Το σ3ξ αξίζει και πρέπει να γίνεται μόνο αν και για να το απολαμβάνουν και οι δύο (ο αριθμός δικός σας) πλευρές. Τώρα, υπάρχει κι ένα role play που μπορεί να ταρακουνάει λίγο τα νερά και τις ισορροπίες, άλλο αυτό. Το θέμα είναι, δουλίτσα να γίνεται. ‘

Προχωράει λοιπόν η φάση κι έρχεται η στιγμή λίγο πριν το τελείωμα. Και τότε, τίθεται η ερώτηση αν ενδιαφέρεσαι ή ενδιαφέρεται, να τελειώσει(ς) πάνω στο δέρμα του άλλου συντρόφου. Το ζήτημα που έχει τεθεί εδώ και καιρό πάνω σε αυτό το κομμάτι, είναι το εξής: Κάνει, τελικά το σπeρμa καλό στο δέρμα κι αν ναι, με ποιον τρόπο;

Εκτός από κάποια videάκια που δείχνουν φωτογραφίες πριν και μετά τη χρήση σπερmaτος ως κρέμα (ναι υπάρχει ΚΑΙ αυτό στο ίντερνετ), δεν υπάρχει καμία πρόταση από τους δερματολόγους για το σπ3ρμα ως προϊόν περιποίησης του δέρματος. Οπότε την επόμενη φορά που κάποιος θα σου πει τέτοιου είδους ατάκες, να ξέρεις ότι λέει μπαρούφες.

Ωστόσο, η αντιοξειδωτική του ιδιότητα σημαίνει ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορεί να εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές του προσώπου. Μια ελαφρώς πιο επιστημονική σύνδεση υπάρχει εδώ: Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature Cell Biology διαπίστωσε ότι η έγχυση σπερμιδίνης απευθείας στα κύτταρα μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Αλλά, για να τα λέμε όπως είναι,  λίγα είναι γνωστά για τα αποτελέσματα της τοπικής εφαρμογής της.

Τώρα, σε σχέση με την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη: Περισσότερες από 200 ξεχωριστές πρωτεΐνες μπορούν να βρεθούν στο σπ3ρμα. Είναι αλήθεια. Ωστόσο, η ποσότητα -η οποία είναι κατά μέσο όρο 5.040 χιλιοστόγραμμα ανά 100 χιλιοστόλιτρα- εξακολουθεί να μην είναι αρκετή για να κάνει αισθητή διαφορά. Αν θέσεις αυτό το ποσοστό σε διατροφικούς όρους, ισοδυναμεί με περίπου 5 γραμμάρια. Η μέση γυναίκα χρειάζεται 46 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, ενώ ο μέσος άνδρας 56 γραμμάρια. Άρα, καταλαβαίνεις πως μάπα το καρπούζι. Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για τη διατροφή σου, και είναι απίθανο να έχει καμία επίδραση ούτε στο δέρμα σου.

Μην ξεχνάμε ότι το facial αποτελεί ένα αρκετά συνηθισμένο φετίχ, επειδή απλούστατα έλκονται από το πρόσωπο του παρτενέρ, όπως ακριβώς βρίσκουν ελκυστικά και άλλα σημεία του σώματός του. Άρα αν θέλετε να το κάνετε, ασφαλώς και να το κάνετε, απλώς μην παραμυθιάζεστε ότι θα κάνει καλό στο δέρμα κανενός από τους δυο σας. Κατά τ’ άλλα, καλή απόλαυση!