Ας θεωρήσουμε το ανδρικό μόρι0 ως ένα θαύμα της ανθρώπινης εξέλιξης. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, το αρχαιότερο γνωστό ανδρικό μόρι0 χρονολογείται πριν από 425 εκατομμύρια χρόνια, και τα απολιθωμένα απομεινάρια του ανήκουν σε ένα αρθρόποδο με την ονομασία Colymbosathon ecplecticos, που στα ελληνικά σημαίνει «καταπληκτικός κολυμβητής με μεγάλο απ’αυτό».

Όποιος εκπλαγεί από το πόσο εύκολα ενεργοποιείται το συγκεκριμένο σημείο του σώματος, θα μπορούσε να αναλογιστεί τον ρόλο του στην επιβίωση του είδους μας. Όσον αφορά την αναπαραγωγή, μια μικρή και σύντομη διέγ3ρση είναι καλύτερη από μια χαμένη ευκαιρία. Επίσης, είναι τόσο δεδομένη η αυθεντικότητά του, που, όπως έγραψε κάποτε ο συγγραφέας Mokokoma Mokhonoana, «ακόμη και ο καλύτερος ηθοποιός του κόσμου δεν μπορεί να προσποιηθεί μια στuση». Πάμε λοιπόν να δούμε 2 συναρπαστικά φακτς γι’ αυτό το εξαιρετικό δημιούργημα της φύσης.

 

1. Η πρώτη στuση

Τα π3η γεννιούνται έτοιμα και είναι σύνηθες για τα μωρά με ανδρικό βιολογικό φύλο να βγαίνουν από τη μήτρα με στuση. Ακόμη και πριν από τη στιγμή της γέννησης, οι υπερηχογραφικές τομογραφίες δείχνουν μερικές φορές ένα έμβρυο με πλήρως διαμορφωμένη στuση.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 1991, οι στuσεις του εμβρύου συμβαίνουν συχνότερα κατά τη διάρκεια του ύπνου ταχείας κίνησης των ματιών (REM). Και μπορεί να συμβαίνουν αρκετές φορές κάθε ώρα. Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το γιατί, αλλά μπορεί να είναι ο τρόπος του σώματος να δοκιμάζει τα πράγματα και να τα διατηρεί σε σωστή λειτουργία.

 

2. Ο μύθος για το μέγεθος των παπουτσιών

Ας αφήσουμε αυτό το θέμα στην ησυχία του, εντάξει; Όπως επιβεβαιώνει μια μελέτη του 2002 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BJU InternationalTrusted Source, δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ του μεγέθους των παπουτσιών και του μήκους του ανδρικού μορίοu.

Αν και μια παλαιότερη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 1993, διαπίστωσε ότι το μήκος του σχετίζεται τόσο με το ύψος όσο και με το μήκος των ποδιών, ήταν μια ασθενής σχέση κι οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το ύψος και το μέγεθος των ποδιών δε θα χρησίμευαν ως πρακτικοί εκτιμητές του μήκους του π3ους.

Μια μελέτη του 2006 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Impotence ResearchTrusted Source εξέτασε άλλες συσχετίσεις. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι διαστάσεις του, συσχετίζονται σημαντικά με την ηλικία, το ύψος και το μήκος του δείκτη, αλλά όχι με το μέγεθος των ποδιών.

 

3. Καλή σας ημέρα

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν 3-5 στύσεις κάθε βράδυ, κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου REM. Αυτό ονομάζεται επίσης νυχτερινή διόγκωση του π3ους και δεν είναι ακόμη σαφές γιατί συμβαίνει.

Μια θεωρία είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του βρέξιμου κρεβατιού, αφού η στuση εμποδίζει την ούρηση. Μια γεμάτη κύστη είναι γνωστό ότι διεγείρει τα νεύρα σε μια παρόμοια περιοχή με αυτά που εμπλέκονται στη στuση. Ωστόσο, επειδή και γυναίκες βιώνουν κάτι παρόμοιο – νυχτερινή διόγκωση της κλειτορίδ@ς – η πρόληψη του κατουρήματος στο κρεβάτι δεν είναι πιθανώς η πλήρης απάντηση.

Μια άλλη πιθανή εξήγηση είναι ότι ο ύπνος REM συνδέεται με την απενεργοποίηση των κυττάρων που παράγουν νοραδρεναλίνη στο locus coeruleus, το οποίο βρίσκεται στο στέλεχος του εγκεφάλου. Αυτά τα κύτταρα αναστέλλουν τη δραστηριότητα του π3ους. Έτσι, με τη μείωση της αναστολής, εκείνο ξανά προς τη δόξα τραβά.

Όποιος και αν είναι ο λόγος πίσω από τις νυχτερινές στuσεις, μπορούν να είναι χρήσιμες ως διαγνωστικό εργαλείο. Εάν, π.χ., είναι δύσκολο να έχετε ή να διατηρήσετε στuση ενώ είστε ξύπνιοι, αλλά όχι κατά τη διάρκεια του ύπνου, αυτό μπορεί να υποδηλώνει μια υποκείμενη ψυχολογική αιτία, παρά μια σωματική.

 

4. Δεν πολυμιλάει με τον εγκέφαλο

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολύ μικρό έλεγχο για το πότε ακριβώς εκσπερμ@τώνουν. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι δεν εμπλέκεται ο εγκέφαλος στη διαδικασία. Το σήμα για εκσπερμ@τιση προέρχεται από τη γεννήτρια εκσπερμ@τισης του νωτιαίου μυελού. Αυτή η περιοχή είναι που συντονίζει τις απαραίτητες λειτουργίες.

Φυσικά, ο εγκέφαλος έχει κάποια συμβολή σε αυτά τα θέματα -το να σκέφτεσαι κάτι άλλο είναι ένας γνωστός τρόπος για να καθυστερήσεις το γεγονός, για παράδειγμα- αλλά ως εκεί.

 

5. Η γωνία 

Μια στύση τμπορεί να δείχνει σχεδόν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ευθεία μπροστά, αριστερά ή δεξιά, πάνω ή κάτω, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.

Τα παρακάτω στοιχεία προέρχονται από μια μελέτη που μέτρησε 1.484 στuσεις. Αν έδειχναν κατευθείαν προς τα πάνω, η μέτρηση ήταν 0 μοίρες, ενώ αν έδειχναν προς τα εμπρός (οριζόντια), η μέτρηση ήταν 90 μοίρες:

-0-30 μοίρες: 4,9% των συμμετεχόντων
-30-60 μοίρες: 29,6% των συμμετεχόντων
-60-85 μοίρες: 30,9% των συμμετεχόντων
-85-95 μοίρες: 9,9% των συμμετεχόντων
-95-120 μοίρες: 19,8% των συμμετεχόντων
-120-180 μοίρες: 4,9% των συμμετεχόντων

Έτσι, για όποιον ανησυχεί ότι του είναι λίγο λοξό, μην ανησυχείτε, είστε φυσιολογικοί.