Οι σ3ξουαλικές φαντασιώσεις των γυναικών δεν αντικατοπτρίζουν πάντα αυτό που θέλουν στην πραγματική ζωή, σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη στο Journal of S3xual Medicine. Για παράδειγμα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι φαντασιώνονται ότι κυριαρχούνται με κάποιο τρόπο, ενώ οι μισές από αυτές τις γυναίκες ανέφεραν συγκεκριμένα ότι δε θα ήθελαν να ζήσουν τη φαντασίωσή τους για σ3ξουαλική υποταγή.

Η ομάδα ερευνητών που διεξήγαγε τη μελέτη ρώτησε μια ομάδα 1.516 γυναικών που ζούσαν στην επαρχία του Κεμπέκ κι οι περισσότερες ήταν ηλικίας 20 έως 40 ετών, τι φαντασιώνονται όταν πρόκειται για σ3ξ. Οι απαντήσεις προσφέρουν ένα ενδιαφέρον δείγμα.

Από τις 799 γυναίκες που μελετήθηκαν, το 6% δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλες, το 12,6% δήλωσε ότι είναι αμφιφυλόφιλες κι οι υπόλοιπες προσδιορίστηκαν ως ετεροφυλόφιλες. Η ομάδα μελέτης απάντησε σε 55 δηλώσεις σχετικά με τις σ3ξουαλικές τους φαντασιώσεις χρησιμοποιώντας μια κλίμακα από το ένα έως το επτά που μετρούσε την ένταση κάθε φαντασίωσης. Το επτά είναι η πιο έντονη, το τρία είναι η λιγότερο έντονη, ενώ η βαθμολογία ένα ή δύο σήμαινε ότι το άτομο δε φαντασιωνόταν τη συγκεκριμένη πράξη.

Ακολουθούν οι δέκα δηλώσεις για τις οποίες το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσε ότι φαντασιώνονται (βαθμολογία τρία ή υψηλότερη):

 

most common female sexual fantasies chart

 

1. Σ3ξ σε μια όμορφη τοποθεσία

2. Σ3ξ σε περίεργα μέρη

3. Να τους κάνουν στοματικό

4. Να κάνουν στοματικό σε άντρα

5. Να τους βάζουν δάχτυλο

6. Να το κάνουν οι ίδιες στον σύντροφό τους

7. Σ3ξ εκτός σχέσης ενώ είναι σε σχέση (γάμο)

8. Να είναι υποτακτικές

9. Σ3ξ σε δημόσιο χώρο

10. Σ3ξ με περισσότερα από 3 άτομα

 

Συνολικά, το σ3ξ σε “ασυνήθιστα” ή “ρομαντικά” μέρη ήταν η πιο κοινή φαντασίωση, ενώ οι φαντασιώσεις σ3ξουαλικής υποταγής ήταν επίσης μεταξύ των πιο δημοφιλών. Είναι ενδιαφέρον ότι προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες που ανέφεραν ότι είχαν σ3ξουαλικές φαντασιώσεις που περιλάμβαναν υποταγή ήταν πιο ικανοποιημένες σ3ξουαλικά από τις γυναίκες που δεν είχαν τέτοιες φαντασιώσεις.

Ορισμένες φαντασιώσεις δεν ήταν μεταξύ των δέκα πιο συνηθισμένων, αλλά ήταν ιδιαίτερα έντονες για το υποσύνολο των γυναικών που ανέφεραν ότι τις είχαν. Αυτές περιελάμβαναν:

-Να κάνουν σ3ξ με δύο γυναίκες

-Να βλέπουν δύο γυναίκες να κάνουν σ3ξ

-Να κάνουν σ3ξ με έναν άγνωστο

 

Μερικές από τις λιγότερο συνηθισμένες σ3ξουαλικές φαντασιώσεις που ανέφεραν οι γυναίκες στη μελέτη ήταν:

-Να κυριαρχούν σ3ξουαλικά σε κάποιον (46.7%)

-Να παρακολουθούν κάποιον να γδύνεται χωρίς να το γνωρίζει (31.8%)

-Να κάνουν σ3ξ με δύο άνδρες (30.9%)

-Να φοράνε ρούχα που σχετίζονται με το αντίθετο φύλο (6,9%)

-Να έχουν τον σ3ξουαλικό τους σύντροφο να ουρεί πάνω τους (3.5%)

-Να κάνουν σ3ξ με ένα ζώο (3.0%)

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των ερωτήσεων με το ποσοστό των γυναικών που ανέφεραν ότι φαντασιώνονται κάθε πράξη:

women sexual fantasies survey