Αν μόλις συνειδητοποίησες ότι είσαι λeσβία, είτε το έχεις συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό ή απλά ετοιμάζεσαι να πειραματιστείς πρώτη φορά με γυναίκα παραμένει τρομακτικό να μην ξέρεις τι να περιμένεις από την πρώτη σου queer εμπειρία. Θα υπάρχουν περισσότερα πρ0καταρκτικά; Λιγότερα; Θα κάνεις αυτά που απολαμβάνεις να κάνεις στο δικό α1δ0ίο και στης συντρόφου σου; Πώς θα ξέρεις πότε θα έχει οργασμό; Σε παρακαλώ λίγη ψυχραιμία, πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι το όλο θέμα υπερβολικά – αλλά σε καταλαβαίνουμε και όπως και να το κάνεις είναι απολύτως φυσιολογικό να έχεις άγχος για το πρώτο σου λeσβιακό σ3ξ. Με μερικές συμβουλές, θα είσαι έτοιμη και με απόλυτο σεβασμό θα μπορείς να απολαύσεις το σ3ξ, χωρίς άγχος, με τη σύντροφό σου.

Πριν ξεκινήσουμε όμως ας πούμε δυο βασικά πράγματα για το λeσβιακό σ3ξ και να το ορίσουμε λίγο: Δε χρειάζεται να είναι μεταξύ δύο ατόμων με δύο αιδ0ία, επειδή δεν έχουν όλες οι γυναίκες αιδ0ία. Και δεν είναι απαραίτητο να γίνεται μεταξύ ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως λeσβίες. Οι queer, οι αμφιφυλόφιλες και οι πανσ3ξουαλικές γυναίκες κάνουν επίσης λeσβιακό σ3ξ. Ορισμένα μη δυαδικά ή genderqueer άτομα μπορεί επίσης να περιγράφουν τη σ3ξουαλική τους ζωή ως λeσβιακή. Αλλά αν ψάχνετε για έναν απλό ορισμό, το λeσβιακό σ3ξ συμβαίνει όταν κάποιος πολύ απλά περιγράφει το σ3ξ του ως λeσβιακό. Simple as that. Να θυμάστε ότι δεν έχουν όλες οι γυναίκες αιδ0ίο, στήθ0ς ή άλλα παραδοσιακά γυναικεία μέρη του σώματος. Αλλά για τους σκοπούς αυτής της περιγραφής του λeσβιακού σ3ξ, θα μιλήσουμε για το σ3ξ αιδ0ίο-σε-αιδ0ίο και πώς να το προσεγγίσετε. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά τιπς για να κάνετε την πρώτη σας φορά αξέχαστη, ερwτική και ευχάριστη:

1. Μην το σκέφτεσαι υπερβολικά

Είναι φυσικό να αισθάνεσαι μία μικρή ανασφάλεια, αλλά είναι σημαντικό να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Ευτυχώς, το καλό σ3ξ έχει να κάνει τόσο με τη διαίσθηση όσο και με την τεχνική, ακόμα κι αν δεν το έχεις ξανακάνει. Ακολούθησε τη ροή και αν κάποια στιγμή έχεις απορία ή αμφιβολία απλά ρώτα!

2. Επικοινώνησε με σαφήνεια

Τη σ3ξουαλική ευχαρίστηση την αισθάνεται διαφορετικά το κάθε άτομο. Μπες σε ανοιχτό διάλογο με τη σύντροφό σου για το τι σας κάνει να αισθάνεστε ευχάριστα, τι όχι και ποια είναι τα όριά σας. Ξεχάστε τι σας έχει διδάξει η κοινωνία και η π0ρν0γραφία για το πώς «πρέπει» να μοιάζει ένα λeσβιακό σ3ξ και κάντε αυτό που νιώθετε σωστό και αυτό που ζητάει η σύντροφός σας. Η επικοινωνία άλλωστε είναι από μόνη της αφρ0δισιακή και απαραίτητη για την αμοιβαία άνεση και συναίνεση.

 

3. Διέγραψε τις προκαταλήψεις

Είναι αρκετά ωφέλιμο να σκεφτείς το λ3σβιακό σ3ξ ως μια συνεχή ανταλλαγή ηδ0νής. Ξέχνα κάθε άκαμπτη ιδέα σχετικά με το τι ορίζουμε ως παραδοσιακό σ3ξ και περισσότερο επικεντρώσου στο να απολαύσεις τις ερωτ0γενείς ζώνες της συντρόφου σου και να την αφήσεις να απολαύσει τις δικές σου. Δε χρειάζεται να μοιάζει ή να ακούγεται σαν κάτι που έχεις δει στο ίντερνετ και στην πραγματικότητα μπορεί να μην περιλαμβάνει καθόλου δ1είσδυση.

4. Γνώρισε τον εαυτό σου

Όταν πρόκειται για τη διέγeρση, ο αυνaνισμός κάνει το τέλειο. Εξασκηθείτε στο άγγιγμα του εαυτού σας για να ξέρετε πώς να καθοδηγήσετε την σύντροφό σας. Αυτό το είδος αυτοεξερεύνησης προσφέρει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με το τι αισθάνεστε καλά για εσάς.

 

5. Εξασκήσου στο τρίψιμο και το δάχτυλο 

Όταν πρόκειται για την επίτευξη οργaσμού, οι περισσότεροι άνθρωποι με αιδ0ίο χρειάζονται διέγερση της κλειτ0ρίδας. Ρώτα την σύντροφό σου πώς της αρέσει να αγγίζεται ή να της κάνουν μασάζ στην κλειτ0ρίδα και να θυμάσαι ότι πρέπει να δοκιμάσεις διάφορες τεχνικές για να κατανοήσεις πώς λειτουργεί η κλειτ0ρίδα και να εξοικειωθείς πλήρως με τα άλλα μέρη του αιδ0ίου, ακόμα και αν αυτό σε οδηγήσειστην αρχή σε μερικές άτσαλες κινήσεις.

 

6. Βεβαιώσου για τη συνέναιση πριν περάσεις στη δ1είσδυση

Παρόλο που η δ1είσδυση μπορεί να αποτελεί μέρος του λ3σβιακού σ3ξ (και συχνά αποτελεί), να ζητάτε πάντα τη συγκατάθεση της συντρόφου σας. Αν θέλει δ1είσδυση, ξεκινήστε απαλά με τα δάχτυλά σας ή με ένα σ3ξουαλικό παιχνίδι όπως ένας δ0νητής. Αν αρέσει στη σύντροφό σας, εξερευνήστε το σημείο G ή το σημείο Α για να προσφέρετε αξέχαστες στιγμές.

7. Μάθε πώς να κάνεις στ0ματικό σ3ξ

Μπορεί να φαίνεται τρομαχτικό, αλλά η στοματική διέγeρση είναι συχνά ένα μεγάλο κομμάτι του λεσβιακού. Αν και δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς να πας εκεί κάτω, αν βρεθείς σε θέση να το δοκιμάσεις, επικεντρώσου καλύτερα στο γλείψιμο πάνω και κάτω, και δοκίμασε να γλέιψεις, να φιλήσεις ή να πιπιλίσεις απαλά την κλειτ0ρίδα. Το σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι να παίρνεις feedback από τη σύντροφό σου και να αλλάξεις τεχνική αν κάτι δεν της αρέσει.

 

8. Να θυμάσαι πως οι οργ@σμοί δεν είναι το παν

Οι οργ@σμοί γενικά τα σπάνε, αλλά σίγουρα δεν είναι το μοναδικό μέτρο μιας ικανοποιητικής σ3ξουαλικής εμπειρίας. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν καθόλου οργ@σμό ή δεν μπορούν να έχουν οργ@σμό με σύντροφο και άλλοι χρειάζονται χρόνο μέχρι να νιώσουν αρκετά άνετα για να αφεθούν. Επικεντρωθείτε στη σύνδεση με τη σύντροφό σας και αφήστε τον οργ@σμό να έρθει φυσικά σαν μία μικρή πιπεράτη έκπληξη στη μοναδική σας στιγμή.