Στο σύμπαν της κοινωνίας υπάρχουν πλανήτες-επίθετα που μας χαρακτηρίζουν. Και μπορεί η μελέτη των άστρων να μην έχει δώσει ακριβώς αυτή την ονομασία, όμως η συνεύρεση ατόμων από τελείως διαφορετικούς πλανήτες και ζώδια γεννά πολλές φορές κοσμικές εκρήξεις. Ας δούμε λοιπόν πού ανήκει ο καθένας μας και ποια η αντιστοιχία με τα ονόματα που η αστρολογία χρησιμοποιεί.

 

Ο Eπιβλητικός: Κριός

Αυτός που προσπαθεί να περάσει τις απόψεις του με απόλυτο τρόπο, που δε δέχεται αντιρρήσεις και απαιτεί απολυτή συμμόρφωση των άλλων με τις επιθυμίες του. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο θεωρούν τον εαυτό τους αλάθητο και πνευματικά ανώτερο, έχουν άκαμπτη συμπεριφορά και επιδιώκουν την αναγνώριση. Ο φόβος ενός αυταρχικού ατόμου είναι η άκρατη ελευθερία αλλά μονάχα γνωρίζοντας την ελευθερία και αλληλοεπιδρώντας μέσα σε αυτήν θα καταφέρει να απεμπλακεί από τον αυταρχισμό. Είναι άτομα με εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες. Έχουν την τάση να είναι ισχυρογνώμονες και είναι αποφασισμένοι να είναι επιτυχημένοι.

 

Ο Κακομαθημένος: Ταύρος

Το άτομο που από παιδί (συνήθως) έχει μάθει να περνάει το δικό του. Δύσκολο και δύστροπο το ζώδιο του κακομαθημένου. Έρευνες έδειξαν πως το 68% των κακομαθημένων παιδιών λειτουργούσαν το ίδιο και ως ενήλικες. Τα άτομα αυτά εκλαμβάνουν την άρνηση σαν στέρηση αγάπης, είναι αλαζόνες και με υπέρμετρο εγωισμό. Δε δέχονται όρια εκτός κι αν τα έθεσαν οι ίδιοι. Ο Ταύρος φαίνεται πεισματάρης με μια ματιά, αλλά εν τέλει του αρέσει απλώς να κάνει πράγματα με τον τρόπο του. Η αφοσίωση και η εμπιστοσύνη είναι σημαντικές για τους Ταύρους κι αν τις κερδίσεις, δεν τις χάνεις ποτέ.

 

Ο Ασυνεπής: Δίδυμος

Ονομάζουμε έτσι τα άτομα που δεν μπορούν να είναι ακριβείς στα λόγια ή στις πράξεις τους. Συνήθως πρόκειται για άτομα χωρίς καλή αίσθηση του χρόνου και με έλλειψη συγκέντρωσης. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο ταλαιπωρούνται από συγκρούσεις που προκαλούνται από την ασυνέπειά τους. Για να βελτιώσουν κάπως την κατάσταση τους καλό θα ήταν να φοράνε ρολόι, να γράφουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους κάθε ημέρα για την αυριανή. Τείνουν να είναι χαρισματικοί, αλλά γίνονται απόμακροι κατά καιρούς.

 

 

Ο Συναισθηματικός: Καρκίνος

Τα άτομα που έχουν καλή σχέση με τα συναισθήματα ή πιο απλά, τα ευαίσθητα άτομα. Το ζώδιο αυτό επηρεάζεται από τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου και δεν έχει την ικανότητα να εκλογικεύσει τα συναισθήματά του. Τα άτομα αυτά έχουν μεγάλη συναισθηματική νοημοσύνη και συνεχώς βρίσκονται σε συναισθηματική φόρτιση αφού δείχνουν μεγάλη κατανόηση για τους γύρω τους. Ίσως αυτό που λείπει είναι να φιλτράρουν τα συναισθήματά τους για να μην οδηγούνται στην υπερβολή (είτε σε λύπη, είτε σε χαρά, είτε σε θυμό).

 

Ο Ιδεαλιστής: Λέων

Ονομάζουμε έτσι το άτομό που έχει ιδανικά που δύσκολα πραγματοποιούνται. Τα άτομα που επηρεάζονται από αυτό το ζώδιο είναι πρωτοπόρα, ονειροπόλα, φιλότιμα, φιλοσοφημένα και πολλές φορές ζουν έξω από την πραγματικότητα σε έναν πλασματικό τελείως κόσμο. Ένας λέων θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής και λέει τα πράγματα όπως είναι. Μοιάζει λίγο αναιδής και αντιπαθητικός. Έχει μια ισχυρή αίσθηση του ποιος είναι.

 

Ο Γκρινιάρης: Παρθένος

Το άτομο που μεμψιμοιρεί και παραπονιέται συνεχώς. «Ζώδιο» που δύσκολα τα βγάζει κάποιος πέρα μαζί του. Συνήθως πρόκειται για άτομα γεμάτα φόβους και ψυχικές αναστολές που αρνούνται πεισματικά να δουν τη θετική πλευρά.  Αν και σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Γερμανία αποδείχτηκε πως ηλικιωμένα άτομα που γκρίνιαζαν ζούσαν 25% παραπάνω από τα άτομα που είχαν πιο θετική στάση, ίσως κάτι παραπάνω να ξέρουν!

 

Ο Αναποφάσιστος: Ζυγός

Το άτομο που του είναι δύσκολο να επιλέξει ή να αποφασίσει κάτι. Τα άτομα με αυτό το ζώδιο είναι ιδιαίτερα διστακτικά και τις περισσότερες φορές χωρίς ολοκληρωμένη άποψη για κάτι, αφού την αλλάζουν διαρκώς. Αλλάζουν εύκολα γνώμη και μοιάζει να μην έχουν ταυτότητα συγκεκριμένη. Ο όρος «αναποφάσιστος» έχει ταυτοποιηθεί με την προσωπικότητα ενός Ζυγού, αφού ακόμα κι αν καταλήξει, δε θα είναι ικανοποιημένος με την επιλογή του. Η αναποφασιστικότητα μπορεί να καταπολεμηθεί με στήριξη, αποδοχή και πίστη στον εαυτό μας.

 

Ο Σπάταλος: Σκορπιός

Ονομάζουμε έτσι τον άνθρωπο που κάνει περιττές σπατάλες. Τα άτομα αυτά δέχονται μεγάλη επιρροή του ζωδίου στην τσέπη τους. Ξοδεύουν σε χρόνο μηδέν τον μισθό τους, τείνουν προς την υπερκατανάλωση και επιδιώκουν να νιώσουν ευχάριστα μέσω των αγορών τους. Είναι συνήθως συναισθηματικά άγουροι και έχουν μεγάλη ανάγκη από αγάπη. Σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2010 από πανεπιστήμιο της Βόννης είχε βρεθεί πως υπάρχει το γονίδιο της τσιγκουνιάς, άρα πιθανόν τα σπάταλα άτομα να έχουν έλλειψη του συγκεκριμένου γονιδίου. Ταυτόχρονα είναι πολύ δύσκολο να αποκωδικοποιήσεις τους Σκορπιούς. Είναι λίγο μυστηριώδεις τύποι και ακόμα και μετά από μια συνομιλία, μπορεί να είναι δύσκολο να τους καταλάβουμε πλήρως. Μπορούν να αλλάξουν προσωπικότητες σε ένα δευτερόλεπτο.

 

Ο Αισιόδοξος: Τοξότης

Ονομάζουμε έτσι τα άτομα που έχουν ελπίδες για το μέλλον και πιστεύουν πως μια εξέλιξη θα έχει αίσιο τέλος. Τα άτομα που επηρεάζονται από αυτό το ζώδιο είναι υπομονετικά, επίμονα, προσηλωμένα, είναι πιο υγιή και αναρρώνουν γρηγορότερα αν αρρωστήσουν. Έρευνα σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου μας φανέρωσε πως οι αισιόδοξοι κινδυνεύουν 18% λιγότερο από πρόωρο θάνατο και 24% λιγότερο από θνησιμότητα αν πάσχουν από κάποια σοβαρή ασθένεια. Το να έχουμε πίστη στον εαυτό μας και πίστη στην επιθυμία μας θα μας κινητοποιήσει και σύντομα θα έχουμε και αίσιο αποτέλεσμα.  Οι Τοξότες είναι φλογεροί, συχνά είναι αρκετά ισχυροί προς τους άλλους. Αγαπούν την περιπέτεια και χρειάζονται συνεχή κίνηση και νέα ερεθίσματα.

 

Ο Εργατικός: Αιγόκερως

Το άτομο που είναι αρκετά δραστήριο και αποδοτικό στα καθήκοντά του. Το ζώδιο αυτό χαρακτηρίζει άτομα ιδιαίτερα προσηλωμένα στην εργασία τους, που πολλές φορές παραγκωνίζουν την υπόλοιπη ζωή τους για την εργασία και μοχθούν σκληρά για την επαγγελματική τους πρόοδο. Άτομα φιλόδοξα, που πασχίζουν να ανέλθουν επαγγελματικά για να επιτύχουν την αναγνώριση, φιλοχρήματα και εξαρτώμενα από τη δόξα σε ακραίες περιπτώσεις. Αν είστε Αιγόκερως, μην ξεχνάτε να σκέφτεστε πέρα από την εργασία σας!

 

Ο Δημιουργικός: Υδροχόος

Ο άνθρωπός που έχει την τάση να δημιουργεί κάτι το καινούργιο. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι άτομα ιδιαιτέρως ανήσυχα, παρουσιάζουν ευκολία στην έκφραση, είναι περίεργα και πρωτότυπα. Πολλές φορές παρουσιάζουν έντονα ριζοσπαστικές ιδέες και έχουν προβλήματα αποδοχής από την κοινωνία. Είναι άτομα που λατρεύουν τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με αμερικάνικη μελέτη, η ενασχόληση με την τέχνη ενισχύει τη δημιουργικότητα αφού ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη φαντασία και την έμπνευση. Προσπαθούν να μεταδώσουν αλλά και να μετουσιώσουν τη δημιουργικότητά τους, να μην απομονώνονται, να αναπτύξουν την προσοχή, τη μνήμη τους και να αφήσουν το πνεύμα τους ελεύθερο από φοβίες.

 

Ο Παρορμητικός: Ιχθύς

Ονομάζουμε έτσι το άτομο που δρα χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο παίρνουν αποφάσεις εν θερμώ, είναι πιθανώς μανιώδεις καπνιστές, έχουν προβλήματα υπερφαγίας και παρουσιάζουν έντονη ροπή προς τη συζυγική απιστία. Σε έρευνα που είχε διεξαχθεί σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ρώτησαν 40.000 άτομα αν θα επέλεγαν να πάρουν 45 λίρες Αγγλίας σε 3 μέρες ή 70 λίρες σε 3 μήνες. Ένα ποσοστό κοντά στο 60% επέλεξε να πάρει τα χρήματα άμεσα χωρίς να νοιάζεται για το μέλλον, αφού η στάση ζωή τους ήταν το εδώ και το τώρα. Σε άλλα νέα οι Ιχθείς τείνουν να είναι χαμαιλέοντες και να αλλάζουν γνώμη συνεχώς. Είναι βαθιά ευαίσθητοι και στοργικοί.

 

Πηγή