Ενώ η μονογαμία λειτουργεί για ορισμένα ζευγάρια, άλλα επιθυμούν να εξερευνήσουν τις ανοιχτές σχέσεις για να δώσουν πικάντικη γεύση στη σ3ξουαλική τους ζωή. Το Swinging μπορεί να είναι διασκεδαστικό και για παντρεμένα ζευγάρια, αλλά και για άτομα σε μονογαμικές σχέσεις και singles που θέλουν να εξερευνήσουν σ3ξουαλικές δραστηριότητες με πολλούς συντρόφους.

Το Swinging μπορεί να περιλαμβάνει ανταλλαγή συντρόφων, ο ένας σύντροφος να παρακολουθεί τον άλλο να συμμετέχει σε στοματικό ή σ3ξουαλική επαφή με άλλο συναινούντα μέρος, ή ομαδικό σ3ξ με συναινούντες singles ή άλλα ζευγάρια.

Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να είναι αυθόρμητες ή προγραμματισμένες και μπορεί να συμβαίνουν στο σπίτι ή σε ένα πάρτι με άλλα ζευγάρια που κάνουν swinging. Και παρά το γεγονός ότι μοιάζει σαν να μοιράζεσαι το ταίρι σου, όσοι έχουν επιτυχημένες σχέσεις swinging (γνωστοί κι ως swingers) αναφέρουν αυξημένη ποιότητα και ποσότητα σ3ξ τόσο εντός όσο κι εκτός της σχέσης τους κι ενισχυμένο σωματικό και συναισθηματικό δεσμό με τον σύντροφό τους. Το swinging διαφέρει από την πολυάμορους σχέση, έναν άλλο τύπο ανοιχτής σχέσης στην οποία οι πολλαπλοί σύντροφοι αναπτύσσουν ρομαντικούς δεσμούς μεταξύ τους εκτός από τη σωματική σύνδεση. Κι έχει πολύ συγκεκριμένους κανόνες για να πετύχει:

 

1. Διατηρήστε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας

Το κλειδί για μια επιτυχημένη swinging σχέση είναι η επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων. Το Swinging έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη. Για να λειτουργήσει ο τρόπος ζωής χωρίς ζήλια, πρέπει και οι δύο σύντροφοι να βρίσκονται στην ίδια σελίδα και να αισθάνονται ασφαλείς στη σχέση και τους στόχους τους. Καθίστε κάτω με τον σύντροφό σας και να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι σας ανάβει και τι σας κάνει να νιώθετε νευρικοί ή ανήσυχοι.

 

2. Θέστε σαφή όρια

Κάθε swinging ζευγάρι θα έχει μερικούς βασικούς κανόνες για να διασφαλίσει ότι αισθάνεται απόλυτα άνετα. Για παράδειγμα, μερικοί swingers επιτρέπουν μόνο τα προκαταρκτικά ή το έντονο χάιδεμα (soft swapping). Ταυτόχρονα, άλλα ζευγάρια ενθαρρύνουν το στοματικό, κολπικό και πρωκτικό σ3ξ κατά τη διάρκεια του swinging (“full swap” ή “full swapping”). Ορισμένα ζευγάρια προτιμούν τα τρίο, ενώ άλλα προτιμούν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους και να κάνουν περιστασιακό σ3ξ χωριστά πριν επανέλθουν μαζί. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για να καθορίσετε τα επίπεδα άνεσής σας – και προχωρήστε μόνο εφόσον καταλήξετε σε αμοιβαία συμφωνία.

 

3. Ξεκινήστε αργά

Δε χρειάζεται να επισκεφθείτε ένα swingers’ club ή να οργανώσετε ένα όργιο για την πρώτη σας εμπειρία. Εισέλθετε χαλαρά στον τρόπο ζωής βλέποντας π@ρνό ή περιηγούμενοι σε ιστοσελίδες swinging με τον σύντροφό σας για να συζητήσετε και να φαντασιωθείτε το είδος των σ3ξουαλικών συντρόφων που μπορεί να θέλετε να προσκαλέσετε στη σχέση σας.

 

4. Βρείτε ένα σινιάλο

Οι νέοι swingers μπορεί να ανακαλύψουν εν βρασμώ ψυχής ότι είναι πολύ νευρικοί ή νιώθουν άβολα για μια συγκεκριμένη κατάσταση κι αυτή είναι μια φυσική αντίδραση. Ωστόσο, δε θέλετε να βρεθείτε σε μια αμήχανη κατάσταση χωρίς έναν απλό τρόπο να απομακρυνθείτε από αυτήν. Καθιερώστε μια κωδική λέξη ή ένα άλλο σήμα με τον σύντροφό σας, ώστε να μπορείτε κι οι δύο να επικοινωνείτε εύκολα ο ένας στον άλλον το πώς αισθάνεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της εμπειρίας. Αυτά τα σήματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν εσάς και τον σύντροφό σας να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον να συνεχίσετε ή να ενημερώσετε ο ένας τον άλλον ότι δεν αισθάνεστε αρκετά έτοιμοι.

 

5. Εξασκηθείτε στο ασφαλές σ3ξ

Η χρήση προφυλακτικών και η δέσμευση για τακτικές εξετάσεις για σ3ξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι εσείς και ο/η σύντροφός σας θα παραμείνετε υγιείς.