Article of the day: Η Ελένη Σωτηροπούλου μάς μιλά για αδιαφορία που φέρνει καψούρα. Δες εδώ!

pillow5109

Το παιχνίδι της διεκδίκησης θέλει δύο. Αν είσαι ερωτευμενάκι (σάπιο καραβάκι, αχ Αννούλα, έχει πέσει πολύ κλάμα με αυτό σου το άσμα) και το ζεις μονάχα εσύ -ξέρεις, αυτά τα μονόπλευρα που βιώνεις μόνος αγκαλιά με το κινητό, τη βότκα και το κολλητάρι-, μπορείς να διαβάσεις αυτό το κείμενο και να το κλείσεις στο χρονοντούλαπο. Αν όμως στη διεκδίκηση μπει ξαφνικά ένα ακόμη άτομο ίσως σου φανεί χρήσιμο, ώστε να χειριστείς την κατάσταση με μαεστρία και να δεις τα πράγματα κάπως ξεκάθαρα.

Τα πράγματα μοιάζουν πολύ απλά εάν ο δεύτερος (και καταϊδρωμένος) διεκδικητής δε σου τραβάει το ενδιαφέρον. Δεν το ‘χει, ρε παιδάκι μου, δε σου γεμίζει το μάτι. Απόρριψη και σε άλλη παραλία. Αμ, δε. Στην περίπτωσή μας όχι απλώς το ‘χει, αλλά οι τεχνικές σαγήνης που χρησιμοποιεί είναι τόσο ελκυστικές που αυτή τη στιγμή ρίχνεις τα χαρτιά μπας και σου πουν το μέλλον πριν το επιλέξεις εσύ. Οπότε πλέον δεν είμαστε δυο, είμαστε τρείς -ας μην πάμε στο χίλιοι δεκατρείς, γιατί θα μπλέξει πολύ η υπόθεση. Η αλήθεια είναι πως σε μια τέτοια περίπτωση είναι κάπως χλωμά τα πράγματα και για να ξεθολώσει το τοπίο πρέπει να κάτσεις να ζυγίσεις τα υπέρ και κατά κάθε πλευράς. Ποια είναι αυτή που σε κάνει να χαμογελάς περισσότερο; Ποιο πρόσωπο σκέφτεσαι όταν ανοίγεις τα μάτια σου κάθε πρωί;

Ας το μπλέξουμε όμως κι άλλο, γιατί μπορούμε. Τι γίνεται αν το πρωί σκέφτεσαι άλλο άτομο και το βράδυ άλλο; Do it with a list. Θα μου πεις, τι είναι οι άνθρωποι ψώνια για να κάνουμε λίστα; Θα βοηθήσει να καθαρογράψεις τις σκέψεις σου σε ένα χαρτί. Διαβάζοντας τα συναισθήματά σου θα συνειδητοποιήσεις τη στιγμή που γράφεις τι είναι αυτό που σε τραβάει σε κάθε περίπτωση και τι θέλεις κατά βάθος περισσότερο. Υποσυνείδητα, οι σκέψεις και οι επιθυμίες σου θα αρχίσουν να κλίνουν προς το πρόσωπο που σε γοητεύει περισσότερο.

Θα λέγαμε πως σε τέτοιες περιπτώσεις η αλήθεια είναι πως αν δεν πάρεις μια γεύση δε θα έχεις πλήρη εικόνα. Πρόσεχε όμως τα χρονικά όρια που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου. Βγαίνεις, γνωρίζεις, μαθαίνεις τους απέναντί σου αλλά μπορεί να βρεθείς ξαφνικά σε ένα μυστικό ερωτικό τριγωνάκι σαν αυτό των Βερμούδων που μόνο καλό δε θα σου κάνει και θα περιπλέξει την κατάσταση κατά πολύ. Αν έχεις κολλήσει ανάμεσα σε δύο πρόσωπα, η κατάσταση σού φέρνει άγχος και ψυχολογικό ζόρι. Συχνά οι άνθρωποι μπλέκουν θεωρώντας ότι αυτή είναι η λύση στα προβλήματά τους, όμως σύντομα αντιλαμβάνονται πως τελικά δημιούργησαν ένα επιπρόσθετο πρόβλημα. Αν έχεις παίξει κάποιο ρόλο σε κατάσταση μεταξύ τριών, ξέρεις πως ενώ εκτυλίσσεται, η εναλλαγή στα συναισθήματα και τις διαθέσεις με έναν μόνιμο κόμπο στο στομάχι είναι καθημερινότητα. Άλλοι το λένε τύψεις κι ενοχές. Νομίζω πως δε θα ήθελες να περάσεις κάτι τέτοιο.

Πάρε ρεπό και κάνε ένα συμβούλιο με τον εαυτό σου. Κάτσε και σκέψου ποιο από τα δύο άτομα σε κάνει να νιώθεις περισσότερο εσύ. Ποιο είναι εκείνο που σκάει στο κεφαλάκι σου τα μεσημέρια που έχεις εκατό πράγματα στο μυαλό σου και όχι το βράδυ που προσπαθείς να ξεμπλέξεις το κουβαριάσμενο συνονθύλευμα των σκέψεών σου; Βγες λίγο από την όλη κατάσταση και αντιμετώπισε τον εαυτό σου σαν να είσαι το κολλητάρι σου. Ποια συμβουλή θα του έδινες;

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα άτομα που έλκονται από περισσότερα από ένα άτομα έχουν ανάγκη από συντροφικότητα περισσότερο από οποιονδήποτε και με αυτόν τον τρόπο επιλέγουν να μειώσουν τις πιθανότητες να μείνουν μόνοι. Αυτό είναι κάτι που ίσως πρέπει να σκεφτείς σε περίπτωση που βρεθείς σε θέση να πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο άτομα. Ερωτεύτηκες τον καινούριο διεκδικητή, θέλεις απλώς να αποφύγεις να έρθεις αντιμέτωπος με προβλήματα με τον παλιό έρωτα -γιατί δεν μπορεί, κάπου θα χωλαίνει η κατάσταση- ή προσπαθείς να  μειώσεις τις πιθανότητες να μείνεις σαν την καλαμιά στον κάμπο;

«Εάν είσαι ερωτευμένος με δύο ανθρώπους διάλεξε τον δεύτερο, γιατί αν αγαπούσες πραγματικά τον πρώτο δε θα είχες ερωτευτεί τον δεύτερο», είπε ο Jonny Depp. Επίσης μια πολύ όμορφη ρήση λέει «Όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε δύο επιλογές, πέτα ένα νόμισμα.
Όχι για να αποφασίσει αυτό για σένα, αλλά γιατί όσο θα βρίσκεται στον αέρα θα ξέρεις τι ελπίζεις να συμβεί». Τι περιμένεις; Άνοιξε γρήγορα το πορτοφόλι σου!

Συντάκτης: Εμμανουέλα Μπερτάκη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.