Μάλλον δε χρειάζεται να σε ρωτήσουμε αν έχεις δει κάπου στην αρχική σου το meme με το «αφηρημένο» αγόρι, και ειλικρινά θα μας εξέπληττε αν έστω κι ένας δεν το είχε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία φορά· τόσο viral έχει γίνει από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.

Είτε σ’ αρέσει είτε δε σε αφορά, η αναπόφευκτη εικόνα ενός άνδρα που περπατάει σε έναν δρόμο της πόλης με το κορίτσι του, με το κεφάλι ταυτόχρονα στραμμένο μακριά της και κοιτάζοντας μια άλλη γυναίκα που περπατάει προς την αντίθετη κατεύθυνση, έχει γίνει μια από τις πιο διάσημες εικόνες του 21ου αιώνα και με τη βούλα. Κάτι σαν εκείνες τις αφίσες του Τσε Γκεβάρα ή εκείνους τους εργάτες που κάθονταν σε μια κρεμαστή δοκό και τρώνε το γεύμα τους τον 20ό αιώνα, ένα πράγμα.

Η φωτογραφία αρχείου “distracted boyfriend” έχει χρησιμοποιηθεί εκατομμύρια φορές, για έξυπνο κι όχι και τόσο έξυπνο περιεχόμενο meme, μιλώντας για απιστίες, ψυχολογικά, εμμονούλες και πολλά άλλα τέτοια υπέροχα. Όμως, την πραγματική ιστορία αυτής της ένδοξης φωτογραφίας τη μαθαίνεις πρώτη φορά εδώ, γι’ αυτό δώσε βάση!

 

Kαι ζήσανε αυτές καλά κι αυτός, όχι και τόσο. Τι να κάνουμε, τυχερά είναι αυτά!