«Θέλω λίγο χρόνο να σκεφτώ»∙ το έχεις ακούσει κι εσύ, το έχεις πει σε άλλους, το ‘χεις αναλύσει με φίλους, το ‘χεις εξηγήσει από κάθε πιθανή εκδοχή. Κάποτε είναι αλήθεια, κάποτε απλή δικαιολογία, άλλοτε σημαίνει «δε θέλω άλλο χρόνο μαζί σου» κι άλλοτε «θέλω χρόνο να σκεφτείς εσύ τα λάθη σου». Κάποιες φορές, λιγότερες μάλλον, δεν κρύβει τίποτα πίσω απ’ τις λέξεις, πέρα απ’ την αλήθεια του. Τι εννοούν, όμως, οι 12 του Ζωδιακού όταν το ξεστομίζουν;

 

Κριός

Αν ένας Κριός ζητήσει χρόνο να σκεφτεί, δώσε του μαζί και τα πράγματά του, άντε και τις ευχές σου για καλή ζωή, γιατί να επιστρέψει δεν προβλέπεται -κι αν το κάνει θα ‘ναι για να φύγει πάλι. Το θες αυτό το πήγαιν’ έλα; Δεν το θες! Παίχτης, φυγόπονος και καλοπερασάκιας, χρησιμοποιεί δικαιολογίες και μαλαγανιές για να ψαχτεί κι αλλού, αλλά να ‘χει αφήσει κι ένα παραθυράκι ανοιχτό για πισωγύρισμα, σε περίπτωση που δεν κάτσει κάτι καλύτερο.

 

Ταύρος

Λέει αλήθεια το Ταυράκι μας. Θέλει όντως χρόνο, κι όχι απλώς για να αναβάλει μία απόφαση που ήδη γνωρίζει, αλλά δεν παραδέχεται γιατί φοβάται ή δε θέλει να σε πληγώσει. Ζητά χρόνο και παίρνει αποστάσεις για να σκεφτεί καθαρά, να κουβεντιάσει με τον εαυτό του και να αποφασίσει τι πραγματικά επιθυμεί και τι μπορεί όντως να προσφέρει στην κάθε περίπτωση. Κάνε υπομονή, του αξίζει ένα περιθώριο, όσο σου αξίζει μία ειλικρινής απάντηση.

 

Δίδυμος

Κι άλλο ειλικρινές παιδί, αυτό είναι το Διδυμάκι μας. Έχει πάντα τόσα και τόσους στο κεφάλι του, που κάποια στιγμή παθαίνει υπερφόρτωση και θέλει όντως να κάτσει να ηρεμήσει, να αδειάσει απ’ όλους κι απ’ όλα και να βρει μέσα του τις απαντήσεις. Αν δε μάθεις εσύ ο ίδιος τι είναι αυτό που επιθυμείς, πώς θα το δώσεις στους άλλους; Γι’ αυτό, σταμάτα να τον χρονομετρείς και σεβάσου το διάλειμμα που σου ζητά αν τον θες συνειδητά δίπλα σου.

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνος όταν λέει πως θέλει λίγο χρόνο, εννοεί πως θέλει πολύ χρόνο. Δε φημίζεται για τις ταχείες αποφάσεις του, οπότε όταν είναι σε δίλημμα θα το σκεφτεί και θα το ξανασκεφτεί. Δεν είναι πρόφαση, ούτε προσπάθεια υπεκφυγής. Απλώς ποτέ ο χρόνος δεν του φτάνει να αναλογιστεί κάποιες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να καταλήγει να αισθάνεται πιεσμένος και να αποζητά έξοδο διαφυγής.

 

Λέων

Το Λιοντάρι όταν λέει ότι θέλει χρόνο να σκεφτεί σημαίνει ότι ψάχνει τρόπους να επιβεβαιώσει μέσα του την επιλογή στο να φύγει, απ’ τη σχέση, την εργασία, ακόμα κι ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, επειδή συνήθως είναι κοφτό κι απόλυτο και δε λογαριάζει από διπλωματίες, αν ζητήσει χρόνο, σημαίνει ότι όντως διχάζεται –βεβαίως, ας μην είμαστε αισιόδοξοι. Για να φτάσει στο σημείο ένας τέτοιος εγωιστής να ομολογήσει το διχασμό του σημαίνει ότι σε προετοιμάζει κιόλας κάπως.

 

Παρθένος

Κλασική ατάκα χωρισμού. Ο Παρθένος τη συγκεκριμένη φράση τη λέει κάθε φορά που θέλει να φύγει από μια σχέση. Και μετά απλώς εξαφανίζεται. Ακόμα κι αν ψάχνεις απεγνωσμένα να δεις τι απέγινε, αν τον κυνηγάς με τηλέφωνα και με μηνύματα, εκείνος στο μυαλό του έχει ήδη χωρίσει. Το «θέλω λίγο χρόνο» σημαίνει «θέλω να μείνω μόνος μου, κι αν αποφασίσω να μείνω τελικά μαζί σου, τότε μόνο θα σε ενημερώσω».

 

Ζυγός

Ο Ζυγός χρειάζεται να ισορροπήσει πράγματα και καταστάσεις, οπότε όταν σου λέει ότι χρειάζεται χρόνο να σκεφτεί, τον έχει πραγματικά ανάγκη. Όχι, δεν έχει βρει άλλο ταίρι, ούτε παίζει το μάτι του, δεν είναι καν σε δίλημμα, γιατί δεν είναι του χαρακτήρα του. Απλώς έχει μάθει να υπεραναλύει γεγονότα κι υπάρχουν στιγμές που νιώθει την ανάγκη να μείνει λίγο μόνος του για να κάνει την ενδοσκόπησή του. Κάνε υπομονή και μόνο κερδισμένος έχεις να βγεις από αυτήν την κατάσταση!

 

Σκορπιός

Σε παίζει και απολαμβάνει να σε βλέπει να τσουρουφλίζεσαι. Ξεκάθαρο αυτό. Σου κάνει ναζάκια ή κολπάκια για να σε κρατάει διαθέσιμο και θερμό στη μεσαία σκάλα της εστίας. Ο Σκορπιός αν θέλει να φύγει, φεύγει. Κοπανάει την πόρτα και μην τον είδατε. Όταν αρχίζει αυτά τα μεσοβέζικα ή θέλει να τον παρακαλέσεις να μη φύγει ή φαντασιώνεται να τον κοιτάς και να πανικοβάλλεσαι καθώς ξεμακραίνει. Δεν μπορείς να ‘σαι σίγουρος μαζί του.

 

Τοξότης

Ο Τοξότης όταν λέει ότι θέλει να σκεφτεί, εννοεί πως θέλει να βγει έξω, να ξεσκάσει, να ξεχάσει ευθύνες κι εξηγήσεις για όσο περισσότερο μπορεί. Είναι πάντως ένας αρκετά τιμιότερος τρόπος για να το βάλεις στα πόδια απ’ το να εξαφανιστείς εντελώς. Στα σίγουρα πόρτες δεν κλείνεις οριστικά με τέτοιες ατάκες. Κι ο Τοξότης τα οριστικά συχνότατα τα φοβάται γιατί θέλει να ‘χει το περιθώριο ν’ αλλάζει γνώμη -μεγάλη πολυτέλεια.

 

Αιγόκερως

Μία απ’ τις καλύτερες δικαιολογίες ενός Αιγόκερου είναι πως θέλει χρόνο να σκεφτεί. Στην πραγματικότητα έχει ήδη αποφασίσει πως θέλει να απομακρυνθεί, μα δε θέλει να στο πει ξεκάθαρα. Χρησιμοποιεί τη φράση αυτή για να μην έρθει στη δύσκολη θέση να δηλώσει πως θέλει να φύγει. Όταν θέλει χρόνο, το παιχνίδι μαζί του έχει χαθεί ήδη! Μην προσπαθήσεις μάταια, γιατί κανείς δεν έμεινε με το ζόρι.

 

Υδροχόος

Εννοεί ότι πνίγεται, ότι πιέζεται και θέλει να ηρεμίσει, να ισορροπήσει το χάος που προκλήθηκε στο κεφάλι του. Είναι ειλικρινές, δε σε δουλεύει. Αν προσπαθήσεις να τον πιέσεις κι άλλο, θα καταλήξεις να τον μετατρέψεις σε ένα σκληρό άκαμπτο άνθρωπο που θα αποφασίσει κάτι που θα βλάψει όποιον αφορά. Κρίμα δεν είναι; Άσ’ τον και θα δεις, θα χτυπήσει ο ίδιος τηλέφωνο όταν είναι έτοιμος. Και θα είναι σύντομα!

 

Ιχθύς

«Θέλω» επιλογές σημαίνει. Είναι σαν το σκηνικό του σούπερ-μάρκετ που πας να πάρεις δυο ντομάτες και καταλήγεις να φεύγεις με δυο σακούλες πράγματα. Δεν μπορεί τα όρια ο Ιχθύς, ούτε τις αποφάσεις μπορεί, εδώ που τα λέμε, οπότε όταν θέλει χρόνο, θέλει να είναι άλλου. Μπορεί βέβαια στο πεντάλεπτο να το μετανιώσει, άλλα τι να το κάνεις το παρορμητικό Ψαράκι μας; Αποδέξου τη μοίρα σου κι άσ’ τον να κάνει τη φάση του.