Θέλεις να είσαι συνέχεια στις καθημερινές σκέψεις του προσώπου εκείνου που σου έχει τραβήξει το ενδιαφέρον. Εντάξει, μεταξύ μας τώρα, δε σου έχει απλώς τραβήξει την προσοχή, έχεις φάει κόλλημα, τριγυρνάει συνεχώς στο μυαλό σου και φυσικά θέλεις υπερωρίες στο μυαλό αυτού του ατόμου. Όπως ανυπομονείς να βρεθείτε, να μιλήσετε, ακριβώς έτσι ακριβώς θα ήθελες να λειτουργεί και προς εκείνο η αφεντιά σου. Να ανυπομονεί δηλαδή να σε δει, να σε ακούσει, να σε σκέφτεται κάθε στιγμή και να στο δείχνει. Παρακάτω θα δεις πώς θα μπορούσες να καλλιεργήσεις πρακτικά την ανυπομονησία στο άτομο που φλερτάρεις έτσι ώστε να θέλει ολοένα και πιο πολύ να σε δει.

 

1. Λίγα λόγια και καλά

Περισσότερο άκου και λιγότερο μίλα. Γίνε ένας καλός ακροατής, μη δείχνεις να βαριέσαι- πράγμα που ούτως ή άλλως δε συμβαίνει, αλλιώς γιατί διαβάζεις αυτό το άρθρο; Οι άνθρωποι λατρεύουμε να μιλάμε, μέχρι να καταλάβουμε ότι δεν ξέρουμε τίποτα γι’ αυτόν στον οποίο μιλάμε. Αυτομάτως τότε μας δημιουργείται η αίσθηση της περιέργειας που μας τραβά να τον ανακαλύψουμε. Είναι αυτό που λέμε “λίγα λόγια και καλά”. Το να αφήνεις ένα μυστήριο στην ατμόσφαιρα το μόνο σίγουρο είναι πως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της απέναντι όχθης που θα θέλει σίγουρα να αποκωδικοποιήσει.

 

2. Μη δηλώνεις συνέχεια την παρουσία σου

Ναι με τη συνεχή επικοινωνία, ξέρεις τώρα, μηνύματα, κλήσεις κάθε ώρα της ημέρας, σίγουρα δε θα σε ξεχνάει αλλά το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσετε ένα μοτίβο επικοινωνίας και τα μοτίβα κουράζουν. Κανείς δεν μπορεί να είναι συνεχώς με το κινητό στο χέρι ή στο αφτί -έχουμε και δουλειές- και μια καταιγίδα μηνυμάτων και κλήσεων μέσα στην ημέρα περισσότερο θα εκνευρίσει και θα αποστασιοποιήσει τον παραλήπτη παρά θα τον φέρει κοντά σου. Εκτός αν είστε κι οι δύο εφηβάκια με το κινητό προέκταση της παλάμης σας.

 

3. Άφησε μικρά στοιχεία παρουσίας

Όχι απαραίτητα υπό την έννοια “βάζω άρωμα στο αυτοκίνητο” καθώς το λες και κλισέ και παλιακό. Πιο πολύ μεταφορικά μιλώντας, με τυχαία αγγίγματα καθώς περνάς από δίπλα του, ή με ένα φιλί πριν χωριστείτε για καληνύχτα χωρίς πολλά λόγια, ακόμη και αφήνοντας ένα τραγούδι στο inbox του χωρίς εξήγηση. Μικρές αφορμές για να συνδέσει στιγμές της μέρας μαζί σου αλλά και κινήσεις για να αποθηκευτούν στη σωματική μνήμη.

 

 

 

4. Χάρισέ τον πιο ερωτικό εαυτό σου

Δώσε στον άνθρωπο που θέλεις να σε σκέφτεται λόγους να σε σκέφτεται ακόμη περισσότερο. Και τι πιο όμορφο και τρίγκερινγκ για τον νου να σκέφτεται εικόνες μαζί σου που να εξάπτουν τη φαντασία και συνεπώς να να ανυπομονεί έτσι ώστε φτιάξει και άλλες μαζί σου; Δε χρειάζεται να κατέχεις διδακτορικό στον τομέα. Λίγη φαντασία χρειάζεται και καθόλου ντροπή και θα γίνεις πρωταγωνιστής στο μυαλό του ανθρώπου που θέλεις ακόμα και τις ώρες τις μη κοινής ησυχίας, ξέρεις εσύ…

 

5. Μην κάνεις μια από τα ίδια

Αν έχεις κατά νου μια ψαγμένη ταινία, ένα μπαράκι που θεωρείς ότι μόνο σε σένα θα αρέσει, αν φοράς ένα ρούχο που γουστάρεις τρελά αλλά νιώθεις να ξεχωρίζεις, γενικώς όλα εκείνα τα στοιχεία που σε κάνουν να έχεις τη μοναδικότητά σου είναι τα τεράστια ατού σου και δεν το έχεις καταλάβει. Κανείς δε θυμάται μια μπεζ καμπαρντίνα που τη φοράνε κι άλλοι εκατό. Μια μπλε λουστρίνι όμως;  Πάρ’ το μεταφορικά και κυριολεκτικά- είναι και τάση.

 

Όπως κατάλαβες δε χρειάζεται να κάνεις μεγαλειώδη σκηνικά και βαρύγδουπες κινήσεις έτσι ώστε κεντρίσεις το ενδιαφέρον. Αρκούν μικρές κινήσεις ή να φτιάξεις μερικές εικόνες με νόημα, έτσι ώστε να καταφέρεις να μείνεις στις σκέψεις του ατόμου που σε ενδιαφέρει και να το κάνεις να σε σκέφτεται και να σε αποζητά εντονότερα μέσα στην ημέρα. Το μυστικό είναι πάντα στην αυθεντικότητα. Όλα τα άλλα, απλώς ακολουθούν.

Συντάκτης: Εμμανουέλα Μπερτάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου