Όταν πρόκειται για πειστικότητα, υπάρχουν  άνθρωποι ανάμεσά μας που μπορούν να γοητεύσουν πάντα όπου κι αν βρίσκονται -είτε χρησιμοποιώντας το φλερτ, είτε με πειστικά επιχειρήματα. Αυτές οι οριακά «υπερδυνάμεις» λοιπόν είναι πολύ πιθανό να έχουν σχέση με τα αστέρια, γι’ αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε τα 4 πιο πειστικά ζώδια.

 

 

1. Δίδυμοι 

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται αυτό το εκ φύσεως φλυαρό ζώδιο του αέρα, που θα περάσει το δικό του, απλώς και μόνο επειδη έχει πεισμώσει να συμφωνούν οι πάντες μαζί τους. Σκεφτείτε τους Διδύμους σαν το 5χρονο ξαδερφάκι που απλά δεν μπορεί να δεχτεί το όχι ως απάντηση. Για κάθε άρνηση που εισπράττουν, βρίσκουν χίλιους λόγους για να μπείτε στο πρόγραμμά τους. Τελικά, θα σας εξαντλήσουν με την επιμονή τους και πριν το καταλάβετε, θα είστε μέσα σε ό,τι θέλουν να κάνετε. Σίγουρα, οι Δίδυμοι μπορεί να είναι αναποφάσιστοι και λίγο παιδιάστικοι, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι έχουν δύο πρόσωπα, οπότε μην αφήσετε την παιχνιδιάρικη φύση τους να σας ξεγελάσει και να σας κάνει να νομίζετε ότι είναι χαζοί. Μπορεί να είναι απλώς ένα τέχνασμα για να σας μπλέξουν στο «χάος» τους.

 

 

2. Ζυγός

Αν υπάρχει ένα ζώδιο που θα μπορούσε να πουλάει πάγο στην Ισλανδία και να βγάζει λεφτά, αυτό θα ήταν ο σούπερ φιλικός, σούπερ γοητευτικός Ζυγός. Όχι σε αντίθεση με τα παραπάνω ζώδια του αέρα, οι Ζυγοί ξέρουν ακριβώς τι να πουν για να σας κάνουν να τους υπακούσετε, όσο κι αν προσπαθείτε να αντισταθείτε. Συμβολίζονται με ζυγαριές, πράγμα που σημαίνει ότι προσπαθούν διαρκώς να δημιουργούν ισορροπία και αρμονία στους κύκλους τους. Έτσι, ακόμα κι αν είστε ένας αδυσώπητος μνησίκακος (σας κοιτάζω Σκορπιούς και Ιχθείς), ένας Ζυγός θα σας κάνει να μαλακώσετε. Μπορείτε να πιάσετε τους Ζυγούς να πείθουν με επιτυχία τους καβγατζήδες φίλους τους να επανορθώσουν ή να διασκεδάζουν με μια διαφωνία πριν καν αρχίσει. Είναι οι απόλυτοι ειρηνοποιοί. Στις ρομαντικές σχέσεις, οι Ζυγοί είναι οι σύντροφοι με τους οποίους απλώς δεν μπορείτε να μείνετε θυμωμένοι -όσο κι αν προσπαθείτε ή όσο κι αν σας αναστατώνουν. Αυτά τα ζώδια που κυβερνά η Αφροδίτη θα διοχετεύσουν όλο αυτό το γλυκό ρομαντισμό τους και θα σας φλερτάρουν από την αρχή.

 

 

3. Παρθένος

Σε αντίθεση με τους Ζυγούς, οι οποίοι θα φλερτάρουν και θα σας κοιτάξουν σαν κουτάβια για να περάσει το δικό τους, οι εξαιρετικά αναλυτικοί και πρακτικοί Παρθένοι έχουν ως γνώμονα τη λογική και τα γεγονότα. Ανησυχείτε να ζητήσετε αύξηση μισθού στη δουλειά; Μπορείτε να βασιστείτε σ’ αυτά τα γήινα ζώδια για να σας ωθήσουν να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, ανασύροντας στατιστικά στοιχεία από το Glassdoor και το LinkedIn για το πόσα κερδίζουν οι άνθρωποι στον ίδιο τομέα με εσάς. Δεν είστε σίγουροι για το αν πρέπει ή όχι να μετακομίσετε; Μην ανησυχείτε, κάποιος Παρθένος έχει μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά για κάθε διαμέρισμα που έχετε στο νου σας. Στόχος τους είναι να σας κάνουν να δείτε τα πράγματα αντικειμενικά -και με τον όρο αντικειμενικά εννοούμε τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα οι Παρθένοι. Αντί να σας ενοχοποιούν ή να σας κολακεύουν, αυτά τα γήινα ζώδια καταλαβαίνουν ότι μερικές φορές το να προσπαθούν να απευθυνθούν στα συναισθήματά σας είναι μια λεπτή υπόθεση -και ειλικρινά, επειδή είναι πιο διανοητικά πλάσματα (λόγω του ότι κυβερνώνται από τον Ερμή), η επίκληση στα συναισθήματα δεν είναι απαραίτητα το δυνατό τους σημείο, οπότε το να σας σερβίρουν ψυχρά και σκληρά γεγονότα είναι πολύ πιο φυσικό.

 

 

4. Σκορπιός 

Περιστασιακά ύπουλοι και υπολογιστικοί, οι Σκορπιοί έχουν τον τρόπο να σας πείθουν ότι τα ενίοτε «διαβολικά» τους σχέδια είναι στην πραγματικότητα δική σας ιδέα -ή όπως και να ‘χει θα βρουν τρόπο να σας μπλέξουν. Αυτά τα ζώδια του νερού είναι οξυδερκείς παρατηρητές που τους αρέσει να κινούνται στις σκιές, οπότε πριν προσπαθήσουν να σας πείσουν να κάνετε οτιδήποτε, θα δημιουργήσουν πρώτα μια σύνδεση. Ποτέ δε θα ανοίξουν τα χαρτιά τους ανοιχτά, γιατί το να μένουν κάτω από το ραντάρ είναι το φόρτε τους. Αλλά αν, για παράδειγμα, θέλουν να κάνετε κάποια έρευνα για τον καινούργιο γκόμενο μιας φίλης που τους ενοχλεί, θα σας πουν ντροπαλές δηλώσεις όπως: «Δε σου φαίνεται λίγο υπερβολικά γλυκός; Κάτι λάθος θα πηγαίνει».