paneraki213

Ωραία προσέγγιση, μπράβο. Καλά είσαι με τα σωστά σου; Αφού το γουστάρεις, πού πας ξυπόλητος στα αγκάθια; Αρχικά εσένα σου αρέσει να έχεις αυτόν που θες δίπλα σου ως φίλο; Εύγε! Είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορείς να σκεφτείς. Καθώς όλες τις προσδοκίες μου έμενα μου τις καταρρίπτει η γυναικεία νοημοσύνη, ας περάσουμε στο θέμα που μας καίει.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά, δεν είναι εφαρμοσμένα μαθηματικά κι οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι πολυτεχνείο. Οι άντρες δεν είναι πολύπλοκοι, αντιθέτως, πιο προβλέψιμο οργανισμό δεν πρόκειται να συναντήσεις στη ζωή σου. γιατί εμείς να τους καθιστούμε επιστήμη; Άνθρωπε, ξύπνα! Ξεκάθαρες κουβέντες, έχεις το θάρρος να τις πεις;

Ρίσκαρε, είσαι στο καζίνο και παίζεις τις τελευταίες σου μάρκες. Πόνταρε, αυτή είναι η ζωή. Αν κάνεις πίσω ποτέ δε θα μάθεις τι θα γινόταν αν δεν έκανες. Μετά θα είναι αργά. Έφτασες στο γύρο του θανάτου, η μπίλια θέλεις να κάτσει στο 24 κι η ρουλέτα ακόμα γυρίζει. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύεις στον εαυτό σου, παίρνεις δύναμη, βαθιά ανάσα κι είσαι έτοιμος για το αποτέλεσμα. Νικάς; Τα παίρνεις όλα. Χάνεις; πάλι τα παίρνεις όλα, που λέει και μια ψυχή απ’ τη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί να χάνεις πρακτικά, αλλά η πνευματική νίκη είναι που μετράει κάνοντάς σε να αντλείς ενεργεία, πείσμα κι επίμονη για το επόμενο θύμα σου. Ούτε μαύρες πλερέζες, ούτε έντεχα στη διαπασών και «Θα’μαι κοντά σου όταν με θες».

Ο φόβος κι τρόμος μερικών το friend zone. Καλά να πάθεις. Πού πας σεινάμενος κουνάμενος να την παρηγορήσεις που την παράτησε ο πρώην; Άρπαξέ τη και φίλα την. Ούτε χαρτομάντιλο να της δώσεις, ούτε φιλικά τον ωμό να της αγγίξεις λες κι είσαι η θεία Μαρίκα. Ο άνθρωπος μπερδεύεται και χάνεται πολλές φορές σε τέτοιου είδους καταστάσεις, τον τρώνε, με αποτέλεσμα να τον κάνουν πιο ευάλωτο, δε γίνεται και δεν έχει την ψυχική υγεία να εμπεδώσει τις προθέσεις του καθενός. Εκείνη τη στιγμή λειτουργούν όλα τόσο αυθόρμητα που οι συνέπειες υπάρχουν μόνο στο υποσυνείδητό σου.

Όχι, δε θα βγείτε φιλικά για έναν καφέ. Όχι, δε θα πας σπίτι για να σου δώσει σημειώσεις. Όχι δε θα τον πάρεις τηλέφωνο για να σε παρηγορήσει που σε φτύνει κάποιος άλλος. Μην επιδιώκεις να σε δει φιλικά, είναι λάθος τρόπος προσέγγισης. Αν το καταφέρεις αυτό δε θα υπάρξει γυρισμός.

Την τύχη να το παίξετε φιλαράκια κι εν τέλει να σε δει ερωτικά την είχε μόνο ο Ρον με την Ερμιόνη απ’ τον Χάρρυ Πότερ. Είδες ο κοκκινοτρίχης; Ιδιαίτερα έξυπνος δεν ήταν κι ούτε εμφανίσιμος όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε. Ούτε το πούπουλο δεν κατάφερνε να σηκώσει με το ραβδί του και τελικά την έριξε τη διάνοια. Μετά από αυτό μπορείς ακόμα να συνεχίζεις να ελπίζεις.

Η ειλικρίνεια πονάει κάποιες φορές και φοβόμαστε πολλοί να τη δούμε κατάματα, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα βοηθάει και να μην επενδύεις τους ανθρώπους και να μην παραμυθιάζεις τον εαυτό σου. Πού ξέρεις; Μπορεί να είναι αμοιβαίο, οπότε γιατί να το καθυστερείς χαλώντας φαιά ουσία και πολύτιμο χρόνο;

Δράσε γρήγορα, γιατί όσο περνά ο καιρός επιβαρύνεις τη θέση σου, γίνε το ντεπόν της σχέσης. Γίνε ο Ρον της σχέσης και ξεπέρνα τον εαυτό σου. Μην αφήσεις τον καιρό να περάσει γιατί πέρα απ’ το γεγονός ότι θα νομίζει ότι την κορόιδευες όλο αυτό το διάστημα, θα χάσεις και τη φιλία της και την περίπτωση του να σε δει αλλιώς.

Σταμάτα να βασανίζεσαι λοιπόν και σταμάτα να ακούς κάθε βράδυ Καρρά και να τη σκέπτεσαι, καπνίζοντας αμέτρητα τσιγάρα. Και τα πνευμονία σου μαυρίζεις και την ψυχολογία σου. Δε σε ενθαρρύνω να πας με τα μπούνια στη χυλοπίτα, αλλά αν δεν αποτύχεις, πώς περιμένεις να πετύχεις;

Μετά θα νιώθεις και καλύτερα με σένα που θα είσαι ξεκάθαρος και θα έχεις αποβάλλει από μέσα σου την κακογουστιά των σκυλάδικων. Και αν δε βγει σε καλό η θρασύτητα και το θάρρος σου, χέστηκες, θα απευθυνθείς σε άλλες αγκαλιές και χάδια, πιο ενδιαφέροντα κι αναζωπυρωμένα. Τόλμησε αυτό που είναι γραφτό να χάσεις, έτσι για την αναρχία.

Συντάκτης: Νότα Κάρλε
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!