polinaki553

Αλήθεια, πόσο μεγάλη αλλαγή μπορεί να είναι για δύο κολλητούς η είσοδος ενός τρίτου ατόμου στη φιλία τους; Λένε πως στους δύο φίλους τρίτος δε χωρεί. Όντως, πόσο ρίσκο μπορεί να παίρνει αυτό το τρίτο άτομο που θα προσπαθήσει να μπει ανάμεσα σε δύο κολλητούς;

Στους περισσότερους από εμάς έχει σίγουρα τύχει μια τέτοια περίπτωση. Και δεν είναι και το πιο απλό πράγμα να νιώθεις πως θα μπει ένας τρίτος ανάμεσα σε σένα και στον κολλητό σου. Έχει να κάνει με το πώς θα το χειριστούν οι δύο κολλητοί και πόσο ξηγημένες κουβέντες θα κάνουν με τον τρίτο.

Αγαπημένα μου κολλητάρια, ελπίζω να πήρατε χαμπάρι τι πάει να γίνει εδώ πέρα και τι επιδιώκει αυτό το πρόσωπο που εδώ και μέρες σας κυνηγά και ζητά την προσοχή σας. Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη σοφία σας όλη και να τον ψυχολογήσετε. Σκεφτείτε, τι άραγε να έχει στο μυαλό του; Αν ήσασταν εσείς στη θέση του τι θα κάνατε; Θα θέλατε τόσο πολύ να γίνετε φίλοι με δύο ανθρώπους που είναι κολλητοί αυτοκόλλητοι ή θα κάνατε πίσω για να μην προκαλέσετε άσχημες καταστάσεις;

Αν πιστεύετε πως με το να γίνει φίλος σας, τότε αυτόματα θα μπει ανάμεσά σας και να σας χωρίσει, τότε καλύτερα να κρατήσετε αποστάσεις. Αν είναι, όμως, να τον αφήσετε να μπει στην παρέα σας οφείλετε να είστε επιφυλακτικοί και να προσέχετε και τις κινήσεις του, αλλά και τις δικές σας. Πρέπει να είστε έτοιμοι για όλα.

Εσύ αγαπημένο μου φιλαράκι, που κάνεις τα πάντα για να γίνεις φίλος με αυτούς τους δύο, πώς ακριβώς το αποφάσισες αυτό; Δεν είναι πάντα κακό αυτό, αλλά τις περισσότερες φορές το όλο πράγμα πάει λάθος. Μην πιέσεις την κατάσταση αν δεις πως δε βγαίνει πουθενά και πως δε σου κάνουν χώρο στη φιλία τους. Είναι λογικό να είναι καχύποπτοι με αυτή σου την κίνηση να γίνεις κι εσύ φίλος τους, γιατί είσαι ένα νέο πρόσωπο στο προσκήνιο, αποτελείς πρόσφατη παρουσία.

Αν δεις πως οι άλλοι δύο είναι πιο δεμένοι μεταξύ τους, τότε άσε τα πράγματα να κυλήσουν σιγά-σιγά και κάνε την με ελαφρά πηδηματάκια. Μην απαιτήσεις να σε αποδεχτούν, για να μην φας απόρριψη. Εκτός κι αν σου αρέσει να το κάνεις αυτό. Θα τους δεις διστακτικούς και λίγο απρόθυμους στην προσπάθειά τους να κάνουν αυτό που πιστεύουν πως θα είναι καλύτερο για εκείνους και για τη φιλία τους. Γιατί για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν είναι λίγες φορές που προσπάθησε κάποιο τρίτο άτομο να γίνει φίλος με δύο κολλητούς και στο τέλος να τα γαμήσει όλα.

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος κίνηση σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς το αντιμετωπίζουν απ’ την πλευρά τους οι δύο κολλητοί και πώς απ’ την πλευρά του ο υποψήφιος τρίτος κολλητός. Και προ πάντων μην είστε προκατειλημμένοι, δεν το αξίζει κανένας. Επίσης καμία ανυπόφορη συμπεριφορά δεν είναι επιτρεπτή, είμαστε άνθρωποι, κάνουμε λάθη και σκεφτόμαστε λανθασμένα πολλές φορές. Οφείλουμε να αλληλοκαταλαβαινόμαστε και να  προσεγγίζουμε με ενσυναίσθηση ο ένας τον άλλον.

Η καλύτερη λύση είναι να ειπωθούν λόγια ξεκάθαρα απ’ την αρχή, έτσι ώστε κι οι δύο πλευρές να έχουν τη φωλιά τους καθαρή. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αποφευχθούν συγκρούσεις και κουτσομπολίστικες συζητήσεις, με τον έναν να βρίσκεται στη μέση παριστάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου πολλές φορές.

Είναι σημαντικό να υπάρχει ειλικρίνεια κι εχεμύθεια κι οι φίλοι να ξέρουν πως με κάθε νέο πρόσωπο που πάνε να χτίσουν κάτι καινούριο μπορούν να είναι ο εαυτός τους. Εάν δεν είστε έτοιμοι γι’ αυτό, καλύτερα κρατήστε αποστάσεις. Εάν δεν έχεις και πολύ καλές προθέσεις, καλύτερα κάνε πίσω και μην τους καταστρέψεις ό,τι έχτισαν.

Μπείτε στη θέση του και μπες στη θέση τους.

Συντάκτης: Έλενα Παπαγεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη