g76

Στη σύγχρονη αστρολογία, ο Κρόνος συνδέεται άμεσα με το Κάρμα και σε μία ερωτική συναστρία αποτελεί τον «δείκτη», που μας πληροφορεί για την πορεία των αισθηματικών μας, για τα εμπόδια που θα συναντήσει μπροστά του, για τα «εφόδια» που έχει μία σχέση, για να μπορεί να διατηρηθεί στο χρόνο. Κάθε σχέση που περνά από τη ζωή μας, μας δίνει ένα σημαντικό μάθημα και βάζει το λιθαράκι της για να μας βοηθήσει να ωριμάσουμε και για να αποκτήσουμε εμπειρίες!

Ακόμα και οι «δύσκολες» σχέσεις που καταλήγουν σε αδιέξοδο και μας δημιουργούν προβληματισμό, πίκρα και απογοήτευση, στο τέλος αποδεικνύεται ότι πέρασαν από τη ζωή μας για να μας δώσουν ένα σημαντικό μάθημα, ώστε να μην επαναλάβουμε ξανά τις ίδιες λανθασμένες επιλογές. Εξάλλου, ακόμα και οι «λάθος» άνθρωποι, μας είναι απαραίτητοι για να μας οδηγήσουν στον σωστό άνθρωπο Ας μη ξεχνάμε ότι ο Κρόνος είναι ο μεγάλος δάσκαλος του ζωδιακού κύκλου.

 

Ο Κρόνος στην αστρολογία

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που στην αστρολογία συμβολίζει τον χρόνο, τον περιορισμό, την ωρίμανση, τα όρια, τον αγώνα που κάνουμε, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο μας.

Οι όψεις που σχηματίζει ο Κρόνος του ενός με τους πλανήτες του άλλου συντρόφου μας φανερώνουν την αντοχή της σχέσης στο χρόνο. Όταν σε μία συναστρία παρατηρούνται αρκετές δυσαρμονικές όψεις με τη συμμετοχή του Κρόνου, τότε είναι φανερό ότι το ζευγάρι πρέπει να δώσει μεγάλο αγώνα για να μπορέσει να νικήσει τα εμπόδια που θα εμφανιστούν στη σχέση του. Θα χρειαστεί να βαδίσει με αυτοσυγκράτηση, λογική, ωριμότητα κι αρκετή υπομονή στα δύσκολα, προκειμένου να αφήσει το χρόνο να κρίνει την ποιότητα της σχέσης. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν σε μία συναστρία παρατηρούνται θετικές όψεις με τη συμμετοχή του Κρόνου, τότε ο χρόνος θα αποτελέσει το σύμμαχο του ζευγαριού και θα μπορεί να στηρίξει τη σχέση του πάνω σε γερά θεμέλια.

 

Οι όψεις του Ήλιου με τον Κρόνο στη συναστρία

(+) Οι θετικές όψεις του Ήλιου με τον Κρόνου συντελούν στη μακρόχρονη πορεία του δεσμού και βοηθούν εσένα και τον σύντροφό σου να μπορείτε μέσα από την επαφή σας να εξελιχτείτε και να ανακαλύψτε πτυχές της προσωπικότητάς σας, που μέχρι τώρα σας ήταν άγνωστες. Το πρόσωπο που αντιπροσωπεύει τον Κρόνο (δηλαδή που στην συναστρία έχει τον Κρόνο), θα στηρίζει το ταίρι του με κάθε τρόπο και θα το βοηθά να ωριμάσει, να προοδεύσει και να βάλει στόχους στη ζωή του. Η προσωπικότητα του ατόμου που έχει τον Ήλιο βελτιώνεται πολύ μέσα από αυτή τη σχέση και βοηθά και αυτό από την πλευρά του το ταίρι του να γίνει πιο ανοιχτό και εξωστρεφές σε κάθε τι καινούργιο!

(-) Οι δυσαρμονικές όψεις Ήλιου με τον Κρόνο σε μία συναστρία, αποτελούν ένα πολύ δύσκολο «στοίχημα» για την πορεία του δεσμού! Το άτομο που έχει τον Κρόνο λειτουργεί πολύ αυστηρά και αμετάκλητα απέναντι στο ταίρι του και το περιορίζει σημαντικά. Η συμπεριφορά του μπορεί να γίνει αρκετά σκληρή, αλλά και πολύ λογική κιι άθελά του να προκαλέσει πόνο. Το άτομο που έχει τον Ήλιο αισθάνεται πως η σχέση με τον σύντροφό του είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση, από την οποία παίρνει σημαντικά μαθήματα, αλλά συχνά αισθάνεται καταπίεση, περιορισμό, μπλοκάρισμα αλλά και σκληρότητα από τη στάση του συντρόφου του! Το δύσκολο κομμάτι της σχέσης είναι ότι το άτομο του Ήλιου αισθάνεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αυθόρμητα απέναντι στο ταίρι του και έχει το φόβο ότι μπορεί να κάνει κάποιο λάθος που θα κοστίσει. Μέσα από αυτή τη σχέση χάνει τη λάμψη της εκφραστικότητάς του, αλλά ωριμάζει ως προσωπικότητα!

 

Οι όψεις του Σελήνης με τον Κρόνο στη συναστρία

(+) Η σχέση που έχει θετικές όψεις ανάμεσα στη Σελήνη με τον Κρόνο, έχει γερές συναισθηματικές βάσεις για να αντέξει στα εμπόδια του χρόνου! Είσαστε ένα ζευγάρι που αισθάνεστε απέραντη ζεστασιά και οικειότητα και νιώθετε ότι μπορεί να βασιστείτε σ’ αυτή τη σχέση! Τα συναισθήματά σας γίνονται ολοένα πιο βαθιά και ουσιαστικά με την πάροδο του χρόνου! Το άτομο της Σελήνης νιώθει ασφάλεια, σιγουριά κι εμπιστοσύνη δίπλα στο ταίρι του! Το άτομο του Κρόνου, καταρρίπτει τις συναισθηματικές του άμυνες κι ανοίγεται σ’ αυτή τη σχέση με όλη του την αγάπη!

(-) Στη σχέση σας υπάρχουν αρκετά συναισθηματικά εμπόδια που δημιουργούν ένα δυσάρεστο, απογοητευτικό κλίμα, το οποίο πληγώνει κυρίως το άτομο που έχει την Σελήνη. Το άτομο του Κρόνου δεν ανοίγεται εύκολα συναισθηματικά σ’ αυτή τη σχέση, βάζει πολλά όρια και υψώνει έναν μεγάλο τοίχο ανάμεσα σ’ αυτόν και στο ταίρι του, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι λειτουργεί σκληρά κι άκαρδα. Το άτομο της Σελήνης,αισθάνεται πόνο από την στάση του συντρόφου του. Η σχέση αυτή θα βοηθήσει στην συναισθηματική ωρίμανση του ατόμου της Σελήνης, ενώ το άτομο του Κρόνου θα μάθει ότι πρέπει κάποιες στιγμές πρέπει να ακολουθεί και τα μονοπάτια της καρδιάς του!

 

Οι όψεις του Ερμή με τον Κρόνο στη συναστρία

(+) Ακόμα και τα πιο σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν σε μία σχέση μπορούν να λυθούν, αρκεί το ζευγάρι να διατηρεί καλή επικοινωνία! Οι θετικές όψεις ανάμεσα στον Ερμή και στον Κρόνο, δείχνουν ότι εσύ και το ταίρι σου μπορείτε πραγματικά μέσα από εποικοδομητικές συζητήσεις αλλά κι έξυπνες ιδέες να αντιμετωπίσετε κάθε πρόκληση στη σχέση σας. Το άτομο του Ερμή θαυμάζει την ωριμότητα και τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζει το ταίρι του τα διάφορα, καθημερινά ζητήματα κι επιπλέον θαυμάζει τον τρόπο σκέψης του! Το άτομο του Κρόνου εμπνέεται από τον σύντροφό του και μέσα από την επικοινωνία τους αισθάνεται ότι μπορεί να βελτιώνεται!

(-) Η δυσαρμονική όψη ανάμεσα στον Ερμή και στον Κρόνο, δείχνει ότι εσύ και το ταίρι σου θα δώσετε σκληρό αγώνα για να μπορέσετε να διατηρήσετε μία σταθερή επαφή κι επικοινωνία. Το άτομο του Κρόνου είναι εξαιρετικά περιοριστικό στις συναντήσεις, στα τηλεφωνήματα, στις επικοινωνίες του αλλά και στην έκφρασή του προς το ταίρι του. Δε λειτουργεί αυθόρμητα, αλλά βάζει πολλά όρια σε κάθε είδους επαφή του με τον σύντροφό του! Το γεγονός αυτό, θα καταπιέσει πολύ το άτομο του Ερμή, που αισθάνεται πως όσο και να προσπαθεί, δεν μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία με το ταίρι του! Επιπλέον δημιουργούνται ασυμφωνίες ιδεών κι αποστάσεις που δύσκολα μπορούν να γεφυρωθούν.

 

Οι όψεις της Αφροδίτης με τον Κρόνο στη συναστρία

(+) Ο έρωτας μπορεί να αντέξει στο χρόνο και να έχει μία πολύ καλή πορεία, ακόμα και έναν γάμο, όταν παρατηρείται θετική όψη ανάμεσα στην Αφροδίτη με τον Κρόνο! Εσύ και ο σύντροφός σου έχετε τις ίδιες προτιμήσεις, διασκεδάζετε με τον ίδιο τρόπο, έχετε τα ίδια γούστα και η σπίθα ανάμεσά σας έχει διάρκεια! Το άτομο της Αφροδίτης εμπνέει το σύντροφό του με νέες ιδέες και τον παροτρύνει να γεύεται με όλο του «είναι» τις καθημερινές απολαύσεις της ζωής! Το άτομο του Κρόνου ανταποδίδει στο ταίρι του τα συναισθήματά του, επενδύοντας σε μία κοινή μελλοντική πορεία, γιατί αισθάνεται ότι έχει χρέος κι ευθύνη απέναντι σε αυτή τη σχέση!

(-) Η αρνητική όψη της Αφροδίτης με τον Κρόνο, είναι ένας δύσκολος αστρολογικός δείκτης για μία συναστρία! Το άτομο που έχει την Αφροδίτη, αισθάνεται ανασφάλεια για τα αισθήματα του συντρόφου του και νιώθει ένα μεγάλο συναισθηματικό κενό από το ταίρι του! Η σκληρή στάση του Κρόνου, προκαλεί στο άτομο της Αφροδίτης αρκετές αμφιβολίες για την ερωτική πορεία του δεσμού. Από την άλλη, το άτομο του Κρόνου μπορεί να κρίνει το σύντροφό του ως επιπόλαιο άτομο και δυσκολεύεται να ανοιχτεί συναισθηματικά.

 

Οι όψεις του Άρη με τον Κρόνο στη συναστρία

(+) Εσύ και το ταίρι σου μπορείτε να έχετε μία πολύ αρμονική καθημερινότητα, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία και αμεσότητα κάθε ζήτημα που προκύπτει στη σχέση σας! Έχετε έναν πολύ καλό συγχρονισμό και μπορείτε μαζί να βάζετε στόχους και να τους κατακτάτε! Το άτομο του Κρόνου μαθαίνει στο ταίρι του να δρα πιο ώριμα και σοβαρά στη ζωή του, με λίγα λόγια βάζει το ταίρι του σε πρόγραμμα. Το άτομο του Άρη παρασύρει με θετικό τρόπο το σύντροφό του και τον παρακινεί να γίνεται πιο δραστήριος και αισιόδοξος!

(-) Η αρνητική όψη του Άρη με τον Κρόνο, κάνει το ζευγάρι να μην έχει συντονισμό στη σχέση. Με λίγα λόγια όταν ο ένας παίρνει την απόφαση να γίνει ένα βήμα, δεν θέλει ο άλλος και το αντίθετο! Το άτομο του Άρη αισθάνεται ότι εγκλωβίζεται μέσα από αυτή τη σχέση και ότι αναγκάζεται να κόψει κάποιες αγαπημένες του δραστηριότητες ή ότι χάνει πολύ ενέργεια και ζωντάνια μέσα από αυτή τη σχέση! Το άτομο του Κρόνου δυσκολεύεται να πάρει στα σοβαρά το ταίρι του, για το λόγο αυτό προσπαθεί μέσα από τα «πρέπει» και τους κανόνες του, να προσπαθεί να διατηρεί διαρκώς τον έλεγχο.

 

Οι όψεις του Δία με τον Κρόνο στη συναστρία

(+) Η θετική όψη του Δία με τον Κρόνο αποτελεί έναν πολύ θετικό συνδυασμό που σας βοηθά να βαδίζετε στη σχέση σας βάζοντας στόχους και κάνοντας βήματα που θα σας βοηθούν στην κατάκτησή τους! Μέσα από αυτή τη σχέση μπορείτε να εξελιχτείτε με κάθε τρόπο. Εκτός από σύντροφοι, μπορείτε να γίνετε και δύο πολύ καλοί συνέταιροι!

(-) Η δυσαρμονική όψη του Δία με τον Κρόνο, φανερώνει ότι είστε δύο άνθρωποι αρκετά διαφορετικοί! Δεν μπορείτε να συμβαδίσετε σε μια σχέση η οποία στηρίζεται σε κοινά όνειρα και φιλοδοξίες. Συχνά προκύπτουν μεταξύ σας δυσκολίες που μπλοκάρουν τη ροή της σχέσης και προσπαθείτε να κατανοήσετε τι είναι αυτό που φταίει! Το σημαντικό μάθημα που θα σας δώσει αυτή η σχέση είναι ότι πρέπει να κάνετε από κοινού υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, για την διατήρηση μιας κοινής πορείας!

 

Οι όψεις του Κρόνου με τον Κρόνο στη συναστρία

(+) Οι θετικές όψεις του Κρόνου φανερώνουν ότι η σχέση σας μπορεί να έχει αντοχή στο χρόνο και ότι οι δυσκολίες μπορούν πραγματικά να σας φέρουν ακόμα πιο κοντά και να σας βοηθήσουν να κάνετε τη σχέση σας πιο δυνατή! Ιδιαίτερα αν οι όψεις είναι ακριβείας, τότε θα μπορείτε πιο εύκολα να ανταπεξέλθετε στα εμπόδια και στις δυσκολίες του χρόνου, ενώ η σχέση σας μπορεί να γίνει πιο ποιοτική και ουσιαστική!

(-) Οι δυσαρμονικές όψεις που σχηματίζει ο Κρόνος σε μία συναστρία φανερώνουν ότι μεταξύ σας υπάρχει χάσμα το οποίο είναι αρκετά δύσκολο να γεφυρωθεί! Μπορεί να έχετε διαφορετικό σύστημα αξιών, να έχετε πολλές απαιτήσεις από τη σχέση και το ταίρι σας και να ασκείτε καταπίεση ο ένας στον άλλον! Πολλές φορές μπορεί να δημιουργούνται αποστάσεις ή ένα ψυχρό κλίμα, που κανείς από τους δύο δεν υποχωρεί για να βελτιωθεί η κατάσταση! Με λίγα λόγια, το μάθημα που θα σας δώσει αυτή η σχέση είναι ότι όταν υπάρχουν δυνατά αισθήματα τότε πρέπει να αποδεσμευόμαστε από τα δεσμά της λογικής και να χαλαρώνουμε λίγο τα «πρέπει» μας, προκειμένου να νιώσουμε πιο άνετα και ζεστά σε μια σχέση.

 

Οι όψεις του Ουρανού με τον Κρόνο στη συναστρία

(+) Με την ύπαρξη μίας θετικής όψης ανάμεσα στον Ουρανό και στον Κρόνο, η σχέση μπορεί να βαδίσει αρκετά ικανοποιητικά, χωρίς ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα αλλά με διεξόδους που θα βοηθούν στην διατήρηση ενός όμορφου αισθηματικού κλίματος! Το άτομο του Ουρανού, παρασύρει το «σφιγμένο» άτομο του Κρόνου, να βγει από το καβούκι του, να κάνει αλλαγές και να γίνεται πιο τολμηρό στον έρωτα. Το άτομο του Κρόνου βοηθά το σύντροφό του να λειτουργεί πιο συνετά κι υπεύθυνα στη ζωή του.

(-) Η δυσαρμονική όψη του Ουρανού με τον Κρόνο, φανερώνει ότι στη σχέση αυτή θα δημιουργούνται εντελώς ξαφνικά προβλήματα κι εμπόδια που δε θα σας επιτρέπουν να απολαύσετε τον έρωτά σας. Το άτομο του Ουρανού αισθάνεται εκνευρισμό κι ένταση από τη λογική και μετρημένη στάση του συντρόφου του και συχνά επαναστατεί γιατί δεν μπορεί να δεχτεί τους όρους και τους κανόνες του. Το άτομο του Κρόνου αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει την τάση και τον ρυθμό του συντρόφου του, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται.

 

Οι όψεις του Ποσειδώνα με τον Κρόνο στη συναστρία

(+) Η θετική όψη που σχηματίζει ο Ποσειδώνας με τον Κρόνο στη συναστρία σας, βοηθούν εσένα και το ταίρι σου να έχετε ένα χαλαρό κι όμορφο κλίμα στη σχέση σας. Αισθάνεστε ζεστασιά, τρυφερότητα, κάνετε όνειρα μαζί και με λίγα λόγια συμπληρώνεται το «παζλ», που μέχρι τώρα δυσκολευόσασταν να ολοκληρώσετε. Το άτομο του Κρόνου γοητεύεται από τις ιδέες και τη ρομαντική διάθεση του συντρόφου του κι αφήνεται συναισθηματικά στη σχέση. Το άτομο του Ποσειδώνα μαθαίνει μέσα από αυτή τη σχέση ότι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες θέλουν αγώνα και προσπάθεια, θέλουν πράξη και όχι μόνο λόγια.

(-) Δεν είναι εύκολη υπόθεση ν’ αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα στη σχέση που έχει δυσαρμονικές όψεις ανάμεσα στον Ποσειδώνα και τον Κρόνο! Το άτομο του Ποσειδώνα συχνά αισθάνεται ότι προδίδονται τα αισθήματά του και ότι η σχέση του είναι αρκετά βαρετή, ανούσια, αλλά και στάσιμη.

 

Οι όψεις του Πλούτωνα με τον Κρόνο στη συναστρία

(+) Μία αρμονική όψη ανάμεσα στον Κρόνο και στον Πλούτωνα μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά, εφόσον υπάρχουν άλλες δύσκολες όψεις στη συναστρία, οι οποίες «απειλούν» την πορεία του δεσμού. Το άτομο του Πλούτωνα καταφέρνει να διεισδύσει στα ενδότερα της ψυχής του ατόμου του Κρόνου και βρίσκει το «κλειδί» για να μπορέσει να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής του. Το άτομο του Κρόνου καταφέρνει να κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του συντρόφου του, ο οποίος θα μπορέσει να στηριχτεί επάνω του.

(-) Σε κάθε σχέση δημιουργούνται εμπόδια, προκλήσεις και προβλήματα, το θέμα είναι πώς μπορεί ένα ζευγάρι να ξεπερνά πιο εύκολα αυτού του είδους τις καταστάσεις. Εσείς που έχετε δυσαρμονική όψη Κρόνου–Πλούτωνα στη συναστρία, θα πρέπει να μάθετε να περιορίζετε το θυμό σας και η σχέση αυτή θα σας μάθει ότι πρέπει να συγχωρείτε και να γυρνάτε σελίδα, εφόσον θέλετε να διατηρήσετε ένα πρόσωπο στη ζωή σας.

 

 

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Ψάχνεις το τέλειο δώρο για του αγίου Βαλεντίνου;

Μόλις το βρήκες! Χάρισε στο άλλο σου μισό κάτι μοναδικό που θα το έχει για πάντα!