Article of the day: Γνωρίστε τη νέα pillowfigher Ελένη Σωτηροπούλου στο πρώτο της άρθρο! Διάβασέ το εδώ.

pillow27109

Ποιος είπε ότι ο έρωτας είναι «εύκολη υπόθεση»; Όσο ξεκάθαρα και αν φαίνονται κάποιες στιγμές τα πράγματα γύρω μας όταν είμαστε ερωτευμένοι, μέσα σε μια στιγμή όλα μπορούν να μπερδευτούν και τα συναισθήματά μας να ανατραπούν! Ποιος είναι όμως ο λόγος που πολλές φορές τυχαίνει να μπερδευόμαστε και να αισθανόμαστε ότι είμαστε σε ένα αδιέξοδο; Γιατί κάθε ζώδιο μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να μπλέξει την ερωτική του ζωή σαν κουβάρι;

Κριός

Η ερωτική ζωή ενός Κριού τις περισσότερες φορές είναι το απόλυτο ερωτικό μπέρδεμα, πολύ απλά γιατί είναι αρκετά παρορμητικός, αλλά και πολύ εγωιστής! Ποιος είναι ο λόγος που μπορεί να μπερδευτεί στα ερωτικά του; Μα φυσικά ο ενθουσιασμός και ο ερωτισμός του μπορεί να τον παρασύρει σε κινήσεις και αποφάσεις που μετά από λίγο θα έχει μετανιώσει και θα έχει αναθεωρήσει. Ο εγωισμός του μπορεί πολλές φορές να τον οδηγήσει σε λάθος επιλογές και η αισθηματική του ζωή να γίνει ξαφνικά ένα κουβάρι! Είναι πολύ συχνό φαινόμενο ένας Κριός, να μη θέλει να παραδεχτεί τα συναισθήματά του, μόνο και μόνο από εγωισμό ή από φόβο δέσμευσης και ξαφνικά το «πουλάκι» να πετάξει και αυτός να μετανιώνει πικρά για τη συμπεριφορά του.

Ταύρος

Στον έρωτα ο Ταύρος λειτουργεί πάντα στρωτά και ξεκάθαρα, όμως η συμπεριφορά του ορισμένες φορές μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδα! Η αμετανόητη, ανυποχώρητη και πεισματική του στάση τον φέρνει αντιμέτωπο σε μπελάδες, δε βάζει νερό στο κρασί του, δε συμβιβάζεται με αποτέλεσμα να μπερδεύει από μόνος του την αισθηματική του ζωή, ενώ όλα θα μπορούσαν να ήταν που απλά! Ένα ακόμα λάθος του Ταύρου όταν είναι ερωτευμένος και έχει κατακτήσει τον ερωτικό του στόχο, ησυχάζει, αφήνεται και γίνεται αρκετά νωχελικός, απολαμβάνοντας τον έρωτά του! Αυτό μπορεί βεβαίως να ακούγεται φυσιολογικό, όμως αν έχει στο πλάι του έναν άνθρωπο που θέλει λίγο δράση τότε τα πράγματα μπερδεύονται!

Δίδυμος

Στα ερωτικά μπερδέματα ο Δίδυμος έχει την πρωτιά, γιατί πολύ απλά είναι στοιχείο της προσωπικότητάς του, τα διλήμματα, οι διχασμοί αλλά και η κυκλοθυμία. Ποια είναι τα μπερδέματα που μπορεί λοιπόν να βιώσει στην αισθηματική του ζωή; Να είναι ερωτευμένος την ίδια περίοδο με δύο άτομα –κι όμως, όσο περίεργο και να σου φαίνεται, ο Δίδυμος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αισθάνεται παράλληλα, εξίσου το ίδιο για δύο ανθρώπους! Ένα ακόμα συναισθηματικό μπέρδεμα είναι η απόφαση της δέσμευσης που είναι αρκετά δύσκολα για τον Δίδυμο να αποχωριστεί την ελευθερία του! Παρ’ όλο που έχει την τάση να προκαλεί αλλά και να συμμετέχει σε ερωτικά μπερδέματα, έχει την ευελιξία και την εξυπνάδα να ξεμπερδεύει εύκολα και γρήγορα από αυτά!

Καρκίνος

Αρκετές στιγμές ένας Καρκίνος βάζει τα χεράκια του και βγάζει μόνος τα ματάκια του! Τι εννοούμε; Ενώ όλα μπορεί να πηγαίνουν καλά και να ζει έναν έρωτα ονειρεμένο, εντελώς ξαφνικά και από μία πολύ μικρή αιτία, θα τον πιάσουν οι ζήλιες του, οι γκρίνιες του και τα ξεσπάσματά του και θα δημιουργήσει μόνος του το μπέρδεμα! Άλλη συχνή αιτία ερωτικού μπερδέματος ενός Καρκίνου, είναι το παρελθόν του! Μπορεί να μείνει για πολύ καιρό προσκολλημένος σε μία σχέση που έχει πλέον τελειώσει δημιουργώντας στην καρδιά και στο μυαλό του το απόλυτο χάος και διώχνοντας μακριά τις νέες ευκαιρίες γνωριμιών. Πιθανό ενδεχόμενο είναι και να ξεκινήσει μια νέα σχέση, όμως να μην έχει ξεχάσει ακόμα τον/την πρώην και όταν επιστρέψει το παρελθόν να τα κάνει όλα σαλάτα!

Λέων 

Ερωτικά μπερδέματα έχει ένας Λέοντας όταν παύει πλέον να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος! Μπορεί να είναι σε μία σχέση και να υπάρχει μεγάλος έρωτας, όμως ξαφνικά ο σύντροφός του να αρχίσει να κάνει λίγα «νερά» στη σχέση, και να μην παίρνει τόσα τηλέφωνα όπως πρώτα ή να μην υπάρχουν τόσες συναντήσεις όπως στο ξεκίνημα της σχέσης. Εκεί λοιπόν το αυταρχικό λιοντάρι, αγριεύει, διεκδικεί, γίνεται απόλυτο και μπερδεύεται πολύ! Ένας ακόμα λόγος που ένας Λέοντας μπορεί να μπερδευτεί στα αισθηματικά του είναι ο ακόλουθος: Όταν έχει αισθήματα για τον σύντροφό του, όμως αυτός έχει πάψει να του δείχνει ενδιαφέρον και τύχει στο δρόμο του ένας καινούριος άνθρωπος που τον «αποθεώσει»! Σε αυτή την περίπτωση επειδή ο Λέοντας διψά για κομπλιμέντα μπορεί να πέσει στην «λούμπα» και να μπερδευτεί συναισθηματικά!

Παρθένος

Ο έρωτας ξέρουμε καλά ότι «χτυπά» απότομα από εκεί που δεν το περιμένεις και με άνθρωπο που ούτε ποτέ μπορεί να το φανταζόσουν! Μάλιστα μπορεί να μην πληροί και τις προδιαγραφές που είχες στο μυαλό σου! Έτσι λοιπόν ο λογικός και πρακτικός Παρθένος, τρώει μεγάλο μπέρδεμα αν κολλήσει ερωτικά με ένα άτομο, την στιγμή που δεν το είχε στο πρόγραμμα και πολύ περισσότερο αν το άτομο αυτό δεν έχει τα στάνταρντ που ο ίδιος θα ήθελε. Τι συμβαίνει λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Η συμπεριφορά του μπορεί να γίνει ψυχρή, σκληρή, αδιάφορη ή μπορεί να αρχίσει να κριτικάρει διαρκώς το ταίρι του και να προσπαθεί να το αλλάξει!

Ζυγός

Έρωτας δίχως μπέρδεμα για τον Ζυγό είναι σαν τούρτα χωρίς το κερασάκι! Μέχρι να καταλάβει ότι πραγματικά είναι ερωτευμένος, έχει περάσει μεγάλο διάστημα. Μέχρι να αποφασίσει τι θέλει πραγματικά να κάνει στα αισθηματικά του, έχει κουράσει τον άνθρωπο δίπλα του για να τον περιμένει! Τα διλήμματα και η αναποφασιστικότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς ενός Ζυγού, που προκαλεί μπελάδες στην αισθηματική του ζωή. Το μπέρδεμα το δημιουργεί ο ίδιος από μόνος του λοιπόν, επειδή δυσκολεύεται να κατανοήσει τις επιθυμίες του! Ακόμα όμως και όταν ξέρει πώς αισθάνεται για τη σχέση του, αν βρεθεί κάποιο άλλο άτομο που θα τον συνεπάρει, εύκολα μπορεί να ενδώσει, χωρίς να έχει τη διάθεση να τερματίσει την παλιά σχέση για να μπει σε καινούρια. Μπερδεύτηκες; Μα ούτως ή άλλως ο Ζυγός στα αισθηματικά του είναι μόνιμα μπερδεμένος και ο ίδιος!

Σκορπιός

Δεν του αρέσουν τα μπερδέματα και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να τα αποφεύγει! Ναι, ένας Σκορπιός ξέρει τι αισθάνεται και δεν αφήνει ποτέ κανέναν να αμφιβάλει. Τα μπερδέματά του προκύπτουν κυρίως από ζητήματα συμπεριφορών είτε δικά του, είτε του συντρόφου του! Για παράδειγμα μπορεί να είναι σε μία σχέση, που ναι μεν έχει συναισθήματα αλλά το ταίρι του δεν είναι και τόσο θερμό μαζί του! Σε αυτή την περίπτωση θα το προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να αλλάξει την κατάσταση, αν όμως δεν το καταφέρει, θα μπερδευτεί μέσα του, θα του βγουν οι κακίες του και θα προσπαθήσει να πάρει την εκδίκησή του, πολύ απλά γιατί δεν μπορεί να δεχτεί την απόρριψη! Η ζήλια, η κτητικότητα και ο αυταρχισμός του, είναι οι αιτίες που προκύπτουν τα αισθηματικά μπερδέματα στη ζωή του!

Τοξότης

Ο Τοξότης συγκαταλέγεται και αυτός στην κατηγορία των «ερωτικά μπερδεμένων», γιατί η επιθυμία του είναι να αποκτά νέες εμπειρίες, να έχει νέες συγκινήσεις, για αυτό και πολλές φορές τα αισθηματικά του τα κάνει από μόνος του σαλάτα! Μπορεί να είναι σε μία σχέση, να περνά καλά, να έχει συναισθήματα όμως μετά από ένα διάστημα να αισθάνεται πως ότι ήταν να πάρει από αυτή τη σχέση το έχει πάρει και να τον πιάνει η ακατανίκητη επιθυμία να «αλητέψει» για νέους έρωτες! Ένα από τα συνηθισμένα ερωτικά μπερδέματα ενός Τοξότη είναι: «Δεσμός ή ελεύθερη σχέση», «Σχέση ή γάμος». Όταν αρχίζουν τα περιθώρια να στενεύουν και να δεσμεύεται, τότε κάτι τον πιάνει και ασφυκτιεί.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως αποφεύγει τα μπερδέματα και σχεδόν πάντα γνωρίζει πολύ καλά πού πατά και πού βρίσκεται! Υπάρχουν όμως κάποιες άλλες στιγμές που η στάση του, αλλά και η συμπεριφορά του προκαλούν υψηλά «ρίχτερ» μπερδέματος στα αισθηματικά, τα οποία όμως έχει τον τρόπο να μπορεί να τα διαχειριστεί άμεσα χωρίς καθυστερήσεις. Το σύνηθες μπέρδεμά του προκύπτει όταν το οικογενειακό ή το φιλικό του περιβάλλον δεν εγκρίνει την αισθηματική επιλογή. Στην αρχή μπορεί να αντιδράσει και να δείξει ότι δεν του καίγεται καρφάκι, στην πορεία όμως, προκύπτουν τα μπερδέματα και τα προβλήματα γιατί πολύ απλά ένας Αιγόκερως θέλει να τον θαυμάζουν και να τον επαινούν για το ταίρι που έχει στο πλευρό του! Έτσι λοιπόν επηρεάζεται από τρίτους, μπερδεύεται και τις περισσότερες φορές όταν υπάρχουν πραγματικά επιχειρήματα, τραβάει μια κόκκινη γραμμή στη σχέση που τον μπέρδεψε!

Υδροχόος

Ο Υδροχόος έχει ένα μικρό (θα μπορούσα να πω και μεγάλο) θεματάκι, να μπερδεύει τον έρωτα με τη φιλία. Ενώ λοιπόν μπορεί να έχει κεραυνοβοληθεί ερωτικά με ένα άτομο, που τον έχει συνεπάρει στο μυαλό, ξαφνικά μέσα σε χρόνο ντε–τε, μπορεί να νιώσει ότι το αρχικό πάθος έσκασε σαν μπαλόνι και ότι οι περισσότερες πιθανότητες ήταν να ήταν μόνο στο μυαλό του όλο αυτό που έζησε και όχι κάτι πραγματικό! Άλλες πάλι στιγμές μπορεί να νιώσει ερωτικά για ένα φιλικό του πρόσωπο και να προχωρήσει σε κάτι ερωτικά που μετά θα το μετανιώσει. Η φιλελεύθερη, απρόβλεπτη και εκρηκτική του φύση τον φέρνουν πολύ συχνά αντιμέτωπο με μπελάδες αλλά και μπερδέματα!

Ιχθύς

Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν Ιχθύ να είναι μπερδεμένος στα αισθηματικά του! Μπορεί να ζει έναν πλατωνικό έρωτα και να τον έχει πλάσει στο μυαλό του ότι είναι το μεγάλο αίσθημα της ζωής του, με το οποίο θα παντρευτεί και θα κάνει μεγάλη οικογένεια με πολλά παιδάκια. Ζει στον κόσμο των φαντασιώσεων και των ονείρων του και όταν κάποια στιγμή πάρει την απόφαση να ξυπνήσει, τότε παθαίνει «βραχυκύκλωμα», μπλοκάρει, μπερδέματα και μπαίνει σε διλήμματα! Είναι συχνό φαινόμενο για έναν Ιχθύ να είναι παράλληλα ερωτευμένος με δύο άτομα, και να μην ξέρει τι να διαλέξει. Άλλες πάλι στιγμές μπορεί να μπερδεύεται γιατί ενώ ξέρει ότι δίπλα του έχει τον «λάθος άνθρωπο», δεν έχει τη δύναμη να ρίξει την «αυλαία»!

Πηγή