Εν αρχή της σχέσεως ην ο έρως. Ο Έρως, που σαν άλλος Δίας, μεταμορφώνεται ποικιλοτρόπως με μόνο στόχο να σε πετύχει. Και δε φτάνει που μεταμορφώνεται αυτός, αλλά παρασέρνει κι εσένα. Μπαίνει, λοιπόν, μέσα σου το πνεύμα του επιθεωρητή Κλουζώ, του Ηρακλή Πουαρό και σαν άλλος Τομ Κρουζ στις επικίνδυνες αποστολές ή Αντζελίνα Τζολί στο Salt. Τότε επιστρατεύεις την εφευρετικότητα και τη φαντασία σου, είτε για να βρεις τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του συντρόφου σου, είτε για να επιβεβαιώσεις το ενδιαφέρον του προς εσένα, είτε για να  θυμίσεις πως δεν πρέπει να σε θεωρεί δεδομένο.

Για να πετύχεις τον στόχο σου, επιδίδεσαι σε διάφορες μηχανορραφίες, ιστορίες κατασκοπίας κι άλλες καταστάσεις απείρου κάλους, τα λεγόμενα «ξεφτιλίκια»,  που όταν τα σκεφτείς αρκετά αργότερα, με πιο καθαρό μυαλό και πιο καταλαγιασμένα συναισθήματα, μπορεί να γελάσεις με τον εαυτό σου ή να νιώσεις ντροπή και να αναρωτιέσαι πώς έφτασες σε αυτό το σημείο να τα κάνεις όλα αυτά. Ακολουθούν 10 γλαφυρές και «σπάνιας ομορφιάς» καταστάσεις, που αν τις έχεις κάνει μάλλον δε θα τις έχεις συμπεριλάβει σε μια άλλη λίστα, αυτή που έχει τίτλο «πράγματα που έκανα και είμαι περήφανος γι’ αυτά».

 

1. Δημιούργησες ένα ψεύτικο λογαριασμό σε κάποιο social media που ξέρεις ότι είναι μέλος για να «ψαρέψεις»

Όταν η άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες που περιέχει το κινητό δεν είναι εφικτή, τότε το plan B με τίτλο «ηλεκτρονικό ψάρεμα» είναι έτοιμο για εφαρμογή. Δημιούργησες ένα ψεύτικο λογαριασμό με στοιχεία που ξέρεις ότι μπορούν να κινήσουν το ενδιαφέρον κι άρχισες να στέλνεις προσωπικά μηνύματα. Στόχος σου, να δεις καταρχάς αν ανταποκρίνεται και μέχρι ποιο σημείο, κι έπειτα να εκμαιεύσεις πληροφορίες για το αν μιλάει για τη σχέση σας και με ποιον τρόπο. Κι άντε και τις πήρες τις πληροφορίες που ήθελες. Στην περίπτωση που εντόπισες κάτι μεμπτό πώς το χρησιμοποιείς σαν «ενοχοποιητικό στοιχείο» χωρίς να αποκαλύψεις την «κατινιά» στην οποία επιδόθηκες; Εδώ σε θέλω επιθεωρητή Κλουζώ μου.

 

 

2. Έβαλες ένα άτομο της εμπιστοσύνης σου να τον προσεγγίσει για να δεις πώς θ’ αντιδράσει

Το «ηλεκτρονικό ψάρεμα» μπορεί να επιφέρει καρπούς, όμως το κλασικό face to face ψάρεμα είναι πάντα σταθερή αξία. Για να το πετύχεις, επιστράτευσες ένα άτομο που εμπιστεύεσαι και φυσικά είναι άγνωστο στην άλλη πλευρά, του έδωσες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να έχει η αποστολή επιτυχία. Το έστειλες να φλερτάρει το ταίρι σου, ώστε να δεις αν ανταποκριθεί στο φλερτ και μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Βέβαια, αυτό το σενάριο, εμπεριέχει έναν κίνδυνο. Να στείλεις χωρίς να το ξέρεις την καρμική αδελφή ψυχή του συντρόφου σου και τελικά, εκεί που περίμενες να παραλάβεις πληροφορίες να παραλάβεις κουφέτα. Άτιμο πράγμα το κάρμα.

 

3. Πέρασες «τυχαία» από τη δουλειά του ή την καφετέρια που ξέρεις ότι βρίσκεται

Καλό το ηλεκτρονικό ψάρεμα, καλή κι η επιστράτευση γνωστού αλλά η φυσική σου παρουσία έχει άλλη αξία και κυρίως, αν ανακαλύψεις ενοχοποιητικά στοιχεία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα, χωρίς επιπλέον μηχανορραφίες. Έτσι, μπορεί να σκέφτηκες κάποια στιγμή να περάσεις «τυχαία» από εκεί που βρίσκεται ώστε να βολιδοσκοπήσεις την κατάσταση κι αν είναι όντως όπως σου τα περιγράφει ή εκεί που σου είπε ότι θα είναι. Εδώ, όμως, χρειάζεται και μια ψυχολογική προετοιμασία ώστε σε περίπτωση ευρημάτων να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να σταθείς στο ύψος σου.

 

4. Μίλησες γι’ άλλους με θαυμασμό για να πυροδοτήσεις τη ζήλια και να πάρεις την επιβεβαίωση ότι σε γουστάρει

Η εκδήλωση ζήλιας, σε φυσιολογικά πλαίσια, συνήθως εκλαμβάνεται ως κολακεία από το άτομο που τη δέχεται, γιατί θεωρείται βασική ένδειξη ενδιαφέροντος. Για να τσεκάρεις το επίπεδα του ενδιαφέροντος μιλάς με θαυμασμό. Αν αντιδράσει την πήρες την επιβεβαίωση. Αν δεν αντιδράσει αρχίζουν να μπαίνουν σκέψεις «μήπως ξενέρωσε», «μήπως υπάρχει άλλο άτομο» Και τότε, ίσως μπεις στον πειρασμό να προσθέσεις στη have done λίστα σου κι άλλο ένα σενάριο.

 

5. Ντύθηκες επίτηδες πιο προκλητικά ή περιποιήθηκες ιδιαίτερα τον εαυτό σου σε έξοδό σας με φίλους

Είναι μια άλλη εκδοχή του πως να τον/την κάνω να ζηλέψει για να μου επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του/της. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο σενάριο που πολλοί δεν το παραδεχόμαστε, αλλά το έχουμε κάνει. Κυρίως αν ξέρουμε ότι στην παρέα είναι και κάποιος που ενδιαφέρεται.

 

6. Μίλησες για «επιτυχίες» σου στο φλερτ χωρίς να είναι αληθινές

Άλλος ένας εύκολος τρόπος να προκαλέσεις μια αντίδραση ζήλιας. Γι’ αυτό, μπορεί να μπήκες στον πειρασμό να πλάσεις ιστορίες για «επιτυχίες» ερωτικές, για να υπενθυμίσεις πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και κυρίως ότι περνάει η μπογιά σου. Το θέμα μ’ αυτό το σενάριο είναι πως συνήθως οι αληθινές ιστορίες επιτυχίας κρατιούνται κρυφές.

 

7. Κράτησες επαφή με μια πρώην σχέση σου μόνο και μόνο για να δεις αν σε διεκδικήσει παραπάνω

Οι πρώην είναι αρκετές φορές ένα κόκκινο πανί για τη σχέση και γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως. Μπορεί, λοιπόν, να χρησιμοποίησες αυτό το πανί για να κάνεις τον σύντροφό σου να σε διεκδικήσει ακόμα πιο σθεναρά. Είναι, όμως, τα συναισθήματα του πρώην  αμόρε σου φιλικά προς εσένα, ή τα χρησιμοποιείς μόνο και μόνο για δικό σου όφελος;

 

8. Έψαξες στο σπίτι ή το αυτοκίνητό για «ύποπτα» στοιχεία

Ένας τρόπος να ανακαλύψεις πράγματα είναι να ψάξεις. Το σπίτι και το αυτοκίνητο είναι μέρη που μπορεί να βρεθούν στοιχεία που προδίδουν πως μια άλλη παρουσία βρέθηκε στον χώρο. Επειδή η πρόσβασή σου σε αυτούς τους χώρους είναι εύκολη, ίσως να έχεις μπει σε πειρασμό να το κάνεις. Συνήθως, όχι γιατί πιστεύεις πως θα βρεις κάτι, αλλά έτσι, για να σιγουρευτείς περισσότερο ότι όλα είναι εντάξει. Τι γίνεται όμως, αν βρεις;

 

9. Βρήκες πώς μπορείς να εγκαταστήσεις spy programs στο κινητό ή τον υπολογιστή

Ίσως να είναι από το πιο spooky και τραβηγμένο σενάριο της λίστας, γιατί καταπατά την ιδιωτικότητα του άλλου ατόμου, η οποία δεν μπορεί να καταργηθεί επειδή είστε ζευγάρι. Αν μπήκες στη διαδικασία να το κάνεις, ίσως χρειάζεται να το ξανασκεφτείς. Πόσο άνετα θα ένιωθες αν ήσουν εσύ στη θέση του;

 

10. Πήρες τηλέφωνο ή έκανες βιντεοκλήση «έτσι, για να δω τι κάνεις», ενώ ήταν έλεγχος

Οι βιντεοκλήσεις έχουν μπει πλέον για τα καλά στην καθημερινότητά μας και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αντικαταστήσει πλήρως την κλασική κλήση. Ένα αβαντάζ της βιντεοκλήσης είναι πως σου προσφέρει απλόχερα πολύ περισσότερες πληροφορίες για το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο καλούμενος. Ίσως, λοιπόν, να μπήκες κάποια στιγμή στον πειρασμό να πάρεις τηλέφωνο ή να κάνεις βιντεοκλήση με το πρόσχημα να ακούσεις/δεις το ταίρι σου, ενώ η πραγματική σου πρόθεση ήταν να ανακαλύψεις αν έχει βγει, αν είναι με παρέα, που είναι ή αν είναι εκεί που σου είπε ότι θα είναι. Η πλήρης αποτυχία αυτής της αποστολής επέρχεται με το άκουσμα «η κλήση σας προωθείται» και τότε καταλαβαίνεις τι εννοεί το άσμα όταν λέει «ψύλλοι στ΄ αυτιά μου μπήκανε βρε πω-πω!»

 

Άλλα σενάρια πιο παιχνιδιάρικα, άλλα πιο σοβαρά, όλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Την ανάγκη μας να νιώσουμε ασφάλεια και να πάρουμε επιβεβαίωση. Λίγο ή πολύ, όλοι μας κάποια στιγμή δοκιμάσαμε, σκεφτήκαμε να κάνουμε ή προτείναμε σε άλλον ένα ή περισσότερα σενάρια της παραπάνω λίστας. Είτε τα μοιραστήκαμε με κάποιον, είτε τα αποκρύψαμε από όλους, είτε μετανιώσαμε, είτε τα ευχαριστηθήκαμε, σημασία έχει ότι σίγουρα κάτι μας δίδαξαν, έστω κι αν δεν το έχουμε αντιληφθεί πλήρως, ακόμη.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ευαγγελία Θεοδωρούδα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου