io-oi

Ο William Masters και η Virginia Johnson έγιναν διάσημοι για την πρωτοποριακή σ3ξουαλική έρευνα που διεξήγαγαν στο Πανεπιστήμιο Washington του St. Louis τις δεκαετίες του 1950 και 1960 -τόσο διάσημοι, μάλιστα, που το Showtime αποφάσισε να μετατρέψει την ιστορία τους σε μια νέα δραματική σειρά, το Masters of S3x.

Οι ανακαλύψεις των Masters και Johnson άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε το σ3ξ και ειδικότερα για τη γυναικεία σ3ξουαλικότητα. Οι μελέτες τους έδειξαν ότι οι γυναίκες ήταν ικανές για πολλαπλούς @ργασμούς, μεταξύ άλλων. Αυτές ήταν επαναστατικές ιδέες την εποχή εκείνη, αλλά οι νέες έρευνες τον Dr. Eden Fromberg και την ομάδα γυναικολογίας του SoHo OBGYN για τις γυναίκες και το σ3ξ αποκάλυψαν κάποια γεγονότα που θα σόκαραν ακόμη και τους Masters και Johnson. 

 

1. Οι κύκλοι της σελήνης επηρεάζουν τη γονιμότητα

Οι γυναίκες συνήθιζαν να έχουν έμμηνο ρύση κατά τη διάρκεια της νέας σελήνης (όταν είναι σκοτεινή η νύχτα) και να έχουν ωορρηξία κατά τη διάρκεια της πανσελήνου (όταν είναι φωτεινή). Τώρα, σε έναν κόσμο γεμάτο τεχνητό φωτισμό και φωτεινές οθόνες, οι γυναίκες δεν είναι τόσο συντονισμένες με τη σύνδεση μεταξύ της βιολογίας τους και της φύσης. Κάποιες έχουν δοκιμάσει τη «σεληνοθεραπεία», αλλάζοντας τα φώτα στα υπνοδωμάτιά τους με βάση το φωτισμό του φεγγαριού για να αλλάξουν την ωορρηξία τους.

 

2. Οι γυναίκες μπορούν να μείνουν έγκυες πέντε έως οκτώ ημέρες μετά το σ3ξ

Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα σπερματοζωάρια μπορούν να ζήσουν στην κρύπτη της τραχηλικής βλέννας πριν από την πραγματική γονιμοποίηση του ωαρίου για πέντε έως οκτώ ημέρες μετά το σ3ξ.

 

3. Τα ψηλά τακούνια μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον @ργασμό

Ορισμένες μάρκες παπουτσιών υψηλών προδιαγραφών ανέπτυξαν την καμάρα στα ψηλοτάκουνα παπούτσια τους για να προσεγγίσουν την καμάρα στη λεκάνη μιας γυναίκας όταν έχει @ργασμό. Φορώντας κάποια συγκεκριμένα ψηλά και χωρίς πάτο τακούνια, δημιουργείται μια σύσπαση στο πυελικό έδαφος, η οποία είναι προβληματική επειδή το πυελικό έδαφος δεν μπορεί στη συνέχεια να συσπαστεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του @ργασμού. Ένας @ργασμός είναι συνήθως σαν να πηγαίνεις από το μηδέν στο 60. Αν είσαι ήδη στο 55 [από το να φοράς τακούνια], δεν πρόκειται να έχεις μια πλήρη εμπειρία.

 

4. Το κάθισμα σε καρέκλες μπορεί να διεγείρει τις γυναίκες

Τα βουβωνικά νεύρα, κάτω από τον πισινό και τα οστά του καθίσματος, τροφοδοτούν τους ιστούς διέγερσης (στον κόλπo, την κλειτορίδa, τον πρwκτό κ.λπ.). Το κάθισμα σε ένα συγκεκριμένο είδος καρέκλας που πιέζει τα αιδοιϊκά νεύρα με συγκεκριμένο τρόπο μπορεί να οδηγήσει σε σ3ξουαλική διέγερση.

 

5. …Αλλά μπορεί επίσης να αμβλύνει τους @ργασμούς τους

Από την άλλη πλευρά, το να κάθεσαι σε καρέκλες για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μειώνει τους μύες του πυελικού εδάφους και του psoas – μύες που είναι απαραίτητοι για έναν @ργασμό σε όλο το σώμα. Όταν αυτοί οι μύες είναι σφιγμένοι, οι γυναίκες δυσκολεύονται να πετύχουν έναν μεγάλο @ργασμό.

 

6. Οι γυναίκες έχουν τρεις ερωτογενείς ζώνες

Την κλειτ@ρίδα, το σημείο G και το άνοιγμα του τραχήλου της μήτρας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κι οι θηλές ανήκουν σε αυτή τη λίστα, ενώ άλλοι δίνουν 7 επίσημες ζώνες, πράγμα το οποίο δεν ισχύει.

 

7. Οι νευρικές απολήξεις κατανέμονται διαφορετικά στον κόλπο κάθε γυναίκας

Όπως μια νιφάδα χιονιού, κάθε γυναίκα είναι μοναδική στο ότι οι νευρικές απολήξεις της κατανέμονται στα γεννητικά της όργανα διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλη. Αυτό σημαίνει, ότι κάθε γυναίκα χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ελαφρώς διαφορετικές μεθόδους για να επιτύχει @ργασμό.

 

8 Οι παλμοί που νιώθει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια του @ργασμού είναι στην πραγματικότητα η μήτρα της που προσπαθεί να συγκεντρώσει το σπ3ρμα

Οι στρογγυλοί σύνδεσμοι που καταλήγουν στα μεγάλα χείλη κουνάνε τη μήτρα μπρος-πίσω κατά τη διάρκεια του @ργασμού, ώστε ο τράχηλος της μήτρας να έχει την ευκαιρία να μαζέψει ενδεχομένως το σπ3ρμα που μπορεί να έχει συγκεντρωθεί στο πίσω μέρος του κόλπου για να ενισχύσει τη γονιμότητα.

 

9. Η καλή ενυδάτωση οδηγεί σε καλύτερους @ργασμούς

Επειδή το σώμα είναι ως επί το πλείστον υγρό, η ενυδάτωση ενισχύει την ικανότητα των ανθρώπων να επιτύχουν @ργασμό.

 

10. Όλες οι γυναίκες μπορούν να επιτύχουν βιολογικά έναν @ργασμό

Σχεδόν καμία γυναίκα δεν γεννήθηκε ανίκανη να επιτύχει @ργασμό. Οι γυναίκες έχουν τους έμφυτους μηχανισμούς που είναι προγραμματισμένοι να έχουν @ργασμό αλλά δε μαθαίνουν όλες πώς να χρησιμοποιούν καλά, να επεξεργάζονται και να ακούν τις ανάγκες από αυτόν τον μηχανισμό.