pillow2298

Χώρισες από μια μακροχρόνια σχέση. Έφυγες από τη δουλειά. Ή από το σπίτι που νοίκιαζες τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι νόμος της ζωής ότι όλα τελειώνουν κάποτε και κάτι άλλο έρχεται στη θέση τους. Καλύτερο ή χειρότερο, από μας εξαρτάται πώς θα το πάρουμε και θα το εξελίξουμε. Το θέμα όμως είναι ότι το να συμφωνεί μ’ αυτό η λογική σου, δε σημαίνει ότι το δέχεται και η καρδιά σου. Και ως γνωστόν, εκείνη έχει τον τελευταίο λόγο, για να μπορούμε να αποδεσμευόμαστε συναισθηματικά από τις τελειωμένες υποθέσεις. Ανάλογα με το ζώδιό του, ο καθένας κάνει με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό μια καινούρια αρχή ή μένει να σώσει ό,τι σώζεται. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Κριός

Σαν μπροστάρης του ζωδιακού και σαν το πρώτο ζώδιο της άνοιξης, ο Κριός είναι ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος των νέων ξεκινημάτων. Τον συναρπάζει η ιδέα να κάνει μια καινούρια αρχή. Μεταξύ μας, εφαρμόζει το «πάμε γι’ άλλα» ακόμα κι όταν μια κατάσταση είναι ακόμα βιώσιμη, πόσο μάλλον όταν οι περιστάσεις του επιβάλλουν να κινηθεί σε έναν νέο δρόμο. Δε θα κάτσει ούτε καν να κλείσει τις εκκρεμότητες της παλιάς κατάστασης. Με ορμή και ενθουσιασμό, φορά το καπελάκι του στραβά και ψάχνει την ανανέωση. Ποσώς ανησυχεί για το τι θα επακολουθήσει. Του αρκεί πως πρόκειται για κάτι αστραφτερά ολοκαίνουριο.

Ταύρος

Ωραία, λοιπόν, ήρθε το τέλος. Ο Ταύρος θα το δεχτεί με στωικότητα και δε θα καθίσει να κλαίει στα συντρίμμια, ό,τι και να είναι αυτά: ενός έρωτα, ενός επαγγελματικού εγχειρήματος, μιας φιλίας. Αυτό όμως δε σημαίνει κι ότι κοιτάξει μπροστά. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Το ταυρίσιο «όχι ακόμα» μπορεί να έχει σεβαστή διάρκεια. Είναι από τα ζώδια που επιμένουν να ελπίζουν στη μονιμότητα των καταστάσεων, έστω κι αν η ζωή τους διαψεύδει, σταθερά και κατ’ επανάληψη. Η ιδέα πως κάτι καινούριο θα έρθει στη θέση του γνωστού παλιού, κάτι πρωτόγνωρο και ανοίκειο, του φέρνει ανατριχίλα.

Δίδυμος

Ο Δίδυμος είναι από τα ζώδια που τους αρέσει να κάνουν μια νέα αρχή ή πολλές καινούριες αρχές. Κάθε τρεις και λίγο. Ακόμα κι αν οι παλιές καταστάσεις δεν έχουν τελειώσει, έχει ήδη ανοίξει νέες παρτίδες σε διάφορα άλλα μέτωπα. Το κάνει, γιατί μόλις κάτι αρχίζει να παλιώνει, το βαριέται και αναζητά την εναλλακτική. Το να βρίσκεται διαρκώς υπ’ ατμόν, του προσφέρει ψυχολογική ανακούφιση από το βάρος της ρουτίνας. Έτσι, για εκείνον σχεδόν οποιοδήποτε τέλος είναι καλοδεχούμενο, μιας και του δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσει αλλού την τύχη του. Πρόβλημα προσαρμογής δεν έχει ούτως ή άλλως.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος, όταν κάτι τελειώνει στη ζωή του, θα δώσει ρεσιτάλ άρνησης απέναντι στην πραγματικότητα. Για ποια καινούρια αρχή, μιλάμε; Φέρτε του πίσω εκείνο που είχε, εδώ και τώρα. Ακόμα κι αν η παλιά κατάσταση δεν του άρεσε και λογικά θα έπρεπε να δεχτεί με αισιοδοξία το καινούριο που τον περιμένει στη γωνία, ξυπνάνε μέσα του οι ανασφάλειες. Και τότε αρπάζεται από την ανάμνηση του παλιού και αρνείται να δει οποιαδήποτε θετική πιθανότητα στο μέλλον. Είναι ικανός ακόμα και να ωραιοποιήσει κάτι που αποδεδειγμένα τον έκανε δυστυχισμένο, προκειμένου να δεχτεί την ιδέα ότι θα μπει σε μια νέα περιπέτεια.

Λέων

Για τον Λέοντα η αξιοπρέπεια απέναντι σε όσα τελειώματα φέρνει η ζωή είναι απαράβατος κανόνας. Ακόμα κι αν από μέσα του λυπάται, ανησυχεί, οργίζεται, θα αφήσει να φανεί στο περιβάλλον του ότι αυτό ακριβώς ήθελε κι εκείνος και ευτυχώς που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Είτε το πιστεύει είτε όχι, η κατάληξη είναι πως ενεργεί με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ακριβώς όπως, ό,τι και να συμβεί, ο κυβερνήτης του ο Ήλιος, θα ανατείλει την επόμενη μέρα, έτσι κι εκείνος θα αφήσει πίσω το παρελθόν και θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη ζωή, απαιτώντας μάλιστα και καλύτερους όρους στη συμφωνία.

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι οπαδός της σταθερότητας και οι αλλαγές τον αποσυντονίζουν, ιδίως αν συμβαίνουν σε τομείς της ζωής του που θεωρούσε ότι τους είχε τακτοποιημένους. Σε όλους δηλαδή. Το να περιμένει την καινούρια αρχή που θα ακολουθήσει αναπόφευκτα ένα τέλος, απαιτεί από εκείνον να ανασύρει όλα τα αποθέματα της αισιοδοξίας του που δεν τα έχει και σε αφθονία. Αντίθετα, από άγχος, έχει να σας δώσει και σας αν θέλετε. Εκεί λοιπόν που άλλοι περιμένουν το καινούριο ξεκίνημα με ανυπομονησία ή έστω με ενδιαφέρον, εκείνος τα ‘χει βάλει με την τύχη του που τον βάζει να στρώνει καταστάσεις πάλι απ’ την αρχή.

Ζυγός

Για τον Ζυγό το βασικό είναι να ζει κανείς τη ζωή του με κομψότητα. Όχι μόνο με την έννοια του να ντύνεται και να συμπεριφέρεται όμορφα, αλλά με ένα πιο γενικό νόημα, όπως το να αντιμετωπίζει με χάρη όλες τις διακυμάνσεις της. Αν σε κάποια φάση απαιτείται να καλωσορίσει μια διαφορετική κατάσταση, θα το κάνει. Ακόμα κι αν χρειάζεται να γυρίσει σελίδα, να διαγράψει πράγματα και να ξεκινήσει σε μια διαφορετική βάση. Το μόνο που θα ήθελε είναι να έχει ένα φιλικό διαζύγιο με το παρελθόν. Αυτό του δίνει δύναμη να ριχτεί με όλο του τον ενθουσιασμό στο μέλλον.

Σκορπιός

Η εξελιγμένη συμβολική μορφή του Σκορπιού είναι ο φοίνικας, το μυθικό πουλί που ξαναγεννιέται από τη στάχτη του. Αυτό από μόνο του δείχνει την προδιάθεση που μπορεί να έχουν οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού μπροστά στο ενδεχόμενο να κάνουν μια καινούρια αρχή. Αυτό φυσικά ισχύει για την πλειοψηφία, γιατί υπάρχουν και μερικοί-μερικοί που θα αφιερώσουν χρόνο στο να σκεφτούν τρόπους να εκδικηθούν εκείνον που έφερε το τέλος στην προκειμένη κατάσταση της ζωής τους. Όχι τίποτα άλλο, αλλά όταν είναι να δοθεί ένα τέλος, αυτό το αποφασίζει μόνο ο Σκορπιός και κανένας άλλος.

Τοξότης

Ποιο τέλος και ποια αρχή, βρε παιδιά; Τι έγινε; Ο Τοξότης δεν καταλαβαίνει από αυτά, καθώς όλη του η ζωή θυμίζει το πέταγμα ενός βότσαλου σε μια ήρεμη λιμνούλα. Κύκλοι πάνω στο νερό που όλο μεγαλώνουν και μεγαλώνουν, ώσπου χάνονται. Ο επεκτατικός Δίας, ένεκεν. Και στο μεταξύ, ο Τοξότης έχει ρίξει κι άλλο βότσαλο πιο πέρα, καινούριοι κύκλοι απλώνονται και ούτω καθεξής. Το θέμα του τι αρχίζει και τι τελειώνει, φιλοσοφικά να το πάρουμε, είναι απόλυτα σχετικό. Προκειμένου να μπλέξεις σε μια τέτοια συζήτηση μαζί του, άσε τον να ανοίγει διαρκώς καινούριες πόρτες, κι ας μην κλείνει τις προηγούμενες.

Αιγόκερως

Ο ευτυχής συνδυασμός της σταθερής Γης και του συγκρατημένου Κρόνου κάνει τον Αιγόκερω όχι απλώς να μην εκτιμά τα δραματικά φινάλε και τις συνεπαγόμενες καινούριες αρχές, αλλά να τα θεωρεί ατυχέστατα γεγονότα στη ζωή του. Έχοντας την άποψη ότι η ζωή οφείλει να κινείται διαρκώς σε μια ανοδική ευθεία, χωρίς σκαμπανεβάσματα, καταλαμβάνεται από σύγκρυο όταν η μοίρα του φωνάζει χαρούμενα: «πάμε πάλι απ’ την αρχή, με το ένα-δύο-τρία». Η καινούρια αρχή απαιτεί νέες προδιαγραφές, νέα δεδομένα, νέες συνήθειες και ρουτίνα. Ας του λύσει κάποιος την απορία πώς γίνεται να ενθουσιάζονται με κάτι τέτοια μερικοί μερικοί.

Υδροχόος

Το ζώδιο της επανάστασης και των αλλαγών δεν δικαιούται να αποθαρρύνεται μπροστά στα κεφάλαια που κλείνουν στη ζωή και στα καινούργια που ανοίγουν. Ο Υδροχόος θα πρέπει να αισθάνεται πραγματικό ενθουσιασμό ή έστω απόλυτη αποδοχή, καθώς θα ξέρει, θεωρητικά τουλάχιστον, πως έτσι προχωρά ο κόσμος. Ο εξωτερικός και ο εσωτερικός του. Τώρα, αν κατά βάθος νιώθει ανέτοιμος για να το αντιμετωπίσει, δεν θα δείξει ότι πτοήθηκε. Ευτυχώς δεν εκδηλώνει εύκολα τα ενδόμυχα συναισθήματά του. Και η επαναστατική φήμη του είναι εκείνη που θα τροφοδοτήσει τη φωτιά του, ώστε να προχωρήσει με ενθουσιασμό στον καινούργιο δρόμο που του ανοίχτηκε.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς είναι από μέσα του ευμετάβλητος σαν το νερό και το να αλλάζουν τα πράγματα και απ’ έξω του, είναι πολύ για να το αντέξει. Έτσι, ένα επιβεβλημένο τέλος και μια βεβιασμένη καινούργια αρχή, μοιάζουν πολύ απειλητικά για να τα αντιμετωπίσει. Θα προτιμήσει να ακολουθήσει την πάγια τακτική του, παριστάνοντας πως δεν τρέχει τίποτα και όλα είναι όπως παλιά. Και μόνο όταν τα πράγματα φτάσουν στο μη περαιτέρω, θα αλλάξει κι εκείνος κατεύθυνση και θα κολυμπήσει με το ρεύμα της αλλαγής, παριστάνοντας μάλιστα πως όλο αυτό ήταν δική του επιλογή και πως επιδίωξε τη νέα τροπή της ζωής του.

Πηγή

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Ακόμα ψάχνεις με ποιον ταιριάζεις και από ποιους πρέπει να μείνεις μακριά;

Ένα βιβλίο, 144 ερωτικές συναστρίες και τα μικρά μυστικά κάθε συνδυασμού.