Ανάμεσα σε δυο πρόσωπα, όταν υπάρχει πραγματική φιλία κι αμοιβαία αποδοχή, πολλές φορές απαιτείται ένα μικρό κλικ για να συνειδητοποιήσουν ότι σιγοβράζει κάτι πιο δυνατό και σύνθετο που περιέχει και την ερωτική έλξη. Για να ερωτευτεί κανείς πρέπει στα συναισθήματά του να περιέχονται πρώτα όσα αισθάνονται οι φίλοι μεταξύ τους και κατόπιν προστίθεται και το ερωτικό στοιχείο, πράγμα που είναι θεμιτό. Άλλα ζώδια σταματούν στη φιλία σαν όριο αξεπέραστο από πεποίθηση, ενώ άλλα προσχωρούν στη φίλια που περιέχει κι ερωτισμό ή και σε έρωτα με τα όλα του.

 

Κριός

Ξέρεις κάποιον Κριό που να μην είναι ευρύς ο κύκλος των γνωριμιών του; Αυτός είναι ο κυνηγότοπός του. Υπάρχει κανείς που η κατάκτηση να μην είναι ο αυτοσκοπός του; Ε, μέσα σ’ αυτές τις κατακτήσεις μπορεί να συμπεριληφθούν και πρόσωπα του φιλικού του περιβάλλοντος. Ένας λόγος παραπάνω όταν τους συνδέουν τα τρυφερά και θερμά ανεπιφύλακτα συναισθήματα της φιλίας, είναι ευκολότερο να μετασχηματιστούν σε ερωτικό ειδύλλιο και μάλιστα με μακρόπνοες προοπτικές. Μην τον αδικείς γι’ αυτό, πρόσωπα προς τα οποία τρέφει αγαθά αισθήματα θα ερωτευτεί και που τού είναι αποδεκτά. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για τον έρωτα. Ποιους θα ερωτευτεί, τους εχθρούς του;

 

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι αργός στη συνειδητοποίηση ότι είναι ερωτευμένος. Ερωτεύεται κάποιο πρόσωπο που τού είναι οικείο και το εμπιστεύεται και τι πλησιέστερο σ’ αυτό το πρότυπο από κάποιο από τον στενό φιλικό του κύκλο πρόσωπο. Ο Ταύρος, σπάνια ψαρεύει σε θολά νερά. Τι φυσικότερο λοιπόν από το να αναζήτα τον έρωτα στο περιβάλλον του και ανάμεσα σε πρόσωπα που αγαπά, γνωρίζει καλά και που τα αισθήματά του γι’ αυτά σταδιακά ωριμάζουν προς την κατεύθυνση ενός έρωτα. Αυτό εγγυάται τη σταθερότητα, την οποία επιζητεί στα πάντα, πολύ δε περισσότερο, σε έναν αισθηματικό δεσμό.

 

Δίδυμος

Με τον Δίδυμο όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Με την πάγια αντίληψη ότι δεν πρέπει να δεσμευτεί, δεν κάνει εύκολα σχέσεις που να θελήσει να διαρκέσουν. Αρκείται στις βραχύβιες και κατά προτίμηση, εκείνες που εμπλέκεται και ο παράγοντας φίλια. Στις σχέσεις του πρέπει να αναζωπυρώνεται συνεχώς το ενδιαφέρον αλλιώς έχει έτοιμη την πόρτα της απόδρασης. Αυτό έχει αποτέλεσμα τις σύντομες σε διάρκεια σχέσεις για να προλαβαίνει εκ των πραγμάτων να έχει μεγαλύτερες ελευθερίες. Και που αλλού θα τις βρει αν όχι από τον φιλικό του κύκλο;

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνος που έχει έφεση στη δημιουργία οικογενείας, βρίσκεται πολύ κοντά στις έννοιες οικείος και οικειότητα, άρα κάτι πολύ κοντινό του τον φέρνει στο σημείο να νιώσει πιο άνετα και πιο ζεστά. Το φιλικό του περιβάλλον είναι το ιδανικό μέρος γι’ αυτόν να αναζητήσει τη δημιουργία σχέσεων με αισθηματικές προεκτάσεις, αφού θα έχει προηγηθεί μια περίοδος γνωριμίας, εξοικείωσης, φιλίας και θα έχει γνωρίσει τις περισσότερες πτυχές του χαρακτήρα του υποψηφίου. Έτσι βαδίζει εκ του ασφαλούς, καλυμμένος από δυσάρεστες εκπλήξεις ως προς το ποιόν του άλλου, γιατί πάντα στο μυαλό του τριγυρίζει η ιδέα της δια βίου δέσμευσης. Άρα, εδώ η φιλία μπορεί να είναι ο προθάλαμος της σχέσης.

 

 

Λέων

Ο μαγνητικός Λέων, έχει πάντα ένα απόθεμα θαυμαστών. Χρειάζεται απλώς ένα νεύμα του για να ανταποκριθεί στο κάλεσμά του κανείς και να προαχθεί από τη φιλία ή την απλή γνωριμία σε ταίρι. Για να μπει όμως στη διαδικασία ο Λέων, πρέπει να υπάρχουν ή να δημιουργηθούν νέα δεδομένα που να τού δημιουργήσουν έλξη προς κάποιο πρόσωπο που ήδη γνωρίζει. Αν είχε ανακαλύψει από την αρχή στα φιλικά του πρόσωπα τα στοιχεία που θα ταίριαζαν στο υποψήφιο ταίρι του, θα είχε ήδη προχωρήσει σε σχέση, δε διακρίνεται άλλωστε για τον πουριτανισμό του. Προχωρά λοιπόν για να κοσμήσει το μέτωπό του με νέες δάφνες κατακτήσεων που είναι ενδιαφέρουσες. Και οι παλιές; Η βασιλική του συμπεριφορά δεν αφήνει πίσω της πικρίες και έχθρες, οι παλιές του κατακτήσεις συμπληρώνουν τις στρατιές των φίλων του.

 

Παρθένος

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Α, όλα κι’ όλα, κάποιος που τοποθετεί ακόμη και τα μαντηλάκια του στο ράφι την ντουλάπας του ζυγισμένα στοιχισμένα δε θα κατηγοριοποιούσε τους ανθρώπους; Άλλο πράγμα ο φίλος, άλλο ο γνωστός, άλλο πράγμα ο συνεργάτης, άλλο πράγμα το ερωτικό που δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες κατηγορίες. Μπορεί να αισθανθεί κάποια ερωτική έλξη για κάποιο πρόσωπο κατά την πρώτη γνωριμία, αλλά αν δεν υπάρξει προσέγγιση, αυτομάτως ακολουθεί κατάταξη στην κατάλληλη κατηγορία κι εκεί και παραμένει μια και καλή. Αν πάλι συμβεί το αντίθετο και γίνει ο Παρθένος στόχος πολιορκίας από πρόσωπο λανθασμένης κατ’ αυτόν κατηγορίας, βραχυκυκλώνεται και βγαίνει από τα νερά του μην ξέροντας πώς να συμπεριφερθεί.

 

Ζυγός

Ένα Ζώδιο σαν τον Ζυγό, που όλη τη ζωή του την πλαισιώνει με καλαίσθητα πράγματα, συνήθως ακριβά και σινιέ, ώστε να είναι εξασφαλισμένος για την ποιότητα και την άξια τους, δε θα μπορούσε να κάνει επιλογή ανθρώπων με διαφορετικά κριτήρια. Ψηλά στις προτιμήσεις του, είτε σε επίπεδο φιλίας είτε σε ερωτικό, πάντα βρίσκονται πρόσωπα που χαρακτηρίζονται για την ομορφιά τους, την ευφυΐα τους, το στάτους τους στην κοινωνία, την ποιότητά τους. Είναι απίθανο κάποιος Ζυγός να μείνει ασυγκίνητος από αυτά τα προσόντα και να μην εμπλέξει και το ερωτικό στοιχείο στις φιλικές σχέσεις του· δεν τα έχει κι ιδιαίτερα καλά με ενδοιασμούς τέτοιου είδους. Στο κάτω κάτω, δεν έχει κι άδικο, όταν βρίσκεται κάποιο πρόσωπο με αυτά τα χαρακτηριστικά στον περίγυρό του να μην αδιαφορήσει περνώντας με πολύ μεγάλη ευκολία τη νοητή γραμμή που χωρίζει φιλία και έρωτα.

 

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι ο μύλος που αλέθει τα πάντα. Φίλοι. γνωστοί, άγνωστοι, όλοι με τη σειρά τους, όχι διακρίσεις, όχι αδικίες, όλοι θα πάρουν. Η ακόρεστη διάθεσή του για κατακτήσεις δεν τού αφήνει περιθώρια για ενδοιασμούς και ταμπού, δε χωράνε στη νοοτροπία του. Το κατακτητικό του ορμέμφυτο είναι πανίσχυρο και οι κοινωνικές συμβάσεις δεν τον αγγίζουν. Μπορεί κάλλιστα να στρέψει τα ερωτικά βέλη του προς όποια κατεύθυνση του έλθει η επιφοίτηση, όπως του καπνίσει, φραγμοί μηδέν. Βέβαια το καινούργιο έχει άλλη χάρη γι’ αυτόν να το εξερευνήσει, δεν περιφρονεί όμως και τις επαναλήψεις από τη συλλογή των κατακτήσεών του, μια καλά δοκιμασμένη συνταγή από όπου έχει αποκομίσει ευχάριστες αναμνήσεις.

 

Τοξότης

Όταν καθιερώθηκε η ορολογία ερωτική περιπέτεια, προφανώς κάποιοι είχαν υπ’ όψιν τους τις ερωτικές συμπεριφορές κάποιων Τοξοτών. Είναι που είναι περιπετειώδης τύπος, άνετος και ανέμελος στην αντιμετώπιση κάθε κατάστασης κι αυτό κάνει ακόμη πιο δυσδιάκριτη και αδιόρατη τη γραμμή που χωρίζει τη φιλία με τον έρωτα. Λόγω της ιδιοσυγκρασίας και της νοοτροπίας του, το είδος των σχέσεων που τού ταιριάζουν περισσότερο από κάθε άλλη, είναι η φιλία με προνόμια. Έτσι απολαμβάνει το τερπνόν μετά του ωφελίμου και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος και ανεξαρτησία κι ελευθερία και σαμπουάν και μαλακτικό.

 

Αιγόκερως

Και ο Αιγόκερως άνθρωπος είναι, μπορεί να βγάλει κι αυτός τους φίλους μέσα από τα όρια που τούς κατατάσσει, περνώντας τους σε άλλη κατηγορία. Όχι συχνά, αλλά το κάνει, όμως πάντοτε με ενδοιασμούς κι εσωτερική πάλη. Ο φόβος μήπως κάτι δεν πάει καλά και χάσει τον φίλο του, είναι επίσης άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας. Για να γίνει αυτή η υπέρβαση, πρέπει να τον σπρώξουν πάρα πολύ δυνατά συναισθήματα, ώστε να βάλλει στην άκρη τις αρχές και τα ταμπελάκια του και να επενδύσει πολλά σ’ αυτόν τον έρωτα. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι του κι όντως ναυαγήσει ο ερωτικός δεσμός, θα βρεθεί να είναι τόσο πληγωμένος που θα κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με το πρώην ταίρι του για να μη θυμάται τα δυσάρεστα και τα ξαναζεί.

 

Υδροχόος

Χαλαρότητα και χάος, όπως και σε κάθε τι που χαρακτηρίζει τον Υδροχόο στις σχέσεις του, επικρατεί και εδώ. Φίλοι και ταίρια μεταπηδούν από τη μια κατηγορία στην άλλη χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες, με τρόπο που θυμίζουν τις συμπεριφορές των χίπις της δεκαετίας του εβδομήντα. Άλλωστε οι φίλοι και όλο το περιβάλλον του Υδροχόου είναι της ίδιας νοοτροπίας με αυτόν, κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του, γι’ αυτό κι αποτελούν την παρέα του, αν δεν ταίριαζαν, δε θα συμπεθέριαζαν. Το συμπέρασμα: Κατηγορηματικά ναι, αν υπάρχει κι ερωτική ή σαρκική έλξη, ο Υδροχόος δε θα είχε ποτέ την παραμικρή επιφύλαξη και δε θα κώλωνε λόγω φιλίας να δει κάποιον ερωτικά.

 

Ιχθύς 

Μέσα στα τόσα παραμύθια που ζει καθημερινά ένας Ιχθύς, δεν του είναι και κανένα δύσκολο πράγμα να πλάσει στο μυαλό του κάποια υποθετική ερωτική ιστορία με πρωταγωνιστές τον ίδιο και κάποιο φιλικό του πρόσωπο, είτε γιατί του αρέσει, είτε γιατί απλώς ταιριάζει η προσωπικότητά του στην ιστορία. Επομένως, πρώτοι και καλύτεροι στις προτιμήσεις του Ιχθύ είναι οι κοντινοί του άνθρωποι, δηλαδή τα φιλικά του πρόσωπα. Έτσι, στους κατά φαντασίαν ασθενείς τώρα προσθέτουμε τους κατά φαντασίαν ερωτευμένους. Για να μην πούμε ότι φαντάζεται ότι διάφοροι άλλοι είναι ερωτευμένοι με αυτόν. Αν αυτό σε κάποια περίπτωση ισχύει, η ύπαρξη φιλίας δε θα τον εμποδίσει καθόλου να ενδώσει ερωτικά.

 

Πηγή