Πολλές σχέσεις λήγουν άδοξα και δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έφταιξε και γιατί έφτασαν τα πράγματα στο σημείο του χωρισμού. Πόσες φορές δεν έχουμε ευχηθεί να μπορούσαμε να γυρίσουμε έστω και για λίγο το χρόνο πίσω, για να διορθώσουμε τις καταστάσεις προκειμένου να σώσουμε τη σχέση μας; Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο ερωτευμένος εξιδανικεύει τόσο τη σχέση όσο και τον σύντροφό του και αρνείται να δει την αλήθεια κατά μέτωπο. Ο χωρισμός όμως, δεν έρχεται ποτέ ξαφνικά, υπάρχουν πρώτα κάποια σημάδια που μας προετοιμάζουν γι’ εκείνον. Αναγνωρίζοντας αυτά τα σημάδια, μπορείς να καταφέρεις να σώσεις τη σχέση σου.

 

Κριός

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο το πώς εκφράζει ένας Κριός τη δυσαρέσκεια του και πως σε προειδοποιεί. Αρχίζει να επαναστατεί, νευριάζει με το παραμικρό και απομακρύνεται. Χάνει το ενδιαφέρον του και δε σε κυνηγά για να σε φέρει στα νερά του και κάνει πράγματα που αρέσουν μόνο σε αυτόν, χωρίς να υπολογίζει και τη δική σου επιθυμία. Εσύ τι πρέπει να κάνεις σ’ αυτή την περίπτωση; Να αλλάξεις τακτική και να του δείξεις ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, ότι ακόμα και τα αισθήματά σου μπορούν εύκολα να αλλάξουν. Κάνε το Κριάρι να νιώσει και πάλι κυνηγός και άφησε του τα χαλινάρια ελεύθερα. Μην ασχολείσαι όλη μέρα μαζί του, κάνε τις δικές σου ασχολίες, θα δεις ότι αμέσως θα έρθει να διεκδικήσει το χρόνο σου.

 

Ταύρος

Αν είσαι σε σχέση με έναν Ταύρο, ο οποίος είναι μόνιμα στο σπίτι με τις πιτζάμες και την τηλεόραση, βλέποντας σειρές και δεν έχει καμία επιθυμία να φτιάξει ρομαντική ατμόσφαιρα για να χαρείτε τον έρωτά σας, τότε υπάρχει σοβαρός λόγος να ανησυχήσεις. Η νωχελική στάση του Ταύρου, είναι πολλές φορές το προειδοποιητικό σημάδι, ότι η σχέση σας έχει οδηγηθεί σε κάποιο αδιέξοδο. Η σιωπή του μπορεί να κρύβει αλήθειες οι οποίες πραγματικά πονάνε και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να τον ξυπνήσεις από το λήθαργο που έχει πέσει, ξάφνιασέ τον μ’ έναν όμορφο τρόπο ο οποίος θα ξαναζωντανέψει τη σχέση σας.

 

Δίδυμος

Όταν ένας Δίδυμος κόψει τα τηλέφωνα και τις επικοινωνίες, τότε σε προειδοποιεί ότι τα πράγματα στη σχέση σας δεν πάνε και τόσο καλά! Είναι αναμενόμενο ότι ο Δίδυμος βαριέται πολύ εύκολα και θα υπάρξουν στιγμές που θα σου το δείξει και εσύ θα πρέπει να το δεχτείς. Αν λοιπόν δε σηκώνει τηλέφωνα, δεν ανταποκρίνεται σ’ όσα λες και βγαίνει για ξενύχτια με παρέα χωρίς να σε προσκαλέσει, τότε ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση. Ο Δίδυμος είναι σαν ένα μικρό παιδί, για να καταλάβει και να διορθώσει τη στάση του, πρέπει να του δείξεις με πράξεις το λάθος του. Κάνε ό,τι κάνει, χωρίς να φαίνεται όμως ότι προσποιείσαι. Σύντομα θα γυρίσει κοντά σου ζητώντας το λόγο για τη στάση σου, εκεί θα του δώσεις τις εξηγήσεις σου.

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνος που δεν είναι ευτυχισμένος σε μια σχέση, δεν μπορεί να κρυφτεί, φαίνεται στο πρόσωπο και στα λόγια του. Ποια είναι όμως τα προειδοποιητικά σημάδια τα οποία θα σου δείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά; Θα σου γκρινιάζει αλύπητα, θα θυμάται και θα συζητά όλα τα προβλήματα που πέρασε η σχέση σας στο παρελθόν και θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να σε χτυπά όπου πονάς, ακόμα και με τη δημουργία συναισθημάτων λύπης ή τύψεων. Εσύ αυτό το οποίο πρέπει να κάνεις είναι να τον καθησυχάσεις, δείχνοντας την αγάπη σου και καταφέρνοντας να του δείξεις ότι υπάρχουν όμορφες προοπτικές για τη σχέση σας. Η διαδικασία αυτή δεν είναι εύκολη, όμως ο Καρκίνος όταν νιώσει συναισθηματικά ασφαλής, θα είναι πάλι όπως τον παλιό καλό καιρό.

 

Λέων

Ένας Λέοντας θα σε προειδοποιήσει πρώτα με τα λόγια του, εκφράζοντας τις σκέψεις και τις ανησυχίες του. Αν εσύ δεν πάρεις στα σοβαρά τις λεκτικές του προειδοποιήσεις, τότε θα ακολουθήσουν πράξεις. Ποιες είναι αυτές; Το Λιοντάρι προειδοποιεί με τις πράξεις του ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν ντύνεται, στολίζεται, βγαίνει, φλερτάρει και δε σε έχει ως προτεραιότητα, όπως έκανε στο παρελθόν. Μ’ αυτήν τη στάση σου εκφράζει ότι θέλει να κεντρίσει την προσοχή σου και ότι αναζητά τον θαυμασμό και την επιβεβαίωσή σου. Αν θέλεις να τον κρατήσεις κοντά σου, πρέπει για μία ακόμα φορά να τον κάνεις να νιώσει ότι είναι μοναδικός. Διεκδίκησέ τον και θύμισέ του τα παλιά, γίνε εσύ ο κυνηγός και δείξε του πολύ ενδιαφέρον και προσοχή.

 

 

Παρθένος

Ένας Παρθένος που ξεκινά να γκρινιάζει και δε σταματά, που κριτικάρει με άσχημο τρόπο το καθετί σ’ εσένα, βρίσκοντας συνέχεια ελαττώματα, σε προειδοποιεί να κάνεις γρήγορες αλλαγές. Ο Παρθένος δεν κρύβεται, είναι αρκετά λογικός και πρακτικός και σου εξηγεί με λεπτομέρεια τι του φταίει, τι τον ενόχλησε και τι θέλει από εσένα. Είναι ειλικρινής και δε θα κρύψει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του. Αν εσύ αδιαφορήσεις και συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια λάθη, τότε θα σε τιμωρήσει με τον τρόπο του, το χωρισμό. Δώσε λοιπόν προσοχή στα λόγια του και θυμήσου πως ό,τι λέει, πραγματικά το εννοεί και δεν δίνει και τόσες πολλές ευκαιρίες. Οπότε άκουσέ τον και δείξε του ότι οι τα συναισθήματά του είναι σημαντικά για σένα.

 

Ζυγός

Το προειδοποιητικό σημάδι που θα σου δώσει ένας Ζυγός για να καταλάβεις ότι η σχέση σας δεν πάει καλά, είναι η αδιαφορία. Όταν ο Ζυγός πάψει πλέον να σου δείχνει με λόγια και με πράξεις την αγάπη του και αρχίζει να ξεγλιστράει από κοντά σου, κρατώντας μυστήρια και απόμακρη στάση, τότε εσύ θα πρέπει να ταρακουνηθείς. Αν καταλάβεις ότι έχει αρχίσει να παίζει το ματάκι του, τότε να ξέρεις πως το μεταξύ σας δεν έχει πορεία. Εσύ τι πρέπει να κάνεις σ’ αυτήν την περίπτωση; Δημιούργησε ένα πιο ρομαντικό και αγαπησιάρικο κλίμα στη σχέση, δείξε του την αγάπη σου και προσπάθησε να μην του βάζεις δύσκολα. Στους ζυγούς αρέσουν οι τρυφερότητες και θέλουν να νιώθουν ξεχωριστοί, προσπάθησε και το ‘χεις.

 

Σκορπιός

Σταμάτησε ο Σκορπιός να σε ζηλεύει και να σε ζητά κάθε ώρα και στιγμή στο κρεβάτι του; Δε σου ανοίγεται συναισθηματικά, κρατά μυστικά και η στάση του είναι μυστήρια; Η διάθεσή του είναι μόνιμα πεσμένη και τα μούτρα του φτάνουν στα πατώματα όταν είστε μαζί; Αυτά είναι τα βασικά προειδοποιητικά σημάδια που δηλώνουν ότι η σχέση σας έχει πρόβλημα. Αυτό το οποίο πρέπει εσύ να κάνεις σ’ αυτήν τη περίπτωση είναι να τον ιντριγκάρεις και να ξυπνήσεις το πάθος που κρύβει μέσα του. Κάνε κάτι που θα τον εκπλήξει, όπως ένα παιχνίδι ρόλων ή κανόνισε ένα μοναδικό ραντεβού που θα περιλαμβάνει περιπέτεια. Όταν τον επαναφέρεις στα κανονικά του, συζήτησε μαζί του τους τρόπους για να κάνετε το μεταξύ σας καλύτερο.

 

Τοξότης

Σου μιλάει απότομα, χωρίς να κρατάει τα προσχήματα; Σου είπε ότι θα βρεθείτε και εξαφανίστηκε χωρίς καμία ειδοποίηση; Βάζει στο facebook φωτογραφίες από τις νυχτερινές του εξορμήσεις στα μπαράκια και είναι όλο δικαιολογίες και υπεκφυγές; Κάπως έτσι ο Τοξότης σε προειδοποιεί ότι θέλει την ελευθερία του και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μπει σε καλούπια. Εσύ αν θέλεις το μεταξύ σας να συνεχίσει, αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να του γκρινιάξεις και να του ζητήσεις εξηγήσεις. Δείξε του με τη στάση σου ότι χαίρεσαι όταν περνά καλά, ακόμα κι αν δεν είναι μαζί σου και προσπάθησε να τον δελεάσεις δείχνοντας τού ότι έχεις αλλάξει κι έχεις ανεξαρτητοποιηθεί κι εσύ περισσότερο. Φανέρωσέ του πως είσαι εντάξει με την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

 

Αιγόκερως

Έναν παγερό τοίχο υψώνει ο Αιγόκερως στη σχέση σας, για να σε προειδοποιήσει ότι το κλίμα μεταξύ σας δεν είναι και τόσο καλό. Δείχνει σαν ένας αυστηρός δάσκαλος, ο οποίος σε τιμωρεί με σκληρό τρόπο για τις ατασθαλίες σου και ταυτόχρονα είναι καλός μαζί σου μόνο όταν θα διαπιστώσει ότι προσπαθείς πολύ. Ο Αιγόκερως δε θα σε προειδοποιήσει με λόγια, αλλά με πράξεις, θα το ρίξει στη δουλειά, δε θα σου αφιερώνει πολύ χρόνο και δε θα κάνει όνειρα για την πορεία της σχέση σας. Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να καταλάβεις με τι έχει «στραβώσει» και να προσπαθήσεις να το διορθώσεις. Θέλει να βλέπει πράξεις και προσπάθεια, να καταλάβει πως δουλεύεις σκληρά για εσάς -όπως δουλεύει κι αυτός σε κάθε τομέα της ζωής του.

 

Υδροχόος

Μήπως η σχέση σας τον τελευταίο καιρό μοιάζει περισσότερο φιλική παρά ερωτική; Το χάδι του Υδροχόου είναι τόσο αθώο σαν αδερφικό και το βλέμμα του δεν έχει τη σπιρτάδα του έρωτα; Αν ξεκινάει να κάνει καινούργιες παρέες, η στάση του αλλάζει και εσύ δεν αναγνωρίζεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, τότε σου δίνει προειδοποιητικά σημάδια ότι το μεταξύ σας θέλει αλλαγή και ανανέωση, για να καταφέρει να διατηρηθεί. Εσύ τι πρέπει να κάνεις για να τον κρατήσεις κοντά σου; Κάνε του μία έκπληξη, πρότεινέ του να κάνετε μαζί κάτι για πρώτη φορά, φέρσου απρόβλεπτα και αιφνιδίασέ τον, κάνοντας να πιστέψει ότι υπάρχουν πτυχές της προσωπικότητάς σου, που δεν έχει ανακαλύψει ακόμα. Άσε τον Υδροχόο να νιώθει σαν εξερευνητής και θα μείνει δίπλα σου.

 

Ιχθύς

Τον τελευταίο καιρό ο Ιχθύς σου τα μασάει; Λέει ψέματα και προσπαθεί να ξεγλιστρήσει κάθε φορά που ζητάς κάποιες εξηγήσεις; Κρύβεται, σ’ αποφεύγει και δείχνει ύποπτος; Τότε υψώνονται στον αέρα κόκκινα σημαιάκια που γράφουν «κάτι πάει λάθος» Ο Ιχθύς που δεν είναι ευχαριστημένος από μία σχέση, θέλει και πάλι να νιώσει ότι είναι το επίκεντρο. Λειτουργεί άστατα για να σου δώσει το μήνυμα ότι πρέπει να του κάνεις τα χατίρια και να κάνεις θυσίες για αυτόν, για να του αποδείξεις την αγάπη σου. Ξύπνησε τις ευαισθησίες του, φέρνοντας στη μνήμη του τις όμορφες στιγμές της σχέση σας και φυσικά δημιούργησε νέες μαζί του για να αρχίσει να κάνει και πάλι όνειρα δίπλα σου. Σε καμιά περίπτωση μην τον κάνεις να νιώσει παραμελημένος.

 

Πηγή

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!