Κάθε πλανήτης εκφράζει τις ιδιότητές του καλύτερα σε κάποια ζώδια, ενώ σε κάποια άλλα δεν έχει τη δύναμη που θα έπρεπε να έχει, ή δεν μπορεί να εκφράσει καν τις ιδιότητές του. Μιλάμε επομένως για τις θέσεις κυριαρχίας, έξαρσης (οι δυο θετικές), ή αδυναμίας-πτώσης (οι δυο εξασθενημένες). Πάμε να τις μελετήσουμε πιο αναλυτικά!

Ένας πλανήτης έχει κυριαρχία στο ζώδιο που κυβερνά τον πλανήτη αυτό. Παράδειγμα, ο Ήλιος έχει κυριαρχία στον Λέοντα. Όταν λέμε ότι ένας πλανήτης βρίσκεται σε κυριαρχία στο τάδε ζώδιο, εννοούμε ότι σ’ αυτό εκφράζεται με όλη του τη δύναμη και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βρίσκεται στο σπίτι του –σαν να λέμε-, αισθάνεται όμορφα, άνετα και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Όταν βρίσκεται στο ζώδιο απέναντι από το ζώδιο της κυριαρχίας του, τότε λέμε ότι βρίσκεται σε αδυναμία. Από αυτή τη θέση, δεν μπορεί να εκφράσει ο πλανήτης όλες του τις δυνάμεις, για την ακρίβεια βρίσκεται σε ζώδιο που ενσωματώνει τις αντίθετες θεμελιώδεις δυνάμεις κι ιδιότητες από το ζώδιο της κυριαρχίας. Παράδειγμα, ο Άρης στον Ζυγό. Βρίσκεται στο ζώδιο που αγαπά την ηρεμία κι ουχί τον πόλεμο και την απότομη δράση.

 

 

Η έξαρση είναι η θέση κατά την οποία ο πλανήτης δε βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά μεν, αλλά σε κάποιο άλλο που όμως λειτουργεί με εξίσου θετικό και δυνατό τρόπο, φέροντας καλή δύναμη στον πλανήτη. Για παράδειγμα, ο Άρης έχει έξαρση στον Αιγόκερω, ένα ζώδιο που μπορεί να εκφράσει το ίδιο καλά τις ιδιότητες του πλανήτη, κάνοντάς τον έτσι, εξαιρετικά δυνατό κι επωφελή για το άτομο.

Όταν από την άλλη, ο πλανήτης βρίσκεται στο ακριβώς απέναντι από αυτό ζώδιο (από το ζώδιο τη έξαρσης), τότε λέμε ότι βρίσκεται σε πτώση. Είναι η πιο αδύναμη θέση για έναν πλανήτη, στην οποία, δεν μπορεί να λειτουργήσει, να εκφραστεί, να ξεδιπλώσει τις δυνάμεις του κι άρα, χάνει την επιρροή του. Παράδειγμα, ο Ερμής στους Ιχθύς, που δεν μπορεί με τίποτα να επικοινωνήσει/ εξωτερικεύσει σκέψεις και λόγο με τον κλασικό τρόπο (προφορικά), αλλά τα επικοινωνεί με τρόπο εσωστρεφή!

Είναι κακό όμως να έχεις έναν πλανήτη σε πτώση; Όχι! Ο Ήλιος στον Υδροχόο είναι σε αδυναμία, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν εκφράζει το «εγώ» που εκφράζει ο Λέοντας. Ή, η Αφροδίτη στον Κριό, τον Σκορπιό που είναι σε αδυναμία, δείχνει ότι τα ζώδια αυτά βγάζουν έντονο συναίσθημα, δεν περιμένουν τον έρωτα να τους χτυπήσει την πόρτα, αλλά την κατεδαφίζουν τα ίδια, ενώ η Αφροδίτη στην Παρθένο που είναι σε πτώση, είναι μια από τις πιο δοτικές Αφροδίτες, αφού σκίζεται να βοηθά τους άλλους, έστω κι αν δεν το κάνει με χαριτωμένες κινήσεις!

Δείτε τον παρακάτω πίνακα, για να καταλάβετε τις θετικές και λιγότερο δυνατές θέσεις των πλανητών:

planites

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!