Είτε ενσωματώνετε ένα βοήθημα, είτε ακολουθείτε την παλιομοδίτικη διαδρομή με τα δάχτυλα, το σόλο παιχνίδι δεν είναι απλώς ένας διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας. Όταν μάλιστα είστε σε θέση να πειραματιστείτε μόνοι σας, ο aunaνισμός είναι ένας τρόπος για να μάθετε τι σας εξιτάρει, εξηγεί η Megan Fleming, PhD, ψυχολόγος και σeskοθεραπεύτρια.

Είναι αλήθεια ότι ακόμα και σήμερα η συζήτηση γι’ αυτό, είναι αρκετή για να κάνει ακόμα κι ενήλικες να χαχανίζουν, ωστόσο τα οφέλη του σόλο παιχνιδιού μπορούν να βοηθήσουν να ξεφύγετε από αυτή την αρχική αμηχανία. Αν η ντροπή εξακολουθεί να έρχεται στο προσκήνιο, “ξεκινήστε με το να παραδεχτείτε ότι σας συμβαίνει”, λέει η Fleming. “Στη συνέχεια, πείτε στον εαυτό σας ότι αυτά τα συναισθήματα είναι αποτέλεσμα της εσωτερικευμένης σeksουαλικής αρνητικότητας”. Αν ούτε αυτό βοηθήσει και η ντροπή δε σας αφήνει να απολαύσετε το σώμα σας, μπορείτε να επισκεφθείτε έναν πιστοποιημένο σeksοθεραπευτή.

Στα σημερινά νέα, ειδικοί του σesk εξηγούν πόσα και ποια είναι τα είδη του aunανισμού και τους διαφορετικούς τύπους σόλο παιχνιδιού. Ποιοι είναι οι διάφοροι τύποι aυνaνισμού; Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να aυνaνιστεί κανείς, ρωτάτε; Αφήστε τους ειδικούς να μετρήσουν:

 

Ο κλeitοριδικός

Ο κλeitοριδικός aunaνισμός μπορεί να έχει την καλύτερη ομάδα δημοσίων σχέσεων, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι πάντα καλά κατανοητός. Πρώτον, η κλειtoρίδa είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που μπορεί να δει το μάτι όταν ελέγχετε το aiδοiο σας στον καθρέφτη. Φιλοξενεί 15.000 (!) νευρικές απολήξεις κι αποτελεί μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου οργάνου που ονομάζεται σύμπλεγμα clitourethrovaginal (CUV), το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομά του, περιλαμβάνει επίσης τον κόλπο και την ουρήθρα. Δε θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι περίπου το 37% έως 73% των κατόχων aiδοίου χρειάζονται κλeitοριδική διέγερση για να επιτύχουν οργasmό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of S@x & Marital Therapy. (Οπότε, ναι, ίσως να θέλεις να αρχίσεις να εξοικειώνεσαι με το δικό σου).

 

Κolπικός

Όταν οι άνθρωποι μιλούν για κolπικό orgaσμό, συνήθως μιλούν για το σημείο G – το οποίο, από μόνο του, δε στέκει. Το σημείο G είναι στην πραγματικότητα το πίσω μέρος της κλειτοridaς και της ουροδόχου κύστης. Αυτό συμβαίνει επειδή το σημείο G δεν είναι ένα ξεχωριστό όργανο (όπως ο προστάτης, με τον οποίο συχνά συγκρίνεται), αλλά αντίθετα είναι μια περιοχή του κολπικού τοιχώματος, επάνω στην ουρήθρα, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε μερικούς ανθρώπους. (Η ύπαρξή του εξακολουθεί να συζητείται έντονα, ακόμη και μεταξύ των ειδικών- δεν έχει επιβεβαιωθεί με σαφήνεια).

 

Συνδυασμός

Εξαιτίας όλης της δράσης που συμβαίνει στο παρασκήνιο, κάθε οrgaσμός είναι αναμφισβήτητα ένας συνδυαστικός οrgaσμός. Οπότε αυτό που συνήθως αναφέρεται είναι η παροχή διέγερσης σε δύο ερωτογενείς ζώνες ταυτόχρονα, συνηθέστερα στην κλειtorίδα και στο σημείο G – το οποίο, για να ξέρεις, μπορεί να οδηγήσει σε μια απίστευτη ευχαρίστηση!

 

Πρwkτικό

Ναι, μπορείτε να φτάσετε σε οργασμό και μέσω του πρwkτικού σ@ξ. Όπως ο κλειtoριδικός και ο κολπικός οργasμός, καθίσταται δυνατός λόγω της εγγύτητας αυτής της περιοχής με άλλες εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές, όπως το σύμπλεγμα CUV. (Πληροφοριακά, μερικοί άνθρωποι μπορεί να βρίσκουν την άμεση διέγερση του σημείου G πολύ έντονη και μπορεί να προτιμούν να διεγείρουν αυτή την περιοχή μέσω της πρwkτικής διείσδυσης).