star212

Όταν ακούς το  «σ’ αγαπώ» από ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, αρχίζεις να πλέεις σε πελάγη ευδαιμονίας. Και δε θέλουμε να σου το χαλάσουμε. Όμως, ξέρεις τώρα, μερικές φορές οι άνθρωποι λένε μεγάλες κουβέντες σε στιγμές ερωτικού παροξυσμού. Και υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, που ακούς πολλά κεράσια, αλλά πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι. Και μήπως θα ήταν σκόπιμο να είμαστε λιγάκι επιφυλακτικοί πού και πού; Τέλος πάντων, για να μη μακρηγορούμε, πρέπει να δώσεις βάση στη δήλωση; Το είπε, αλλά το εννοούσε;

Εσύ βέβαια ξέρεις καλύτερα πόσο αξιόπιστο είναι το άτομο. Εμείς, που δεν γνωρίζουμε προσωπικά τον άνθρωπο, αλλά ανάλογα τι ζώδιο είναι, θα σου πούμε (μέσες-άκρες) πώς το εννοεί.

Κριός

Ένα τόσο ενθουσιώδες άτομο όπως ο Κριός, μπορεί πολλά να πει πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής και μετά να του περάσει. Σε αυτά περιλαμβάνεται και η όποια ερωτική δήλωση, άρα καλά θα κάνεις κι εσύ να κρατηθείς στο stand-by και να μην κάνεις μεγαλεπήβολα σχέδια. Δε θέλουμε να αμφισβητήσουμε την ειλικρίνεια του Κριού, το αντίθετο μάλιστα, πολλά μπορείς να τον πεις, αλλά όχι ψεύτη. Απλώς στη φύση υπάρχουν έντομα που ζουν μόνο μια μέρα και στο ζωδιακό ζώδια, που ερωτεύονται για μια βδομάδα. Ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε. Απλώς, ρώτησέ τον το ίδιο σε τακτά χρονικά διαστήματα, καλού-κακού.

Ταύρος

Υπάρχει αυτό το ωραίο τραγουδάκι που λέει «πες μου μια λέξη, κοντεύει πια να φέξει, αυτή τη λέξη που ’χει στα χείλη μπλέξει και δεν τολμάει να βγει». Ε, από κάποιον Ταύρο είναι εμπνευσμένοι οι στίχοι, που μέχρι να το πει το πολυπόθητο «σ’ αγαπώ», τον έσκασε τον άνθρωπο. Έτσι κι εσύ, θα φτύσεις αίμα για να το ακούσεις. Αλλά αν σου το πει, αυτό είναι το καλό της ιστορίας, δύσκολα θα το πάρει πίσω. Θα το εννοεί με την καρδιά του. Είναι μια επιβεβαίωση ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει, αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι και σπεύδε βραδέως.

Δίδυμος

Το είπε; Ζήτα το και γραπτώς, για σιγουριά. Γιατί ο Δίδυμος δεν το ’χει και σε πολύ, αν για οποιοδήποτε λόγο επικαλεστείς στο μέλλον αυτή του τη δήλωση, να σε ατενίσει με αθώα έκπληξη διερωτώμενος: «Εγώ σου είπα τέτοιο πράγμα; Πότε;». Γι’ αυτό καλό είναι να καταγράψεις στο μυαλό σου τόπο, ώρα και τι ειπώθηκε πριν και μετά από αυτό. Αν του παραθέσεις τις λεπτομέρειες μπορεί και να θυμηθεί αυτό, που τόσο έντεχνα ίσως να φρόντισε να «ξεχάσει». Να θυμάσαι κάτι: Ωραίος τύπος ο Δίδυμος και μαζί του δε βαριέσαι ποτέ, γιατί η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Μερικές όμως όχι πάντα ευχάριστες.

Καρκίνος

Αν ο Καρκίνος σου είπε ότι σ’ αγαπάει, το εννοεί. Κι αν δεν το εννοεί ακόμα, θα το εννοήσει λίαν συντόμως. Δηλαδή μπορεί να το πει κάπως πρόωρα, αλλά το διαισθάνεται πως βρίσκεται καθ’ οδόν, οπότε γιατί να περιμένουμε; Ας ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το κλίμα και τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να δυσπιστείς απέναντί του. Αρκεί να δυσπιστεί ο ένας, εκείνος δηλαδή, που έχει ένα θεματάκι στο να πιστέψει τις δικές σου ερωτικές διαβεβαιώσεις. Εσύ χαλάρωσε και απόλαυσέ το, έτσι κι αλλιώς ο Καρκίνος είναι από τους τύπους που προτιμούν να μένουν στις σχέσεις παρά να φεύγουν.

Λέων

Ο Λέων είναι σοβαρό άτομο και δεν πετάει κουβέντες στον αέρα. Ιδίως αν πρόκειται για μια τέτοια δήλωση, με την οποία παραχωρεί την καρδιά του, ό,τι πολυτιμότερο δηλαδή, θα την κάνει με απόλυτη συναίσθηση και θα τη ντύσει με μεγάλη επισημότητα. Αυτά μάλλον αρκούν για τον αποδέκτη της ερωτικής εξομολόγησης, που αν μάλιστα είσαι εσύ, θα πρέπει να νιώσεις εξαιρετικά τιμημένος. Από όλα αυτά συνάγεται ότι κάθε αμφισβήτηση είναι απαγορευμένη και μη διανοηθείς καν να ζητήσεις περαιτέρω διαβεβαιώσεις. Όχι απλώς φωναχτά, που αυτό δεν το συζητάμε καν, αλλά ούτε μέσα στο φτωχό μυαλό σου. Δέξου το και πες κι ευχαριστώ.

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι από τους πρωταθλητές της βεβαιότητας και άμα, μετά από πολλή περίσκεψη και ζύγιασμα, σου ξεφουρνίσει αυτό το περίφημο «σ΄ αγαπώ», μπορείς να το καταπιείς αμάσητο, χωρίς να ανησυχείς μήπως σου σταθεί στο λαιμό. Δε θα το πει ούτε εύκολα, αλλά ούτε επιδέξια, γιατί όλα αυτά τα γλυκερά του φέρνουν και μια κάποια αμηχανία. Αλλά αυτό ίσως του δίνει και μεγαλύτερη βαρύτητα. Δηλαδή, ο λόγος του συμβόλαιο, που λένε, και δε θα το ανακαλέσει παρά και πάλι μετά από καιρό.

Ζυγός

Για το Ζυγό, ένα μεγάλο μέρος της ομορφιάς μιας σχέσης είναι ότι έχει κάποιον να ανταλλάσσει γλυκόλογα και τρυφερές χειρονομίες. Έτσι, με το που προκύψει το βαθύτερο αίσθημα, θα το κοινοποιήσει αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ερώτημα είναι αν το εννοεί κιόλας. Γιατί είναι κατά βάση ερωτευμένος όχι μόνο με σένα, αλλά και με τον ίδιο τον έρωτα, και καθώς έχει μια δόση ναρκισσισμού, το «σ’ αγαπώ» του μπορεί να κρύβει κι ένα «αλλά περισσότερο αγαπώ εμένα που σ’ αγαπώ». Όχι πως αυτό θα αλλάξει σημαντικά την κατάσταση, κι έτσι μια χαρά θα τα πάτε.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι τύπος του «κρύβε λόγια» και ήδη το να σου πει ότι σ’ αγαπά είναι από μόνο του μεγάλη υπόθεση. Για την ακρίβεια, θα το χρησιμοποιήσει σαν password για να αποσπάσει από μέρους σου πολλαπλάσιο αριθμό ερωτικών εξομολογήσεων για να είσαστε πάτσι, με τη δική του ιδιαίτερη λογική. Το καλό μαζί του είναι ότι άμα το λέει, το εννοεί στις περισσότερες περιπτώσεις, οπότε από αυτή την πλευρά μπορείς να μείνεις ήσυχος. Θα βρίσκεται στο πλευρό σου όσο καιρό το θέλεις. Βέβαια μπορεί και να βρίσκεται ακόμα κι όταν δε θέλεις, αλλά ας μην προτρέχουμε και σας βασκάνουμε, ακόμα δεν ξεκινήσατε.

Τοξότης

Άκουσες καλά; Είσαι βέβαιος ότι ένας Τοξότης ξεκστόμισε αυτές τις λέξεις; Και δεν ήταν μεθυσμένος, μαγεμένος ή γενικά σε μια κατάσταση που να έχει το ακαταλόγιστο; Ήταν νηφάλιος και με πλήρη συναίσθηση; Ε, τότε μπράβο, έζησες μια εμπειρία που λίγοι την έχουν. Να την αφηγείσαι και στα εγγόνια σου, που μπορεί να προκύψουν από αυτό το άτομο, μπορεί και όχι, οπότε μην το δένεις και κόμπο. Ένας φιόγκος είναι προτιμότερος, που λύνεται και πιο εύκολα, για να μην αισθανθεί το πρόσωπο ότι παραδεσμεύτηκε και ξυπνάνε μέσα του οι τάσεις φυγής.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως θεωρεί ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, σε αντίθεση με τις πράξεις που αυτές, μάλιστα, δείχνουν τα αληθινά συναισθήματα. Έτσι, το «σ’ αγαπώ» συγκαταλέγεται στα ευκόλως εννοούμενα που παραλείπονται, εφόσον σου το φανερώνει η συμπεριφορά του. Αυτή είναι η ανάλυση που θα σου κάνει, αν τον ρωτήσεις γιατί είναι τόσο φειδωλός στα γλυκόλογα. Αν σου εκστομίσει τις πολυπόθητες δυο λεξούλες για να σου κάνει το χατίρι, θα έχει σιγουρευτεί 100% για τα συναισθήματά του, αλλά θα έχουν έρθει κάπως καθυστερημένα, γιατί θα σου το έχει ήδη δείξει με άλλους τρόπους, λιγότερο γλαφυρούς, αλλά περισσότερο του στιλ του.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι από τα άτομα που τις δηλώσεις του τύπου «σ’ αγαπώ» τους τις βγάζεις με το τσιγκέλι. Στην καλύτερη, θα απαντήσει «ε, ναι» στη δική σου αντίστοιχη ερώτηση. Οπότε υπό αυτές τις συνθήκες, θεώρησέ το μια διπλωματική απάντηση, για να μη χαλάσετε τις καρδιές σας. Και σίγουρα δεν είναι ενδεικτικό για τη σταθερότητα της σχέσης σας. Ο Υδροχόος είναι υπέρμαχος της ελευθερίας. Του αρέσει δηλαδή να αισθάνεται πως θεωρητικά μπορεί να την κάνει ανά πάσα στιγμή, έστω κι αν κατά βάθος θέλει να μείνει για πάντα στη σχέση. Απλώς δεν το λέει ούτε του παπά, πόσο μάλλον σε εσένα.

Ιχθύς

Μια σχέση χωρίς αγαπουλίστικες κουβεντούλες, είναι για τον Ιχθύ ό,τι και η στεριά για το ψάρι: Απλώς δεν μπορεί να ζήσει εκεί. Θα σου πει το «σ’ αγαπώ» στην πρώτη ευκαιρία. Θέλει να το λέει και να το ακούει κατ’ επανάληψη, χωρίς να βαριέται. Ακόμα κι εσύ, που στην αρχή το χάρηκες όταν πρωτοανταλλάξατε αυτές τις δηλώσεις, θα καταλήξεις να εκνευρίζεσαι. Αλλά μη δέσεις κιόλας το γάιδαρό σου. Γιατί σήμερα είσαστε και αύριο δεν είστε ζευγάρι, ο Ιχθύς είναι απρόβλεπτος και μπορεί ένα πρωί να ξυπνήσει και να σε έχει ξε-αγαπήσει. Κι αν είπατε και μια κουβέντα παραπάνω, έλα μωρέ, νερό και αλάτι.

Πηγή

 

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Ταιριάζει ο Καρκίνος με το Δίδυμο;

Όλοι οι ερωτικοί συνδυασμοί και πώς μπορούν να τα βγάλουν πέρα μεταξύ τους.