Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι η γιόγκα και το σ3ξ έχουν πολλά κοινά, ή ότι υπάρχουν πολλές σ3ξουαλικές στάσεις που είναι ταυτόχρονα και γιόγκα, αφού είναι εμπνευσμένες από την αρχαία αυτή πρακτική. Εκτός από την ανάπτυξη της σύνδεσης μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας, αυτές οι στάσεις τεντώνουν προβληματικές περιοχές, όπως οι γοφοί και το κάτω μέρος της πλάτης, για μια πλήρη σύνδεση νου-σώματος.

Η παραδοσιακή γιόγκα είναι μια πνευματική άσκηση που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, με καταβολές από την Ινδία και σήμερα εξασκείται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, χάρη στα αποδεδειγμένα οφέλη της για τη σωματική και ψυχική υγεία. Δεδομένου ότι το όνομά της προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη “Yuj”, που σημαίνει ένωση, δεν αποτελεί έκπληξη επίσης το γεγονός ότι όταν γίνεται μαζί με ένα άλλο άτομο, μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της σύνδεσης μεταξύ των δύο σας. Για τον λόγο αυτό, πολλές παραδοσιακές στάσεις της γιόγκα αποτελούν μέρος της ευρύτερης πρακτικής του ταντρικού αλλά και του παραδοσιακού σ3ξ.

 

1. Η ΓΕΦΥΡΑ

Στη θέση γέφυρα, ο σύντροφος που δέχεται τη διείσδ@ση ξαπλώνει ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια επίπεδα, ενώ σηκωνει τους γοφούς του για να σχηματίσει γέφυρα, όσο ο διεισδ@τικός σύντροφος γονατίζει ανάμεσα στα πόδια του. Είναι μια από τις πιο διάσημες στάσεις σ3ξ- γιόγκα, επειδή μπορεί να ενισχύσει μια βαθύτερη σύνδεση μεταξύ των ζευγαριών, καθώς επιτρέπει την έντονη οπτική επαφή και διεγείρει απαλά την περιοχή της λεκάνης.

Ωστόσο, αυτή η στάση απαιτεί πολλή δύναμη στους μηρούς για να γίνει σωστά και θα ασκήσει πίεση στα χέρια και τους ώμους. Έτσι, αν αισθάνεστε πόνο κατά τη διάρκεια του σ3ξ -ή οπουδήποτε- ίσως αξίζει να εξετάσετε άλλες επιλογές.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε βοήθεια. Για να το κάνετε λίγο πιο εύκολο, ο σύντροφος που δέχεται τη διείσδ@ση μπορεί να τοποθετήσει ένα ή δύο σταθερά μαξιλάρια κάτω από την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, ώστε να μπορεί να ξαπλώσει, να χαλαρώσει και να απολαύσει. Χρησιμοποιήστε φουσκωτά ή αφρώδη μαξιλάρια, καθώς παρέχουν άνεση και σταθερή στήριξη.

 

2. Ο ΛΩΤΟΣ

Η σ3ξουαλική στάση του λωτού, επίσης γνωστή ως στάση yab yum στο ταντρικό σ3ξ, είναι ίσως η πιο διάσημη από όλες τις κινήσεις, εμπνευσμένες από τη γιόγκα. Εδώ, ο διεισδυτικός σύντροφος κάθεται σταυροπόδι, ενώ ο άλλος κάθεται στην αγκαλιά του, τυλίγοντας τα πόδια και τα χέρια του γύρω του.

Μικρές προσαρμογές και παραλλαγές μπορούν επίσης να δημιουργήσουν διαφορετικές αισθήσεις. Για παράδειγμα: τρίψιμο και αναπήδηση, κλίση προς τα πίσω ή κλίση προς τα εμπρός, πλήρης αγκαλιά ενώ ταλαντεύεστε, τεντώνοντας τα πόδια σας ή χρησιμοποιώντας τα για στήριξη. Για όσους απολαμβάνουν τη διέγερση τόσο της κλειτ@ρίδας όσο και του σημείου G κατά τη διάρκεια του σ3ξ, είναι η τέλεια στάση, αφού επιτρέπει το παιχνίδι με τα δάχτυλα ή με τη χρήση ενός δ@νητή κλειτ@ρίδας ή ενός σ3ξουαλικού παιχνιδιού αναρρόφησης. Επιπλέον, όπως και η γέφυρα, είναι μια οικεία στάση που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη στενή επαφή πρόσωπο με πρόσωπο και τη συγχρονισμένη αναπνοή.

Μπορείτε να ενσωματώσετε το κοίταγμα των ματιών, τη συγχρονισμένη αναπνοή και το άγγιγμα των μετώπων. Όλα τα τσάκρα σας ευθυγραμμίζονται σε αυτή τη θέση, κάτι που είναι ένα ωραίο μπόνους.

 

3. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ

Μια άλλη δημοφιλής κίνηση είναι η στάση του σκύλου προς τα κάτω. Παρόμοια με το doggy style από πολλές απόψεις, αυτή είναι στην πραγματικότητα μια από τις καλύτερες στάσεις σ3ξ σε όρθιο στιλ, χάρη στα οφέλη που προσφέρει και σχετίζονται με τη γιόγκα.

Η στάση του προς τα κάτω σκύλου έχει τον δέκτη σύντροφο να παίρνει την κλασική στάση του προς τα κάτω σκύλου της γιόγκα, σχηματίζοντας ένα ανεστραμμένο V με τα χέρια και τα πόδια στο έδαφος. Ο διεισδυτικός σύντροφος στέκεται ή γονατίζει από πίσω. Αυτή η θέση τεντώνει την πλάτη και τους οπίσθιους μηριαίους, ενώ δημιουργεί μια παιχνιδιάρικη ευαλωτότητα για τον δέκτη σύντροφο.

Από την άποψη της σ3ξουαλικής υγείας, ο κάτω σκύλος είναι winner. Το άνοιγμα των γοφών μπορεί επίσης να βελτιώσει τη ροή του αίματος στην περιοχή της λεκάνης, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τη σ3ξουαλική ευαισθησία και να βελτιώσει τη συνολική σεξουαλική υγεία. Η αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή της λεκάνης μπορεί να βελτιώσει τη λίπ@νση του κ@λπου και να αυξήσει την πιθανότητα οργ@σμού.

 

4. CAT COW

Αυτή η στάση μπορεί να μοιάζει με μια κλασική κίνηση doggy-style, αλλά ενσωματώνει και μια στάση γιόγκα που ονομάζεται Cat-Cow (Marjaryasana). Σε αυτή τη θέση, ο σύντροφος που δέχεται τη διείσδ@ση στηρίζεται στα τέσσερα με τα χέρια στο πλάτος των ώμων, όσο τα γόνατα βρίσκονται επίσης ανοιχτά. Παίρνοντας μια βαθιά εισπνοή, ο δέκτης σύντροφος καμπυλώνει το κάτω μέρος της πλάτης του και φέρνει το κεφάλι του προς τα πάνω, γέρνοντας τη λεκάνη του. Αυτό είναι το “αγελαδινό” μέρος της κίνησης. Στη συνέχεια, σφίγγει τον πυρήνα του, καμπυλώνοντας την πλάτη και κατεβάζοντας το κεφάλι και τη λεκάνη του προς τα κάτω. Αυτή είναι η θέση “γάτα” της στάσης.

Ο διεισδυτικός σύντροφος μπορεί να μπει από πίσω, όπως ακριβώς θα έκανε και στο doggy style. Λόγω της καμπτικής φύσης της στάσης “γάτα-αγελάδα”, μπορεί να πάει καλύτερα με τον λαμβάνοντα σύντροφο στο κρεβάτι και τον άλλο σύντροφο να στέκεται και να εισέρχεται από μια γωνία προς τα κάτω. Για όσους απολαμβάνουν τη βαθιά διείσδ@ση στο σημείο G, αυτή η στάση τους καλεί να τη δοκιμάσουν.