Όταν ακούμε τη λέξη oργ@σμός, μας έρχεται αυτόματα στο μυαλό η λέξη σ3ξ, αλλά ο oργ@σμός είναι ένα σύνολο αισθήσεων που απελευθερώνονται μαζί και δημιουργούν αυτή την ευφορία που νιώθουμε. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν να συνερευθούμε με κάποιον ερωτικά για να το βιώσουμε.

Ένας oργ@σμός μπορεί να προέρχεται από πολλά διαφορετικά σημεία στο σώμα, που κάνουν και την εμπειρία διαφορετική κάθε φορά. Εκτός λοιπόν από τα γνωστά είδη οργ@σμών που αφορούν το ανδρικό μόριo και τον γυναικείο κόλπo ή κλειτoρiδα, υπάρχουν άλλα 6 είδη για τα οποία η πλειοψηφία από εμάς δεν είχε ιδέα, κι όμως μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή μας να έχουμε βιώσει χωρίς να το γνωρίζουμε.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτοί οι 6 διαφορετικοί τύποι ερωτικής κορύφωσης είναι συνδεμένοι περισσότερο με το γυναικείο φύλο, όμως ξέρουμε πως το κάθε σώμα αντιλαμβάνεται την απόλαυση με διαφορετικό τρόπο, οπότε με βάση αυτό θα κινηθούμε και θα τις εξερευνήσουμε.

Άλλωστε, ο oργ@σμός είναι τελείως προσωπική υπόθεση κι ο παρτενέρ ή η απουσία του παίζει πολύ μικρό ρόλο στο έργο αυτό. Ο oργ@σμός είναι απόρροια της προσωπικής αντίληψης τους καθενός για την σ3ξouαλικότητά του, αλλά και των προσωπικών προτιμήσεων. Κοινώς « if it feels good, it feels goood». Αλλά ας μην καθυστερούμε άλλο κι ας περάσουμε στο κυρίως θέμα της βραδιάς.

Ποια είναι αυτά τα 6 είδη οργ@σμού που δεν ξέραμε;

 

1. Πρwκtικός οργ@σμός

Πολλοί θα βιαστούν να πούνε πως είναι μύθος αλλά δεν είναι. Στις γυναίκες μάλιστα εξηγείται κι επιστημονικά κι έχει να κάνει καθαρά με την ανατομία. Στο γυναικείο σώμα το ορθό τμήμα του εντέρου χωρίζεται με ένα λεπτό τοίχωμα με τον κoλπικό σωλήνα κι έτσι η κλeiτορiδα διεγείρεται καταλήγωντας σε oργ@σμό. Για τους άντρες, ένας τέτοιου είδους οργ@σμού δεν είναι συχνός αλλά δεν είναι κι απίθανος καθώς στον πρwkτό υπάρχουν πολλές νευρικές απόληξεις που συνδέονται με τα υπόλοιπα όργανα του σώματος και σε συνδυασμό με την εγκεφαλική διέγερση, προκύπτει η κορύφωση.

 

2. Oργ@σμός ενέργειας

Αυτός μπορεί να προκύπτει από ερωτική επαφή ή όχι και προέρχεται από την απελεύθερωση συσσωρευμένης έντασης στο σώμα. Η έκλυση ενέργειας προκαλεί διέγερση των γεννηtικών οργάνων κι οδηγεί σε κορύφωση όπως ακριβώς θα συνέβαινε αν κάναμε σ3ξ, με τη διαφορά πως βιώνουμε αυτό το είδους οργ@σμού με όλο μας το σώμα κι όχι μόνο με την γεννhτική μας περιοχή. Οι ειδικοί λένε πως είναι σπάνιο να ζήσουμε κάτι τέτοιο, πέρα από τα πλαίσια της ερωτικής επαφής, καθώς το σώμα μας δε συνηθίζει να συσσωρεύει τόση πολλή ενέργεια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια του σ3ξ.

 

3. Συναισθηματικός oργ@σμός

Μοιάζει αρκετά με τον οργ@σμό ενέργειας, μόνο που εδώ αφορά τη συσσώρευση κι απελευθέρωση συναισθημάτων κι ίσως να τον έχουμε βιώσει όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας. Όταν γελάσαμε τόσο δυνατά που νιώσαμε το διάφραγμά μας να συσπάται, όταν κλάψαμε τόσο πολύ και τόσο έντονα που σε κάποια στιγμή δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε; Ε τότε είχαμε κάποιου είδους συναισθηματικού oργ@σμού. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο συναίσθημα που τους προκαλεί και συνήθως δε συνδέονται με την ερωτική επαφή, αλλά μπορεί να συνυπάρξουν με αυτήν.

 

4. Oργ@σμός της θhλήs

Οι θhλές είναι οι πιο διάσημες ερωτογενείς ζώνες του ανθρωπίνου σώματος κι η διέγερσή τους μπορεί να οδηγήσει σε κορύφωση. Μπορεί να συμβεί και στους άνδρες αλλά οι γυναίκειες θhλές είναι πιο ευαίσθητες στην επαφή κι είναι συνδεδεμένες με εκατομμύρια νευρικές απολήξεις που διεγείρουν τον εγκέφαλο και προκαλούν τον oργ@σμό. Βέβαια ένας τέτοιος oργ@σμός θέλει υπομονή και σωστούς χειρισμούς από το ταίρι μας, αλλιώς η διαδικασία μπορεί να γίνει επίπονη.

 

5. Oργ@σμός ζώνης

Πρόκειται για oργ@σμό μέσω της διέγερσης κάποιου μη ερωτογενούς σημείου του σώματος, που συνήθως είναι μοναδικό στις προτιμήσεις του κάθε ατόμου. Ο λαιμός, τα αυτιά, τα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών, οι πατούσες, οι γοφοί, είναι από τα πιο δημοφιλή μη ερωτογενή σημεία που μπορεί να οδηγήσουν άντρες και γυναίκες σε oργ@σμό. Σίγουρα κι εσείς θα έχετε το ευαίσθητο σημείο σας και σίγουρα έχετε βιώσει την ευχαρίστηση όταν το αμόρε σας ασχοληθεί με αυτό. Μην ψάχνεστε λοιπόν μόνο στις επιστημονικά υπογεγραμμένες ερωτογενείς περιοχές του σώματος για να φτιαχτείτε, αλλά ακούστε το σώμα σας. Αυτό ξέρει καλύτερα.

 

6. Τυχαίος oργ@σμός ή αλλιώς Coreg@sm

Είναι τυχαίοι όπως λέει κι η ονομασία τους και προκύπτουν όταν το σώμα πάρει κάποιο συγκεκριμένο ερέθισμα, που προηγουμένως μπορεί να μην είχε οδηγήσει σε oργ@σμό. Κυρίως αφορά σε ό,τι κάνει την καρδιά να χτυπάει πιο γρήγορα, την αναπνοή να επιταχύνεται και τους μύς να συστέλλονται και να διαστέλλονται έντονα. Μπορεί να συμβεί όταν κάνουμε γυμναστική, όταν πάμε για τρέξιμο, όταν περπατάμε γρήγορα, όταν κάνουμε ποδήλατο. Ο μηχανισμός που προκαλεί έναν τέτοιο oργ@σμό είναι προς το παρόν άγνωστος αλλά πολλοί ειδικοί λένε πως σχετίζεται με την ένταση της αναπνοής που ίσως δίνει στον εγκέφαλο την εντύπωση πως πρόκειται για σ3ξουαλική διέγερση.