοιο άτομο θα δείξει συναισθήματα που θεωρούν οι υπόλοιποι άνθρωποι ότι είναι «κανονικά». Μπορεί να αγαπήσουν όλο τον κόσμο, τις ιδέες και τη φώκια μονάχους-μονάχους, να αγαπήσουν την ελευθερία και ένα ολόκληρο χωριό, αλλά μην περιμένετε να σας αγαπήσουν με την έννοια που κατανοείτε εσείς. Για αυτούς η ισότητα, οι ίσες ευκαιρίες, η ευρύτερη κατανόηση των οριζόντων μας καθώς και το κυριότερο, που δεν είναι άλλο από τη γνωστή πρότασή τους «Πάνω από όλα φίλοι.» είναι ζωτικής σημασίας.

Ο τρόπος που θα εκφράσουν αλλά και θα ήθελαν να δεχτούν την αγάπη είναι εντελώς ανορθόδοξος, οι κοινές φόρμες δεν είναι για αυτούς αποδεχτές κι έχουν υψηλά στάνταρ που δεν τους επιτρέπουν με κανένα τρόπο να δεχτούν κάτι λιγότερο. Αυτά τα στάνταρ από άτομο σε άτομο είναι πολύ διαφορετικά, όμως, θα απαιτήσουν από εσάς και από τον εαυτό τους να είστε πολύ καλοί φίλοι και το εννοούν στην πιο ακραία ιδεαλιστική του έκφραση. Μετά, από εκεί και στο εξής, αν μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αλλάξει κάτι, είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, τα θέλω αυτής της επαναστατικής και αέρινης Αφροδίτης. Το καλό με αυτή τη θέση είναι ότι δε θα κάνει με τίποτα κάτι που να έχει μόνο προσωπικό κέρδος και δε θα βάλει τον εαυτό της μπροστά για να απαιτήσει κάτι που θα ευχαριστήσει μόνο αυτή.

 

 

Η Αφροδίτη στους Ιχθείς

Εδώ η Αφροδίτη πολύ απλά ζητάει μόνο ένα πράγμα: να θυσιαστεί για κάποιον· μπορεί να είναι ένα άτομο, μια ιδέα ή ένα σύνολο ανθρώπων, το σίγουρο είναι ότι απαιτούν από τους άλλους να γίνουν αυτοί τα άτομα που θα θυσιαστούν για πάρτη τους.

Είναι τα άτομα που θα αγαπήσουν για να σας κάνουν να είστε ευτυχισμένοι. Αν εσείς κάνετε το ίδιο δε θα το ξεχάσουν ποτέ, απλά πράγματα μέχρι και πιο δύσκολα και πολύπλοκα είναι αυτά που ζητάει αυτή η τόσο ευαίσθητη και γλυκιά Αφροδίτη που αγαπάει -ίσως χωρίς λόγο- γι’ αυτό και είναι πολύ δύσκολο να την «κάνετε» να σας αγαπήσει. Ίσως εάν χρειαστείτε κάποιο άτομο να σας υποστηρίξει, εκείνη ακριβώς τη στιγμή θα έρθουν σαν τους σωτήρες. Η πραγματικότητα είναι ότι όσο σε πιο δύσκολη θέση βρίσκεστε τόσο πιο πιθανό είναι να τους κερδίσετε. Γιατί πολύ απλά εάν δεν υπάρχει λόγος να γίνουν οι σωτήρες ή τα θύματα δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούν.

 

 

 

Πηγή