Δεν είμαστε πάντα αυτό που φαινόμαστε, ούτε και φαίνεται πάντα αυτό που στα αλήθεια είμαστε. Κάποιοι θα το πουν απάτη, άλλοι φόβο κι άλλοι απλά πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ποιον εαυτό κρύβουν οι 12 του Ζωδιακού και γιατί;

 

Κριός

Οι Κριοί είναι τα παιδιά του Ζωδιακού. Δεν κάνουν δεύτερες σκέψεις και δεν έχουν κρυφό εαυτό. Αυτό που βλέπεις, συνήθως αυτό είναι -δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά, ωροσκόπο και λοιπό χάρτη δεν ξέρω! Είναι αυθεντικοί και παρορμητικοί. Απ’ την πρώτη στιγμή θα δεις και τον καλό και τον άγριο εαυτούλη τους. Δεν έχουν λόγο να σου κρύψουν κάτι, γιατί είναι της ιδεολογίας αν σου αρέσει, καλώς. Αν δεν ξέρεις, επόμενος!

 

Ταύρος

Οι Ταύροι είναι γνωστές νυφίτσες. Ήσυχοι, σοβαροί, οικογενειάρχες, σταθεροί οικονομικά…αλλά ξεσαλώνουν πίσω απ’ την πλάτη όλων μας. Πιο πάρτι άνιμαλ από έναν Ταύρο που έχει καιρό να ξεδώσει δεν υπάρχει. Το παίζουν σοβαροί, αλλά κατά βάθος είναι πιο τρελοί και απ’ τους Υδροχόους. Φοβούνται να σου αποκαλύψουν αυτήν την πλευρά τους, γιατί θεωρούν ότι είσαι μαζί τους για την ασφάλεια. Σε τρελά μεθύσια, θα τους καταλάβεις!

 

Δίδυμος

Ακόμα ούτε ο ίδιος δεν έχει ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό. Μην περιμένεις απ’ τον Δίδυμο να σ’ αφήσει να καταλάβεις ποιος είναι, γιατί ακόμα αναρωτιέται. Διχασμένη προσωπικότητα δεν τον λες, αλλά αυτό που βλέπουν τα μάτια σου σ’ αυτόν μην το πιστεύεις πάντα. Όχι γιατί θα προσπαθήσει να σε κοροϊδέψει, αλλά γιατί λίγο καιρό μετά μπορεί να καταλάβει πως κάτι δεν του αρέσει πάνω του και να κάνει στροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση.

 

Καρκίνος

Ανοίγει την ψυχή του σ’ αυτούς που θα επιλέξει ο ίδιος. Η συμπεριφορά του Καρκίνου τροποποιείται ανάλογα με το πρόσωπο που ‘χει απέναντί του και τη σχέση του μαζί του. Αν οι επαφές σας είναι τυπικές, μπορεί να ξέρεις ελάχιστα πράγματα έως και τίποτα για τη ζωή και τον χαρακτήρα του. Ωστόσο, οι άνθρωποι που βρίσκονται πραγματικά κοντά του σταδιακά βρίσκουν τρόπο να τον ξεκλειδώσουν, να τον κάνουν να ανοιχτεί και να μοιραστεί μαζί τους κάθε του προβληματισμό.

 

Λέων

Το Λιοντάρι είναι βασιλιάς και σαν βασιλιάς γνωρίζει πολλά και πολύ καλά περί στρατηγικών και λοιπών ύπουλων τακτικών, προκειμένου να φέρει τα πιο συμφέροντα –για την αφεντιά του, προφανώς– αποτελέσματα. Τι σημαίνει αυτό; Παίζει στα δάχτυλα τα προσωπεία και φοράει την ανάλογα μάσκα στην κατάλληλη περίσταση. Το ποιος, στα αλήθεια και στο 100%, είναι το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και δε δείχνει πολύ πρόθυμος να το μοιραστεί. Εξάλλου, δεν είναι και μυστικό, άρα ίσως και να μην κρύβεται τελικά.

 

 

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι συνήθως ήρεμος και συγκαταβατικός, χωμένος στην τάξη του, την οργάνωση και την καθαριότητά του. Απ’ τη μια πλευρά θα λέγαμε πως ξέρεις τι να περιμένεις απ’ αυτόν, πως δεν κρύβει κάτι, πως είναι αυτό που δείχνει. Απ’ την άλλη, έχει κι εκείνος τις κόκκινες γραμμές του, κι αν κάνεις το λάθος να τις περάσεις, δεν ξέρει ούτε εκείνος σε τι είναι ικανός να μεταμορφωθεί. Υπάρχει, λοιπόν, ένας άλλος Παρθένος που ξυπνά όταν πληγωθεί ή/και εξαπατηθεί.

 

Ζυγός

Δε θα ήταν είδηση αν πούμε ότι ο Ζυγός έχει πολλούς εαυτούς. Κι όχι, αυτό δεν τον καθιστά υποκριτή ή αναξιόπιστο, απλώς πολύπλευρο και διπλωμάτη. Όπως του φερθείς, αυτόν τον εαυτό του θα ξεδιπλώσεις. Είπαμε, για το Ζυγάκι μιλάμε, γίνεται να μην είναι δίκαιο; Αυτό, λοιπόν, που εσένα θα σου φανεί απρόσμενη αλλαγή στη συμπεριφορά του, για ‘κείνον είναι απλώς ανταπόδοση της δικής σου.

 

Σκορπιός

Πολλά ακούγονται για την εκδικητική φύση του Σκορπιού, που τον καθιστά συχνά φόβο και τρόμο των συναναστροφών. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ναι, μεν αντιδρά κι έτσι αλλάζει πρόσωπο, απ’ την άλλη όμως συχνά καταλήγει αυτοκαταστροφικός ή επιλέγει απλώς να δημιουργήσει ενοχές δείχνοντας στην απέναντι πλευρά τα λάθη της, ακόμα κι αν δε σκοπεύει να κάνει κάτι γι’ αυτά. Στην πραγματικότητα, μαζί του ξέρεις πάντα τι να περιμένεις. Παρεξηγημένο πλάσμα κι αυτό.

 

Τοξότης

Ο Τοξότης είναι απ’ τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να προβλέψεις κι ακόμα κι αν το κάνεις, συχνά περιμένεις το χειρότερο σενάριο για να ανακουφιστείς με μια καλύτερη εκδοχή του. Είναι αλήθεια πως είναι των άκρων, αντιδρά συχνά παρορμητικά κι ούτε ο ίδιος δε γνωρίζει τα όριά του. Είναι ικανός για όλα. Επομένως, ίσως και να έχει έναν κρυμμένο εαυτό, μα να μην τον έχει ανακαλύψει ούτε εκείνος,ακόμα, τουλάχιστον.

 

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως, ναι, είναι απ’ τις περιπτώσεις που εύκολα μπορεί να σε ξεγελάσει. Σε πείθει για κάτι άλλο απ’ αυτό που είναι, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που αν κάποτε αποφασίσει να σου αποκαλύψει την αλήθεια του, πιστεύεις ότι σου κάνει κάποια κακόγουστη φάρσα. Τέτοιο σοκ. Συχνά κρυψίνους, χρειάζεται ένα ισχυρό ερέθισμα για να βγάλει την καλογυαλισμένη μάσκα και να σου δείξει τα ραγίσματά του.

 

Υδροχόος

Δεν είναι ότι φοβάται να το παραδεχτεί το εγώ του, απλώς το θεωρεί πολύ προσωπικό για να κάτσει να το μοιραστεί με όλους. Θα δείξει μέχρι ένα σημείο, που θα του παρέχει ασφάλεια, αλλά και την αντίστοιχη έκθεση που χρειάζεται ένας Υδροχόος για να νιώθει άνετα με το δέρμα του. Δεν κρατάει μυστικά, είτε αυτό αφορά την προσωπικότητά του είτε αφορά το οτιδήποτε, απλώς επιλέγει τι θα δείξει και τι όχι και σε ποιον. Κάποια πράγματα δεν είναι για όλους. Κάποια πράγματα είναι για τους ανθρώπους που είναι κοντά μας.

 

Ιχθύς

Ποιον κρυμμένο εαυτό εννοείς ακριβώς; Εδώ μιλάμε για το ανοιχτό βιβλίο, για τον έξω καρδιά τύπο, για μία προσωπικότητα τόσο εξωστρεφή που απ’ τα πρώτα 10 λεπτά της γνωριμίας σας θα νιώσεις ότι τον ξέρεις χρόνια. Αχρείαστο το βρίσκει ένας Ιχθύς το να κρύψει οποιοδήποτε κομμάτι της προσωπικότητάς του, εφόσον είναι το βασικό του χαρτί για να φλερτάρει και να γνωρίζει κόσμο ή απλά για να ‘ρθει κοντά με κάποιον. Είμαστε εξωστρεφείς∙ γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;

 

Πηγή