«Μίλα μου βρώμικα». Κοφτή προτασούλα ικανή να ταράξει την ερωτική στιγμή στον αέρα. Είναι κατά μία έννοια άθλημα, καθώς χρειάζεται προπόνηση, εξάσκηση, ελευθερία σκέψης και ιδεών κι αν εξασκηθείς εντατικά κι έχεις λίγο έμφυτη την ικανότητα του λέγειν μέχρι και πρωταθλητής μπορείς να γίνεις.

«Μίλα μου βρώμικα». Και πώς γίνεται αυτό τώρα; Και τι λέμε; Κι αν αυτό που θα πούμε θα αρέσει στον άλλον; Θα προκαλέσει την ερωτική αδρεναλίνη ή θα κινδυνεύουμε να φανούμε γραφικοί κι ο σύντροφός μας να ξενερώσει; Οπότε «μούγκα στη στρούγκα» που έλεγε και η σοφή γιαγιά μου.

Χαλαρά. Κανείς δεν είναι τέλειος και κανένας δεν έγινε τέλειος χωρίς πρακτική κι εξάσκηση. Δε χρειάζεται κόπο αλλά τρόπο. Πρωτίστως όμως χρειάζεται να αρέσει σε μας τους ίδιους. Δε «θυσιαζόμαστε» για κανέναν και δεν κάνουμε τίποτα χωρίς πραγματικά να το θέλουμε. Βέβαια, για να είμαστε και λίγο αντικειμενικοί μια ωραία πονηρή έκφραση έστω και soft, κάτι χαδιάρικο, κάτι λίγο παθιασμένο, ένα ψιθύρισμα στο αυτί, ένα λεκτικό παιχνιδάκι, δίνει πόντους στο κρεβάτι. Ανασυντασσόμαστε και πάμε να δούμε πώς θα στρώσουμε το έδαφος της επικοινωνίας μας, με μικρά, απλά tips για αρχάριους.

 

1. Κάνε την ντροπή παιχνίδι

Κάθε αρχή και δύσκολη. Και σίγουρα μπορείτε να ξεκινήσετε ακριβώς όπως νιώθετε. Ντροπαλά και με διάθεση εκπαίδευσης. Ίσως κι αυτό από μόνο του να είναι ενδιαφέρον ως κατάσταση. Αφήστε την ντροπή σας να γίνει δημιουργική. Έτσι θα χαλαρώσετε την ένταση που πιθανώς νιώσετε. Εστιάστε στα μάτια του συντρόφου σας, χαμογελάστε ελαφρώς και με ήρεμη φωνή χωρίς να ανεβάσετε τους τόνους πείτε ένα από αυτά που σκέφτεστε. Από την αντίδραση του συντρόφου σας θα καταλάβετε πως η αρχή πήγε μια χαρά. Συνεχίστε το!

 

2. Στο αυτί είναι ο στόχος

Μπορεί να είναι δύσκολη στην αρχή η οπτική επικοινωνία σε συνδυασμό με όλα αυτά που θέλετε να τολμήσετε να πείτε, αλλά υπάρχει και η μέθοδος ψιθυρίσματος στο αυτί. Είναι απλό: χωρίς να σας βλέπει τυλίξτε το ταίρι σας σε μια αγκαλιά και πείτε χαμηλόφωνα στο αυτί όσα τολμάτε. Σίγουρα οι λέξεις, εν απουσία οπτικής επαφής θα κάνουν δουλίτσα κι επίσης να θυμάστε πως δε σας βλέπει, άρα μη δειλιάσετε πάνω στο καλό. Φτάστε ως εκεί που θέλετε κι οι δυο.

 

 

3. Πρακτική εξάσκηση

Όταν θέλετε να κάνετε μια παρουσίαση, να διαβάσετε μια εισήγησή σας ή να πείτε κάπου αυτά που θέλετε, δε χρησιμοποιείτε τον καθρέπτη σας; Εδώ γιατί όχι; Δεν έχει καμία διαφορά. Ακολουθήστε με ατομική πρακτική εξάσκηση. Σταθείτε μπροστά στον καθρέπτη και προβάρετε όσα θέλετε να πείτε. Μέχρι να νιώσετε πως σας έχει λυθεί η γλώσσα. Και τότε θα δείτε πόσα κρατούσατε μέσα σας!

 

4. Βάλε χιούμορ

Εντάξει δεν είναι και ο κανόνας Νο1, όμως απολαύστε ό,τι και να συμβεί. Θέλετε να το κάνετε για να λυθείτε. Η ντροπή θα κρατήσει τόσο όσο, άλλωστε. Στην καλύτερη θα το απολαύσετε και στη χειρότερη θα δείτε μια αστεία γκριμάτσα τύπου «Τι λες μωρέ;». Ακόμη κι αν αυτό συμβεί δείτε το με χιούμορ κι αυτοσαρκασμό. Γελάστε με την ψυχή σας, απολαύστε τη στιγμή και διακωμωδείστε το. Θα έχετε και κάτι να θυμάστε ανάμεσα στα πρώτα της ζωής σας.

 

5. Μην ανακαλύψεις τον Μπαμπινιώτη

Είπαμε πως μιλάμε βρώμικα. Η καθαρεύουσα και τα συναφή αυτής τα αφήνουμε έξω από το κρεβάτι μας. Πάμε σε άλλες λέξεις, πιο στοχευμένες. Όλοι τις ξέρουμε. Παίξτε με τα σημεία του σώματος που παίρνουν μέρος στην ερωτική επαφή δίνοντάς τους την πραγματική ονομασία. Ας μείνει εκτός το παιχνίδι με υποκοριστικά γιατί ενέχει ο κίνδυνος να νιώσετε άβολα στις αντιδράσεις του συντρόφου σας.

 

6. Κανένα ζόρι

Ίσως καταλήξετε πως τελικά θέλετε τον χρόνο σας. Δεν το έχετε κι είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι φανταζόσασταν. Ωραία. Σταματάτε να ζορίζεστε. Λέτε απλώς αυτό που νιώθετε. Εκφράζετε μόνο αυτό που θέλετε ή επικοινωνούτε απλώς πόσο πολύ σάς αρέσει αυτό που γίνεται εκείνη τη στιγμή. «Μου αρέσει πολύ όταν μου κάνεις αυτό ή αυτό». Είναι μια καλή αρχή.

 

7. Το παιχνίδι των ερωτωαπαντήσεων

Είναι ένα καλό ξεκίνημα αν σκεφτείτε πως μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από τον σύντροφό σας. Εκφράστε του την επιθυμία σας να συμμετέχετε, ομολογήστε το φόβο σας για μια ενδεχόμενη αποτυχία ή ακόμη και την απειρία σας και ζητήστε του να σας βοηθήσει. Κινηθείτε ασφαλώς απαντώντας στις ερωτήσεις που σχετίζονται με τη στιγμή που ζείτε.

 

8. Στείλτε ένα sms

Κανείς δεν αμφισβήτησε την ικανότητα να αυτοσχεδιάζετε στο κρεβάτι και να διαθέτετε φαντασία η οποία δεν μπορεί να εκδηλωθεί λεκτικά. Οπότε συντάξτε ένα sms με τι ακριβώς θα θέλατε να πείτε στον σύντροφό σας και στείλτε το σε μια στιγμή χαλαρή και για τους δυο σας. Θα έχετε τουλάχιστον αποδείξει πως διαθέτετε ένα παιχνιδιάρικο μυαλό.

 

Ένας πετυχημένος συνδυασμός ερωτικής επικοινωνίας περιλαμβάνει και τη λεκτική του πλευρά. Μιλώντας βρώμικα μπορεί να απολαύσετε μια ιδιωτική σας στιγμή με τρόπο πρωτόγνωρο.  Να ελευθερωθείτε, να μάθετε καλύτερα τον σύντροφό σας, να ικανοποιήσετε ένα ακόμη κομμάτι της σχέσης σας. Άλλωστε, μια καλή ερωτική ζωή περνάει από τη γλώσσα. Κι ας είναι βρώμικη καμιά φορά.

 

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου