Αν σας έλεγα ότι πάνω από το 50% των γυναικών δεν είναι ικανοποιημένες με τους οργ@σμούς τους, θα με πιστεύατε; Το χειρότερο είναι ότι μάλλον θα το πιστεύατε. Ο κόσμος του σ3ξ είναι ένα πολύπλοκο και συχνά παρεξηγημένο μέρος, ειδικά για τις γυναίκες, οι οποίες περιηγούνται σε μια εμπειρία που εδώ και καιρό είναι προσαρμοσμένη μόνο στην ευχαρίστηση των ανδρών.

Τα στατιστικά στοιχεία γύρω από τις σ3ξουαλικές εμπειρίες των γυναικών μόνο προς τα κάτω πηγαίνουν. Σε μια πρόσφατη έρευνα σε 1.500 γυναίκες, το Flo Health διαπίστωσε ότι μία στις πέντε δηλώνει δυσαρεστημένη με την ερωτική της ζωή λόγω δυσκολιών στην κορύφωση, ή έλλειψης επικοινωνίας με τον σύντροφό της σχετικά με το τι επιθυμεί η καθεμία από το σ3ξ. Μάλιστα, σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών εντοπίζουν τη χαμηλή λίμπιντο για τη σ3ξουαλική τους δυσαρέσκεια.

Η ντροπή και το στίγμα γύρω από το σ3ξ επηρεάζουν επίσης τη σ3ξουαλική ικανοποίηση των γυναικών, με την έρευνα να διαπιστώνει ότι μία στις 10 γυναίκες θεωρούν το σ3ξ ντροπιαστικό, ενώ άλλες παλεύουν με το να νιώθουν άνετα με το σώμα τους, καθώς το 62% δεν μπορεί να πει ότι νιώθει πλήρως άνετα με την εμφάνιση του @ιδοίου τους.

Ευτυχώς όμως, πάνε οι μέρες που έπρεπε να ψάχνεις μέχρι την όγδοη σελίδα του Google για απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν το σ3ξ. Και για να απαντήσουμε σε μερικές ακόμη ερωτήσεις, ζητήσαμε τη βοήθεια ειδικών και συμβούλων σε θέματα σ3ξ, οι οποίοι μοιράστηκαν τις κορυφαίες συμβουλές τους, ως προς το πώς να κάνουμε το γυναικείο σ3ξ πιο ικανοποιητικό σ3ξ και πώς να πετύχουμε καλύτερους οργ@σμούς.

 

Αυν@νίσου 

Το σπουδαίο με το σόλο παιχνίδι είναι ότι μπορείτε πραγματικά να ανακαλύψετε τους διαφορετικούς τρόπους που σας αρέσει να διεγείρεστε και πού. Δεν πρόκειται μόνο για διείσδυση, ούτε μόνο για τα γεννητικά όργανα- εξερευνήστε τις ερωτογενείς ζώνες σε όλο το σώμα. Α, και, εξακολουθήστε να αυν@νίζεστε αν έχετε σύντροφο – η σόλο ανακάλυψη είναι μια πάντα ανοιχτή, ανεξάρτητα από την κατάσταση της σχέσης.

 

Breathe

Όταν είσαι ενθουσιασμένος και περιμένεις να συμβεί κάτι, μπορεί και να ξεχάσεις να αναπνεύσεις. Το ίδιο συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της απόλαυσης και μπορεί να επηρεάσει σοβαρά το δυναμικό του οργ@σμού σου. Κοινώς, η βαθιά αναπνοή μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις παρούσα και στη στιγμή. Επιπλέον, από φυσιολογικής άποψης, το σώμα μας χρειάζεται οξυγόνο καθώς το αίμα διογκώνει τα γεννητικά όργανα. Όταν την επόμενη φορά νιώσεις ότι βρίσκεσαι κοντά σε οργασμό, ανάπνευσε. Θα μας θυμηθείς.

 

Μην το κυνηγάς

Ενώ το χάσμα του οργ@σμού είναι πολύ πραγματικό, η πίεση για οργ@σμό μπορεί να καταστρέψει την εμπειρία και την κορύφωσή σου συνολικά. Κάθε ευχαρίστηση είναι καλή και το σ3ξ υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστικό έτσι κι αλλιώς, οπότε αντιμετώπισε τον οργ@σμό ως μια απλή κορύφωση της ευχαρίστησης και ίσως διαπιστώσεις ότι τελειώνεις πιο συχνά. Επίσης, ο οργ@σμός κανενός δε σηματοδοτεί το τέλος του σ3ξ, αυτός ο τρόπος σκέψης (που προβάλλεται από ετεροκανονικές ιδέες που απεικονίζουν την κορύφωση του άνδρα ως το τέλος) είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι γυναίκες προσποιούνται οργ@σμούς, για να τελειώσει το σ3ξ, κάτι που δημιουργεί ένα προηγούμενο με τον σύντροφό σας για το πώς βιώνουν την ηδονή που δεν αντικατοπτρίζει αυτό που πραγματικά απολαμβάνουν.