Αν ακούτε τον όρο “fingering” και σας πιάνει αμέσως PTSD από την πρώτη φορά που το εξασκήσατε ή σας το έκαναν για τριάντα δευτερόλεπτα και δεν πήγε καθόλου καλά, αυτό το άρθρο είναι για εσάς κι αυτό γιατί τα χέρια σας είναι οι αφανείς ήρωες όταν πρόκειται για σ3ξ και μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα με αυτά.

«Το δάχτυλο μπορεί ειλικρινά να είναι μια απίστευτα σ3ξι εμπειρία, ειδικά στα πρώτα στάδια μιας σχέσης» αναφέρει η Megwyn White, πιστοποιημένη σ3ξολόγος και διευθύντρια εκπαίδευσης στο Satisfyer. «Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε τον σύντροφό σας και να συντονιστείτε περισσότερο με τις λεπτές αποχρώσεις του αγγίγματος και της σύνδεσης.»

Το πρώτο πράγμα που προτείνεται για ένα καλό δάχτυλο, είναι να κάνετε πράγματα που θα βοηθήσουν εσάς και τον σύντροφό σας να ενεργοποιηθείτε πριν ξεκινήσετε. Μπορείτε να το σκεφτείτε αυτό ως προκαταρκτικά της ίδιας της πράξης (που είναι προκαταρκτικό), ή δραστηριότητες όπως το να φιλιέστε, να κάνετε ο ένας στον άλλο μασάζ, να αγγίζετε ο ένας τον άλλο σε άλλα σημεία εκτός από τα γεννητικά όργανα (στήθος, πισινό, μηροί), να λέτε βρώμικα λόγια κι οτιδήποτε άλλο ξέρετε ότι θα ερεθίσει εσάς ή το ταίρι σας.

 

Μόλις νιώσετε ερεθισμένοι κι έτοιμοι, υπάρχουν επίσης κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε πιο ευχάριστο:

1. Χρησιμοποιήστε λιπαντικό (λιπαντικό) εάν δεν αισθάνεστε αρκετά υγροί ή απλά για να αυξήσετε την υγρασία.

2. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να καθοδηγήσετε τα χέρια του συντρόφου σας ενώ σας αγγίζει. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εξηγήσετε τι σας αρέσει να κάνετε όταν αυν@νίζεστε, το οποίο μπορεί να είναι πιο ευχάριστο για εσάς.

3. Αν δε θέλετε να καθοδηγήσετε τα χέρια του, μπορείτε να σκεφτείτε να γίνετε ο ένας το χέρι του άλλου στον αυν@νισμό, ώστε να δείτε ο καθένας σας τι είναι ωραίο για τον άλλον.

4. Επικοινωνήστε με σαφήνεια στον σύντροφό σας τι σας κάνει να αισθάνεστε και τι να μην αισθάνεστε καλά. Δε θα ξέρει αν δεν το πείτε εσείς κι αυτό θα βοηθήσει να γίνουν τα πράγματα καλύτερα και για τους δυο σας.

 

Πώς να το κάνετε τέλειο:

-Αν θέλετε να καταλάβετε την καλύτερη τεχνική fingering, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το στόμα σας, μιλώντας (μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με άλλους τρόπους αργότερα). «Ο ευκολότερος τρόπος για να καταλάβεις αν είσαι καλός, είναι να ρωτήσεις», αναφέρει η σ3ξολόγος. Ρώτα λοιπόν, πώς είναι αυτό το άγγιγμα, αν το απολαμβάνει, τι θα μπορούσε να το κάνει ακόμα καλύτερο.

-Να θυμάστε ότι ουσιαστικά ευχαριστείτε κάποιον με έναν πολύ παρόμοιο τρόπο με τον τρόπο που ευχαριστιέται ο ίδιος, οπότε ζητήστε του μια επίδειξη.

-Μια άλλη εύκολη συμβουλή είναι να παρακολουθείτε και να μαθαίνετε. Αν αισθάνεστε άνετα, μπορείτε να ζητήσετε από τον σύντροφό σας να αυν@νιστεί και να σας δείξει ακριβώς πώς του αρέσει να αγγίζετε τα γεννητικά του όργανα. Φυσικά, μπορεί να είναι διαφορετικό όταν το κάνετε εσείς, μπορεί να χρειαστεί να επιβραδύνετε ή να είστε λίγο πιο ήπιοι, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση του στυλ, ή της τεχνικής ή του ρυθμού που του αρέσει.