Αν έχεις ένα δυνατό κεφάλαιο στην άκρη, αλλά οι τιμές των πιο grande ακινήτων σου φαίνονται απλησίαστες, τότε ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσεις σε ένα νησί! Μάλιστα, καλά άκουσες, μιας κι όπως όλα δείχνουν σε ορισμένα από αυτά, είναι χαμηλότερες οι τιμές από αυτές πολυτελών ακινήτων, κι έτσι, η αγορά ενός νησιού είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση!

Τώρα, μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις ένα κομμάτι ελληνικού παράδεισου, χωρίς να «αναγκάζεσαι» να ατενίζεις τα απλωμένα ρούχα της αγαπημένης σου γειτόνισσας και τις γεμάτες μπετόν γειτονιές μας. Ποιος θα ήθελε να περιοριστεί σε ένα συνηθισμένο σπίτι όταν μπορεί να έχει ένα ολόκληρο νησί; «Δε θέλω απλά να έχω σπίτι στην παραλία, θέλω να έχω όλη την παραλία!»

Κι επειδή εγώ για σένα δουλεύω, αν σε ενδιαφέρει να αγοράσεις ένα από αυτά τα νησιά, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά:

Μπορείς να αγοράσεις τον Άγιο Αθανάσιο, ένα μικρό νησί στον Κορινθιακό κόλπο, προσβάσιμο με βάρκα από την Ιτέα. Θα πάρεις την πεθερά, παιδιά, σκυλιά, θα φορτώσεις το φουσκωτό, θα βάλεις στην τσέπη 2.200 μύρια και θα έχεις ιδιωτική παραλία, πράσινο, πεύκα να δέσεις την αιώρα σου, κι άπλετο χώρο για ατελείωτο barbeque! Ψήσου!

Αν προτιμήσεις κάτι προς Βόρεια Ελλάδα, μπορεί σαν τη Χαλκιδική να μην έχει, αλλά με 3.500.000€ θα έχεις δικά σου 143.000 τ.μ. κι ένα ξερονήσι! Ναι, ακριβώς, αυτό είναι το όνομα του νησιού, Ξερονήσι ή Φιδονήσι, στη Νέα Ηρακλείτσα, στις Ελευθερές Καβάλας. Θα κάνεις λίγη ώρα με το αυτοκίνητο μέχρι την Καβάλα, αλλά τελικά θα δεις ότι αξίζει τον κόπο και χαλάλι τα χρήματα που θα ξοδέψεις!

Αν είσαι εντελώς large, τότε βάλε βαθιά το χέρι στην τσέπη κι αγόρασε τον Άγιο Παντελεήμονα (όχι την εκκλησία, είναι καπαρωμένη). Αυτό το νησί πωλείται προς 4.000.000 ευρώ και βρίσκεται κοντά στις Οινούσσες. Υπάρχουν 3 μικρά ξωκλήσια εκεί, με ηλεκτρική γεννήτρια, ενώ υπάρχει και πηγάδι για πόσιμο νερό. Με τρία ξωκλήσια, μπορείς να προσελκύσεις θρησκευτικό τουρισμό και να βγάλεις τα έξοδά σου, από την πρώτη κιόλας σεζόν, με την οργάνωση πανηγυριών, κι έτσι να τιμήσεις και την παροιμία «Κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα»!

Για τέλος σου άφησα το καλύτερο. Βασικά δεν το άφησα εγώ, αλλά το ζεύγος Μπρατζελίνα (τότε που ήταν ακόμα παντρεμένοι αυτοί) που ήθελαν να αγοράσουν το νησί, αλλά δεν τους έκατσε τελικά. Ο λόγος για το Κουνέλι ή Μακροπούλα: Δίπλα στο νησί Μάκρη, ένα ακατοίκητο νησί 93 στρεμμάτων στο σύμπλεγμα των Εχινάδων του δήμου Ιθάκης στο Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο πωλείται προς 4.000.000 ευρώ μόνο!

Αν τώρα, δε σου περισσεύουν μερικά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσεις τον νησιωτικό παράδεισο που πάντα ονειρευόσουν, υπάρχει πάντα η λύση της Monopoly, όπου μπορείς να αγοράσεις σχεδόν τα πάντα! Καλές αγορές!

Συντάκτης: Μιχάλης Δούκας