Σχέσεις, σχέσεις και πάλι σχέσεις. Με τα πάνω τους και τα κάτω τους, με τα άσχημα και τα υπέροχα, τα μικρά και μεγάλα, ασήμαντα ή όχι. Όλα μαζί εδώ για να συνθέσουν αυτή την υπέροχη ένωση δύο ανθρώπων. Και φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα και πάντα εύκολα στις σχέσεις. Κι υπάρχουν και στιγμές που η αφέλειά μας ή ο παρορμητισμός μας προτρέχει, με αποτέλεσμα να ξεφεύγουμε όλοι σε μικρές λεπτομέρειες που όμως κάνουν τη διαφορά και έρχονται να «γαμ@σουν» τα πάντα μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Γιατί εσείς όσο και γω ξέρετε πολύ καλά πως όσο και να είμαστε ερωτευμένοι, όσο και να αγαπάμε, δεν μπορεί, κάτι θα γίνει που θα εκνευριστούμε. Και δε μιλάμε για τα σοβαρά, αλλά για αυτά τα απλά που μας βγάζουν από τα ρούχα μας μέχρι τη στιγμή που αναφωνούμε «τι τους βρήκαμε». Δεν ξέρω τι είναι αυτό που εσάς ενοχλεί περισσότερο αλλά σίγουρα θα δείτε παρακάτω, στιγμές που πέρασαν και από τη δική σας σχέση. Και βάλτε και τους δικούς σας εκνευρισμούς στη λίστα με τις 7 μικρές λεπτομέρειες που ακολουθεί.

 

1. Το φαγητό της μαμάς

Γιατί όπως και να το κάνουμε σαν το φαγητό της μανούλας δεν υπάρχει. Σεβαστό και κατανοητό. Αλλά όταν περιμένουμε να έρθουν είτε μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι, είτε γιατί έχουμε κανονίσει μια έξοδο και θυμηθούν ξαφνικά πως είχαν καιρό να πάνε στη μανούλα τους -φυσικά αφού η αγαπημένη μας πεθερούλα τηλεφωνήσει πως μαγείρεψε το φαγητό που λατρεύουν- τότε λυπάμαι αλλά αυτομάτως γινόμαστε δεύτερη επιλογή. Και το φοβερό δεν είναι ότι θα πάνε πρώτα στη μαμά τους αλλά πάνω στον ενθουσιασμό και το αμάρτημα της βουλιμίας θα ξεχάσουν να μας φέρουν και λίγο από τα καλούδια που τσάκισαν.

 

2. Τα ψώνια που δεν έρχονται ποτέ

Δίνουμε τη λίστα από το σούπερ μάρκετ με συγκεκριμένα πράγματα που χρειαζόμαστε. Και αντ’ αυτού όταν έρχονται τα ψώνια στο σπίτι διαπιστώνουμε πως εκτός από το γεγονός ότι δεν υπάρχει τίποτα από τη λίστα μας παρά ελάχιστα, έχουμε προμηθευτεί μέχρι και τροφή για το κατοικίδιο που σκεφτόμαστε να αποκτήσουμε. Η δικαιολογία πρόχειρη και εύκολη: «Ήταν σε προσφορά και σκέφτηκα μήπως μας χρειαστούν». Βάλτε παπούτσια τώρα και πηγαίνετε για ψώνια.

 

3. Αναζήτηση της προσοχής μας σε λάθος ώρες

Είμαστε σκασμένοι καθώς δεν έχουμε τελειώσει μέρος της δουλειάς μας και αναγκαζόμαστε να τη φέρουμε σπίτι ή γυρίζουμε αποκαμωμένοι και το μόνο που θέλουμε είναι ηρεμία και στιγμές χαλάρωσης. Σιγά να μη συμβεί, καθώς ξαφνικά θα θυμηθούν να αναφέρουν όλα τα γεγονότα της ζωής τους μέχρι και το πιθανό φλερτ της τριτοτέταρτης ξαδέρφης που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν την παρουσία της. Μεταξύ των άλλων και η γραφούσα σ’ αυτό καθώς θα πρέπει να σας πω πως περίμενα τη στιγμή που θα πέσουμε στο κρεβάτι για να αναφωνήσω «μην κοιμάσαι έχω να σου πω». Κανένας σεβασμός!

 

4. Πετάγονται συνεχώς να πάρουν λόγο

Άλλο εκνευριστικό. Να πιστεύουν πως έχουν να πουν κάτι πιο σημαντικό από σένα. Να σε διακόπτουν την ώρα που μιλάς, να χάνεις τον ειρμό σου, να εκνευρίζεσαι, να μην ακούς ούτε μια συγνώμη και στην τελική αυτό που θα έχουν να πουν δε θα είναι τίποτα άλλο πέρα από κάτι ασήμαντο μόνο και μόνο για να δηλώσουν την άποψή τους. Εντάξει δε λέω μπορεί να έχουν να προσθέσουν κάτι στη συζήτηση αλλά θα ήταν πολύ καλύτερο ως συνομιλητές να πάρουν το χρόνο τους όταν θα έχουμε σταματήσει εμείς. Άσε που όταν εκφράζουμε το παράπονό μας γιατί μας διέκοψαν ακούμε την εξής υπέροχη φράση «συγνώμη αγάπη μου, συνέχισε». Και πού να θυμηθούμε τι θέλαμε να πούμε!

 

Πόσο ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου;

Κάνε τώρα το τεστ!

 

5. Η απάντηση στην ερώτηση «Είσαι καλά;»

Πείτε όχι, πείτε μου αν έστω και μία φορά που κάνατε αυτή την ερώτηση έχετε λάβει την πραγματική απάντηση και όχι τη σταθερή κλασσική «ναι είμαι καλά». Και φυσικά περιμένουν να μυρίσουμε τα δάχτυλά μας και να μαντέψουμε πως κάτι συμβαίνει. Όχι αγάπη μου δε θα ξαναρωτήσουμε. Αν δεν είμαστε καλά το λέμε, αν εσείς δε θέλετε να το πείτε κρατήστε μέσα σας μέχρι να σκάσετε. Απλά φροντίστε να μη σκάτε τους άλλους.

 

6. Η απάντηση στα μηνύματα που έρχεται με περιστέρι

Όταν στέλνουμε ένα μήνυμα προφανώς θα έχουμε κάτι να πούμε και φυσικά περιμένουμε μια απάντηση. Πόση ώρα χρειάζεται να διαβαστεί και να απαντηθεί; Πόσο εκνευριστικό να περιμένεις. Δεχόμαστε πως μπορεί να έχουν δουλειά αλλά επειδή εμείς πάντα ξέρουμε, θα εισπράξουμε μια δικαιολογία μετά από ώρα που θα είναι απλά μια δικαιολογία. Πείτε μου, μετά θα είμαστε άδικοι που θα αρχίσουμε την γκρίνια;

 

7. Τα δώρα που δεν έρχονται γιατί τολμήσαμε να πούμε «δε θέλουμε τίποτα»

Μου λέει ο φίλος μου την ημέρα των Ερωτευμένων «Να πάμε να σου πάρω το δώρο σου». «Δε θέλω τίποτα σε ευχαριστώ» η απάντησή μου. Με ξαναρωτάει περνώντας έξω από το αγαπημένο μου μαγαζί. Η απάντηση μου η ίδια. Και φυσικά δε μου πήρε τίποτα. Δηλαδή τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνουν ό,τι λέμε; Για την ιστορία να σημειωθεί πως ακόμη περιμένω το δώρο της Γιορτής των Ερωτευμένων.

 

Όπως καταλαβαίνετε η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη. Και μπορεί να το διακωμωδούμε αλλά ξέρουμε πως έρχονται στιγμές ειδικά όταν επαναλαμβάνονται όλα τα παραπάνω που τα νεύρα μας γίνονται τσατάλια. Τι και αν προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε ό,τι μας ενοχλεί. Θα έχουμε μια απειροελάχιστη πιθανότητα κάτι ίσως να αλλάξει. Μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο; Όχι. Και μεταξύ μας μακάρι να είναι μόνο αυτά που μας ενοχλούν στους συντρόφους μας. Άλλωστε για σκεφτείτε και λίγο διαφορετικά. Να μπουν οι άλλοι στη δική μας θέση και να αρχίζουν να απαριθμούν τα παραπονάκια τους. Αφήστε το. Δε σωζόμαστε με τίποτα!

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου