Article of the day: Η Ελένη Βαλαβάνη μιλά για σκέψεις περί έρωτα που δε στέκουν. Δες εδώ.

pillow2685

Σίγουρα σου έχει τύχει να γνωρίσεις ή να βρεθείς σε σχέση με έναν άνθρωπο που έχει κάνει «καραμέλα» το «Δεν ξέρω τι θέλω, είμαι σε περίεργη φάση»! Είναι βέβαιο ότι οι σχέσεις δεν είναι εύκολες, ενώ κάποιες φορές οι «πειρασμοί» γύρω μας τις κάνουν ιδιαίτερα μπερδεμένες. Αν λοιπόν το τελευταίο διάστημα ακούς από το άτομο που σ’ ενδιαφέρει ότι είναι μπερδεμένο και αναρωτιέσαι ποιος είναι ο λόγος και τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση, ακολουθούν κάποια tips με βάση το ζώδιό του!

 

Κριός 

Μην ανησυχείς, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν σου πει ένας Κριός ότι δεν ξέρει τι θέλει ή ότι είναι μπερδεμένος στα συναισθηματικά του. Αυτό είναι κάτι που ο Κριός το συνηθίζει. Δεν είναι λίγες οι φορές που φοβάται τη δέσμευση και δεν αντέχει τις πιέσεις από τον/τη σύντροφό του. Όταν λοιπόν αισθάνεται ότι ο κλοιός στενεύει, μπλοκάρει και νιώθει μπερδεμένος. Εκεί λοιπόν για να μπορέσεις να τον φέρεις στα ίσα του, δε θα πρέπει να ζητήσεις εξηγήσεις, ούτε να τον πιέσεις περισσότερο να πάρει μία απόφαση. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις μία αμέτοχη, αδιάφορη στάση και να πάρεις για λίγο αποστάσεις! Πρέπει να βάλεις το Κριάρι στη διαδικασία να σε κυνηγήσει για να σε κατακτήσει και πάλι από την αρχή…

 

Ταύρος

Αν ένας Ταύρος σου λέει ότι δεν ξέρει τι θέλει, να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει σκοπό να παίξει μαζί σου, ούτε σου κάνει αυτή τη δήλωση απλώς για να το παίξει δύσκολος. Προφανώς δεν αισθάνεται έτοιμος να προσφέρει όσα θα ήθελε σε μία σχέση και αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να πάρεις προσωπικά. Ένας Ταύρος μπλοκάρει και δεν ξέρει τι θέλει όταν στη ζωή του δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφάλειας και σταθερότητας που επιθυμεί. Μην πιέσεις τον Ταύρο να πάρει αποφάσεις και να σου κάνει τη δήλωση ότι ξαφνικά κατάλαβε τι θέλει. Προσπάθησε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του με το να σταθείς δίπλα του υπομονετικά. Με αυτόν τον τρόπο είναι βέβαιο ότι σε βάθος χρόνου θα ξεμπερδευτεί.

 

Δίδυμος

Η ατάκα «Δεν ξέρω τι θέλω» είναι ιδιαίτερα πολυφορεμένη για έναν Δίδυμο. Δε χρειάζεται να τον πάρεις και τόσο στα σοβαρά, αλλά ούτε να προβληματιστείς για το τι πρέπει να κάνεις, προκειμένου να καταλάβει τι θέλει. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Δίδυμος θέλει ελευθερία, του αρέσουν τα δύσκολα κι όταν τα παίρνει όλα στο πιάτο και πιέζεται συναισθηματικά, αρχίζει να βαριέται… Αν λοιπόν θέλεις να τον κρατήσεις κοντά σου, αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να κόψεις τα πολλά τηλέφωνα, τη συχνή επικοινωνία και να του αφήσεις τον χώρο και τον χρόνο να σε διεκδικήσει και πάλι.

 

Καρκίνος 

Αν ο Καρκίνος σού πει ότι δεν ξέρει τι θέλει, τα πράγματα είναι σοβαρά… Είτε θα τον έχεις απογοητεύσει συναισθηματικά και δε θα έχει καταφέρει να συγχωρήσει κάποιο παραστράτημά σου, είτε δεν έχει καταφέρει να αφήσει πίσω του μία σχέση του παρελθόντος. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης μαζί του, να ακούσεις τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του και να του δώσεις χρόνο για να είναι έτοιμος και πάλι συναισθηματικά να ανοιχτεί στη σχέση σας. Ωστόσο, να ξέρεις πως αν το μυαλό ενός Καρκίνου είναι κολλημένο στο πρώην ταίρι του, δεν υπάρχουν περιθώρια από την πλευρά σου να αλλάξεις την κατάσταση. Τότε και εκείνος από την πλευρά του, θα θελήσει να απομακρυνθεί, γιατί δεν του αρέσει να παίζει με τα συναισθήματα των ανθρώπων.

 

Λέων 

Μήπως θέλει να σου τραβήξει την προσοχή; Ε ναι, λοιπόν, ένας Λέοντας είναι πολύ πιθανό να σου πετάξει την ατάκα «δεν ξέρω πλέον τι θέλω», αν ξαφνικά διαπιστώσει ότι τα μάτια σου δεν είναι κολλημένα πάνω του και ότι το ενδιαφέρον πλέον δεν είναι ίδιο. Σε άλλες περιπτώσεις, ένας Λέοντας, μπορεί πράγματι να μην ξέρει τι θέλει από σένα, γιατί πολύ απλά βρίσκεται σε μία φάση της ζωής του που θέλει επιβεβαίωση, φλερτ και ερωτικές εμπειρίες και από άλλα πρόσωπα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, αν ακούσεις από το Λιοντάρι  πως δεν ξέρει τι θέλει, είναι να του απαντήσεις με αδιάφορο τρόπο «Έτσι ακριβώς νιώθω κι εγώ». Το πείσμα και ο εγωισμός του θα τον κάνουν αμέσως να συνέλθει και να σε διεκδικήσει!

 

Παρθένος 

Ένας Παρθένος ξέρει πολύ καλά τι θέλει, οπότε αν ακούσεις από το στόμα του μία τέτοια κουβέντα, προφανώς δε θέλει να σε πληγώσει και να σου πει όλη την αλήθεια. Ποια μπορεί όμως να είναι η αλήθεια; Ότι δεν αισθάνεται πλέον το ίδιο ερωτικά μαζί σου, ότι δε θέλει να συνεχίσει τη σχέση σας ή πολύ απλά δε θέλει δεσμεύσεις, αλλά κάτι πιο ελεύθερο. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, αυτό που έχεις να κάνεις με το «παιδί του Ερμή» είναι να κουβεντιάσεις μαζί του, να προσπαθήσετε παρέα να βρείτε λύσεις για τα προσωπικά σας ζητήματα και να τον κάνεις μέσω του διαλόγου να σου ανοιχτεί και να σου πει ποιες είναι οι ανησυχίες του.

 

 

Ζυγός

Μην τα βάψεις και μαύρα αν σου πει ένας Ζυγός ότι δεν ξέρει τι θέλει. Είναι κάτι που συνηθίζει και τις περισσότερες φορές τα θέλει όλα ή τίποτα, ακριβώς όπως ένα κακομαθημένο παιδί! Πολύ συχνά μπερδεύεται συναισθηματικά για πολλούς και διάφορους λόγους. Μπορεί από ένα νέο, αθώο φλερτ, το οποίο τον γοήτευσε, πιθανότατα επειδή μπορεί εσύ από την πλευρά σου να τον πίεσες, αλλά τις περισσότερες φορές μπερδεύεται και δεν ξέρει τι θέλει, γιατί φοβάται τις ευθύνες. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να μην δώσεις μεγάλη βαρύτητα στα λόγια του, να μην τον πιέσεις να αποφασίσει τι θέλει (θα το βάλει στα πόδια, είναι σίγουρο) και ξεκίνα το χαλαρό, ανάλαφρο παιχνίδι του φλερτ για να ελαφρύνεις το κλίμα ανάμεσά σας…

 

Σκορπιός

Διατήρησε την καχυποψία και την επιφυλακτικότητά σου, αν ακούσεις από το στόμα του ότι δεν ξέρει τι θέλει από σένα. Το πιο πιθανό είναι να σε δοκιμάζει ή να θέλει να του ανοιχτείς περισσότερο. Ο Σκορπιός θα σε βάλει πολλές φορές σε δοκιμασία, προκειμένου να δει τι θέλεις από εκείνον. Στη μοναδική περίπτωση που θα σου κάνει τη δήλωση ότι δεν ξέρει τι θέλει είναι αν έχει δει τη σχέση σας μόνο για το ερωτικό και εσύ τον πιέσεις για κάτι περισσότερο! Σε κάθε περίπτωση, πρόσεξε πολύ πώς θα χειριστείς τον Σκορπιό και να θυμάσαι ότι το πείσμα του δεν τον αφήνει να υποχωρήσει σε διλήμματα και deadline αποφάσεων! Δείξε του εσύ από την πλευρά σου τα αισθήματά σου και θα σου δώσει την επιβεβαίωση που περιμένεις.

 

Τοξότης 

Ένας Τοξότης δεν παραδέχεται ούτε στον ίδιο του τον εαυτό τα συναισθήματά του, πολύ απλά γιατί φοβάται τις σχέσεις αλλά και τις δεσμεύσεις. Στο πλάι του λοιπόν θα ακούσεις πολλές φορές την ατάκα «Δεν ξέρω τι θέλω». Εσύ το μόνο που πρέπει να σκεφτείς εκείνη την ώρα είναι ότι αυτό που θέλει είναι να περνά καλά! Δε σημαίνει ότι δεν έχει αισθήματα για σένα, αλλά ότι θέλει να σου βάλει κάποια όρια. Για να αλλάξει στάση απέναντί σου, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μαζευτείς και να μη δείχνεις πως είσαι συνέχεια διαθέσιμος. Θυμήσου ότι αυτός ο άνθρωπος θέλει το ρίσκο, την περιπέτεια και λατρεύει τα δύσκολα. Παίξε, λοιπόν, μαζί του!

 

Αιγόκερως 

Δεν ξέρει τι θέλει ο Αιγόκερως αυτό τον καιρό; Τα πράγματα είναι δύσκολα, λοιπόν, γιατί ένας Αιγόκερως τις περισσότερες φορές ξέρει πολύ καλά πού πατά και πού βρίσκεται. Ποιος είναι ο λόγος, λοιπόν, που μπορεί να αισθάνεται ότι έχει μπλοκάρει και δεν ξέρει τι νιώθει; Μπορεί να μην μπορούν να συμβαδίσουν οι ζωές σας, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σας. Πιθανότατα να μην σε εγκρίνει το κοινωνικό ή οικογενειακό του περιβάλλον ή ακόμα μπορεί να πιστεύει ότι δεν πληροίς τις προϋποθέσεις που ο ίδιος θα ήθελε από μία σχέση, από έναν σύντροφο! Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να τον μεταπείσεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να του αφήσεις τον απαραίτητο χρόνο και χώρο, προκειμένου να βάλει σε τάξη τις σκέψεις και τα συναισθήματά του!

 

Υδροχόος 

Ο Υδροχόος τη μία μέρα θα ξυπνήσει και δε θα ξέρει τι θέλει από σένα και εντελώς ξαφνικά την επομένη θα σου τάζει λαγούς με πετραχήλια. Ο απρόβλεπτος και φιλελεύθερος χαρακτήρας του τον κάνει πολλές φορές να επαναστατεί, είτε επειδή κουράζεται στη σκέψη της δέσμευσης, είτε επειδή θέλει για λίγο να ταράξει τα νερά της σταθερότητας και της ηρεμίας. Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να δραματοποιήσεις την κατάσταση, γιατί εκεί θα φύγει μακριά! Δείξε χαλαρότητα και ρίξε το και λίγο στο καλαμπούρι. Να ξέρεις ότι σύντομα θα του περάσει!

 

Ιχθύς 

Ο ευαίσθητος και τρυφερός Ιχθύς συχνά μπερδεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Πολλές φορές δεν ξέρει τι θέλει, είτε επειδή μία σχέση μπορεί να εξελίσσεται διαφορετικά από ό,τι φανταζόταν, είτε επειδή μπορεί παράλληλα να «παίζει» και κάτι άλλο στην αισθηματική του ζωή. Τα ερωτικά διλήμματα και τα μπερδέματα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στα ερωτικά του! Αν λοιπόν θέλει χρόνο για να σκεφτεί, εσύ απλώς δείξε την αγάπη σου με κάθε τρόπο και ξάφνιασέ τον με τον ρομαντισμό και τη ζεστασιά σου. Έχε όμως και στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μπορεί να έχει μπλοκαριστεί λόγω ενός νέου έρωτα που μπήκε απρόσμενα στη ζωή του και τον αποδιοργάνωσε.

 

Πηγή