Την ίδια στιγμή που πολλές στάσεις του σ3ξ (όπως το ιεραποστολικό ή η καουμπόισσα) απαιτούν οι σύντροφοι να κοιτάζονται ο ένας προς τον άλλον κατά τη διάρκεια του σ3ξ, η στάση του λωτού πηγαίνει αυτή την οικειότητα ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας προτεραιότητα στην παρατεταμένη επαφή με τα μάτια και την επαφή ολόκληρου του σώματος με τη μορφή μιας αισθhσιακής αγκαλιάς. Η στάση του λωτού είναι ιδανική για όσους αναζητούν τρόπους να εμβαθύνουν την οικειότητα και να οικοδομήσουν δεσμούς στη σ3ξουαλική τους ζωή. Η στάση του λωτού υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια και υπάρχουν πολλές δημοφιλείς παραλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε – από το να γείρετε προς τα πίσω μέχρι το να είστε ντυμένοι. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να προσαρμόσετε τη στάση για να προσθέσετε περισσότερη επαφή με όλο το σώμα, διέγερσh της κλειτορiδας ή να ενσωματώσετε ένα βαθύτερο τέντωμα, όπως μια στάση γιόγκα.

Πώς να μπείτε στη στάση του λωτού:
Δε χρειάζεται να είστε ειδικός στο σ3ξ για να δοκιμάσετε τη στάση του λωτού. Αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε τη στάση, δείτε τον παρακάτω οδηγό βήμα προς βήμα:

1. Ο κάτω σύντροφος κάθεται σταυροπόδι. Αρχικά, βάλτε τον έναν σύντροφο να καθίσει οκλαδόν στο κρεβάτι, στο πάτωμα ή σε μια άνετη καρέκλα. Για την πιο παραδοσιακή στάση του λωτού, αυτός θα πρέπει να είναι ο σύντροφος που διεισδύeι – είτε αυτό σημαίνει ότι έχει πέ0ς, είτε ότι χρησιμοποιεί δ0νητή ή τα δάχτυλά του.
2. Ο επάνω σύντροφος κάθεται στην αγκαλιά του. Μόλις ο κάτω σύντροφος είναι στη θέση του, ο πάνω σύντροφος κάθεται στην αγκαλιά τους, καθισμένος πάνω τους πρόσωπο με πρόσωπο και στήθ0ς με στήθ0ς. Στη συνέχεια, ο κορυφαίος σύντροφος τυλίγει τα χέρια και τα πόδια του γύρω από τον σύντροφό του, σαν να κάνει μια ολόσωμη αγκαλιά.
3. Ο πάνω σύντροφος κουνάει τους γοφούς του μπρος-πίσω. Αφού και οι δύο σύντροφοι πάρουν τη θέση τους, προσθέστε κίνηση για να ενισχύσετε τη διέγeρση. Για την πιο παραδοσιακή στάση λωτού, ο κορυφαίος σύντροφος θα κάνει την περισσότερη κίνηση, κουνώντας τους γοφούς του μπρος-πίσω (αντί να χοροπηδάει) για μια αργή, σταθερή αίσθηση. Μπορείτε να εκτελέσετε αυτή την κίνηση με διείσδυσh ή μη διεισδυτικh διέγερση των γεννητικwν οργάνων και των δύο συντρόφων- για λιγότερη τριβή, εφαρμόστε λιπ@ντικό γύρω από τα γεννητικά όργανα, τους γοφούς και τα πόδια του άλλου για να διευκολύνετε μια πιο αβίαστη, ολισθητική κίνηση.

5 Παραλλαγές της στάσης του λωτού

Αν δεν μπορείτε να μπείτε ακριβώς στη στάση του λωτού ή ψάχνετε έναν τρόπο να την τροποποιήσετε για τις προτιμήσεις σας, υπάρχουν πολλές παραλλαγές του λωτού που μπορείτε να δοκιμάσετε εσείς και ο σύντροφός σας:

1. Με ίσια πόδια: Δε χρειάζεστε ευλύγιστα πόδια ή καμπτήρες των ισχίων για να κάνετε τη στάση του λωτού. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να τροποποιήσετε τη θέση, ώστε να μη χρειάζεται να τυλίγεστε εντελώς ο ένας γύρω από τον άλλον. Αντ’ αυτού, βάλτε τον έναν σύντροφο να κρατάει τα πόδια του ίσια ή ελαφρώς λυγισμένα ο ένας πίσω από τον άλλον, ενώ στρογγυλοκάθεται, πράγμα που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε την προσωπική οικειότητα που προσφέρει η στάση του λωτού.

2. Γονατίζοντας: Η στάση του λωτού μπορεί να επιβαρύνει πολύ τον κάτω σύντροφο, ο οποίος κρατάει το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του πάνω συντρόφου τετράγωνο στην αγκαλιά του. Για να ανακουφιστείτε από αυτή την καταπόνηση, ο πάνω σύντροφος μπορεί αντ’ αυτού να γονατίσει, ενώ βρίσκεται πάνω στον κάτω σύντροφο, κρατώντας μέρος του δικού του βάρους, διατηρώντας παράλληλα την επαφή με το σώμα σε όλη του την έκταση.

3. Γέρνοντας προς τα πίσω: Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας είστε πιο ευέλικτοι ή θέλετε να επιτύχετε μια ελαφρώς διαφορετική αίσθηση διείσδυσhς, προσθέστε λίγο περισσότερο τέντωμα στη στάση, βάζοντας τον έναν ή και τους δύο συντρόφους να γέρνουν ελαφρώς προς τα πίσω κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Αυτή η παραλλαγή αλλάζει τη γωνία των γοφών σας και μπορεί να είναι εξαιρετικά ευχάριστη για τους κατόχους αιδ0ίου, καθώς προσφέρει βαθιά διείσδυσh και μεγαλύτερη διέγερση του σημείου G από τον παραδοσιακό όρθιο λωτό. (Το σημείο G είναι μια περιοχή δύο έως τρεις ίντσες μέσα στον κ0λπικό σωλήνα που, όταν διεγεiρεται, μπορεί να οδηγήσει σε ευχαρίστηση και μερικές φορές σε 0ργασμό).

4. Ντραπέ: Ο ντραπέ λωτός μπορεί να προσφέρει ακόμη πιο απολαυστική διέγερσh για ευέλικτα ζευγάρια. Για αυτή τη στάση, ο πάνω σύντροφος φέρνει τα πόδια του πάνω από τους ώμους του κάτω συντρόφου, έτσι ώστε τα γόνατά του να είναι γαντζωμένα πάνω και τα πόδια του να είναι στον αέρα πίσω από τον σύντροφό του. Αυτή η παραλλαγή αλλάζει τη γωνία των γοφών του επάνω συντρόφου και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για τους κατόχους αιδ0ίου, καθώς προσφέρει βαθιά διείσδυσh και περισσότερη διέγερσh του σημείου G από τον παραδοσιακό όρθιο λωτό.

5. Με ταντρική σύνδεση: Για να αξιοποιήσετε την ταντρική πλευρά της στάσης του λωτού, εισαγάγετε πρόσθετες ταντρικές αρχές κατά τη διάρκεια της στάσης για να ενισχύσετε την οικειότητα, τη σύνδεση και τη συναισθηματική ευεξία. Η βαθιά αναπνοή, το να κοιτάζετε ο ένας τα μάτια του άλλου, το να έχετε κατά νου την ευχαρίστηση του σώματός σας και το να κινείστε με αργούς, ουσιαστικούς ρυθμούς είναι μερικές ταντρικές αρχές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την οικεία στάση.