Το σ3ξ κατά την περίοδο -αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε- μπορεί να γίνει αγχωτικό κι αρκετά άβολο. Μπορεί η επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου να γίνει ακατάστατη; Ναι. Μπορεί να είναι μια καταπληκτική πράξη που θα χτίσει την εμπιστοσύνη, ως μια εμπειρία που θα ξεκλειδώσει πολλά για εσάς και το ταίρι σας; Ναι και πάλι ναι. Πριν τρέξετε και λερώσετε τα καινούργια σας λευκά σεντόνια, δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το σ3ξ κατά την περίοδο.

 

#1: Συζητήστε το με τον/τη σύντροφό σας

Ξέρετε θέλετε να το δοκιμάσετε, αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε; Να θυμάστε: δεν υπάρχει λάθος τρόπος, αρκεί να είστε ασφαλείς, που σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε πρόληψη για τα σ3ξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κι αντισύλληψη και σε μια κατάσταση συναίνεσης. Κι επειδή η ανησυχία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταστρέψετε μια ρομαντική βραδιά, μπορείτε ό,τι σας προβληματίζει να το συζητήσετε παρέα, και να ορίσετε τι επιτρέπεται και τι όχι στη συγκεκριμένη μορφή ερωτικής επαφής.

 

#2. Αφαιρέστε ταμπόν σπιράλ και κύπελλα περιόδου

Είτε φοράτε κύπελλο περιόδου, είτε ταμπόν, φροντίστε να το αφαιρέσετε. Είναι καλύτερο να κρατήσετε τον κόλπο καθαρό πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε, ώστε να μην κινδυνεύετε να το ξεχάσετε έπειτα, ή να σφηνωθεί μέσα. Εφόσον αποφασίσατε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε το φυσικό λιπαντικό που ουσιαστικά αποτελεί η περίοδος κι επιδoθείτε σε ένα απολαυστικό messy κρεβάτι!

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

#3. Πάρτε μια πετσέτα

Η χρήση μιας σκουρόχρωμης πετσέτας είναι ένας εύκολος τρόπος για ν’ αποφύγετε την ακαταστασία στα σεντόνια σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε μια πρόχειρη, που δε σας ενδιαφέρει να λερώσετε, πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε. Στη συνέχεια, ρίξτε τη στο πλυντήριο ή στο καλάθι κι απολαύστε το γεγονός ότι δε χρειάζεται να καθαρίζετε επιτόπου τα σεντόνια σας.

 

#4. Χρησιμοποιήστε αντισύλληψη

Οι πιθανότητες σύλληψης κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι χαμηλότερες, αλλά ως εκεί. Δηλαδή, αυτό δε σημαίνει ότι είναι αδύνατο να συμβεί ή ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αντισύλληψη και για τα ΣΜΝ. Αν δεν προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδί, να χρησιμοποιείτε πάντα αντισύλληψη και να θυμάστε ότι ένα κύπελλο ή ένας δίσκος έμμηνου ρύσεως δε θα αποτρέψει μια εγκυμοσύνη. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι το Plan B δεν έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται ως τρόπος αντισύλληψης εκ των υστέρων.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

#5. Δοκιμάστε στο ντους

Δε σας αρέσει καθόλου το χάος που προκαλείται; Δοκιμάστε το στο ντους. Σε αντίθεση με το κανονικό σ3ξ περιόδου, κατά τη διάρκεια του οποίου η φυσική λίπανση του κόλπου μπορεί να προκαλέσει αρκετό χάος, το αίμα της περιόδου σε αυτή την περίπτωση θα προσφέρει ακριβώς τη σωστή ποσότητα λιπαντικού χωρίς να σας λερώσει. Εφόσον βρίσκεστε στο ντους, το αίμα θα είναι πολύ λιγότερο ορατό, οπότε δε χρειάζεται να σας ανησυχεί καθόλου.

 

Αποποίηση ευθύνης: Αυτό το άρθρο δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή. Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.