923b3aec43231fa3f7a4209f4b353202

Πόση ώρα αφιερώνεις τη μέρα για να σκεφτείς αν στη σχέση στην οποία βρίσκεσαι, ο σύντροφός σου έχει πιθανόν καινούργιο φλερτ; Ας είμαστε όμως ειλικρινείς κι εσύ έχεις σκεφτεί, ενώ είσαι σε σχέση, βλέποντας κάτι που σου κέντρισε το ενδιαφέρον, να κάνεις κίνηση. Όλοι μας το κάναμε σκέψη, κάποιοι μεγάλης κι άλλοι μικρής διάρκειας. Άλλοι πάλι θα έρθουν να πουν ότι έγινε πάνω σε μια δύσκολη στιγμή. Μα το δίλημμα εδώ το ηθικό είναι το κατά πόσο υφίσταται μια χαλαρή ή πεσμένη άμυνα κι αν έχει όντως ουσία να λέγεται κάτι τέτοιο όταν πας και τη ρίχνεις με την πλήρη συνείδησή σου και ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις.

Έχεις τη σχέση σου, τον σύντροφό σου να σε φροντίζει και να περιποιείται ο ένας τον άλλον, να κάνετε τόσα πράγματα μαζί, από ταξίδια μέχρι οριζόντιες συζητήσεις (από τις πολύ δυνατές) ως το πρωί. Ως άνθρωπος μπορεί να είσαι πιστός, ειλικρινής να ξέρεις τι σου γίνεται, αλλά όταν μια μέρα δεις άτομο στα γούστα σου να περπατάει από δίπλα και να σε κοιτάει με βλέμμα όλο υπονοούμενο, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς δεν είναι τι φαΐ θα φτιάξεις σήμερα. Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός χαρακτήρας και πολύ συνειδητοποιημένος άνθρωπος για να ξέρεις τι πρέπει ν’ αποφύγεις αυτοστιγμεί και τι όχι, για να διατηρήσεις ατάραχη την ψυχολογία σου αρχικά και μετέπειτα τη σχέση σου φορ λάιφ, που λένε.

Μα το μυαλό δεν έχει κουμπί αυτοσυγκράτησης κι εκεί τα πράγματα είναι ήδη σκούρα για σένα. Υποτίθεται ότι είσαι σε μια σχέση επειδή εσύ την επέλεξες. Αν θέλεις να πας αλλού, πήγαινε. Δε σε κρατάει κανένας με το ζόρι, αν δε σου ταιριάζει η δέσμευση μπορείς κάλλιστα να τη σπάσεις. Αν όμως όχι, τότε ίσως όλο αυτό το πλατωνικό ξεπόρτισμα που υφίστασαι να είναι μια κραυγή για αποσυμφόρηση. Σίγουρα τις σκέψεις δεν μπορείς να τις ελέγξεις και το μυαλό θα κάνει σβούρες ξανά και ξανά γύρω από τα χ-ψ ονόματα που σ’ ενδιαφέρουν, αλλά το καλό είναι ότι μπορείς να τις ερμηνεύσεις. Τι εννοώ;

Ένας από τους λόγους για να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς κάποιον άλλο είναι όταν σου λείπει κάτι από την παρούσα σχέση κι ενώ το έχεις προσπαθήσει, λύση δε βρίσκεται. Μπορεί να φταίει η επαφή, η λάθος επικοινωνία, ίσως και η ανύπαρκτη συνεννόηση που δε χάνεται σαφώς ποτέ ως δια μαγείας εφόσον υπήρχε στην αρχή, την άφησες, την αφήσατε μάλλον, να χαθεί. Γιατί η αλληλοκατανόηση και η επικοινωνία θέλουν από δύο και πάνω άτομα για να πιάσουν τόπο τα λεγόμενα, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει η μεταδοτικότητα και η αντίστοιχη αντίληψη απ’ όλα τα μέλη, διαφορετικά, αργά ή γρήγορα το πράγμα κάπου θα σκαλώσει.

Άμα θέλεις να έχεις την ελευθερία σου για να μπορείς να παίζεις, γούστο σου καπέλο σου, κάν’ το. Μη σέρνεις όμως άτομα που δε βλέπουν το ίδιο μ’ σένα τη σχέση σας. Και στην τελική γιατί να μπεις στη διαδικασία να δημιουργήσεις κάτι ξέροντας ήδη ότι κάποια στιγμή θα βγεις να ψάξεις κάτι έξω απ’ αυτό. Ποιο το νόημα να κρατάς κάποιον σε μια σχέση, αν δεν έχεις σκοπό να τη ζήσεις μαζί του; Ίσως να είναι επειδή νιώθεις πως θα χάσεις την ελευθερία σου και νομίζεις ότι αν δεσμευτείς ο κόσμος γύρω σου θα καταρρεύσει. Μπορεί ναι, μπορεί όμως κι όχι. Μα αν δεν ακολουθήσεις -ό, τι από τα δύο κι αν διαλέξεις- ξεκάθαρα μια επιλογή, ποτέ δε θα μάθεις την απάντηση.

Συντάκτης: Aya
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Τι κάνεις όταν ξέρεις ότι δε θέλει μόνο εσένα;

Αυτά κι άλλα πολλά μάς απαντούν 10 άντρες του pillowfights. gr!