%ce%b5%cf%81%cf%84%cf%85%cf%84%cf%81

Δεν είναι τίποτα παιδιά, απλά και κατανοητά και κατά πολύ απολαυστικά! Προσδεθείτε, απογειωνόμαστε:

 

1. Η σεξουαλική ευεξία ως αυτοφροντίδα

Ας ξεκινήσουμε, έχοντας στο μυαλό μας να είμαστε καλά ψυχολογικά. Χρησιμοποιώντας ως reference την απογραφή αυτοφροντίδας της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψυχικές Ασθένειες, πόσο συχνά διαθέτεις χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου; Διότι, αγαπητό μου σεξουαλικό ον, χρειάζεται ελεύθερος χρόνος και αυτοπαρατήρηση για να θριαμβεύσει η σεξουαλική υγεία (κι επιθυμία).

Η εστίαση στη σεξουαλική ευεξία ως μια μορφή αυτοφροντίδας είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ζωής μας στο σύνολό της (αν σου αρέσει να το εξασκείς το άθλημα, φυσικά). Πώς μπορείς όμως να ενσωματώσεις τη σεξουαλική ευεξία στις πρακτικές αυτοφροντίδας σου; Βασική προϋπόθεση είναι να κάνεις ικανοποιητικό, ασφαλές κι ευχάριστο σ#ξ. Άρα πρέπει, να είσαι ειλικρινής με τον παρτενέρ σου (προσποιήσεις τέλος), αλλά και να αγαπήσεις περισσότερο τον αυνανισμό, βάζοντάς τον στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Εξάλλου, το να ικανοποιείς τον εαυτό σου απελευθερώνει έναν τόνο ορμονών που σε κάνουν να νιώθεις καλά και σε βοηθά να μάθεις περισσότερα για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Γι’ αυτό λοιπόν, πήγαινε να αγοράσεις ένα s#x toy στο όνομα της αυτοφροντίδας – το αξίζεις.

 

2. Cyclical Living

Το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τη μοναξιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας έκανε πολλούς από εμάς να νιώσουμε πιο συνδεδεμένοι με τον εαυτό μας, χωρίς τις μάσκες που συχνά πρέπει να φοράμε για να βγάλουμε τη ζωή μας πέρα. Πάνω σε αυτό, το cyclical living έρχεται να μας δώσει μια μεγάλη τάση σεξουαλικής ευεξίας για το 2023. Τι είναι; Είναι ένας τρόπος ζωής που μας οδηγεί πίσω στα βασικά, όπου ζούμε σε αρμονία με τη φύση και τους κύκλους από τους οποίους περνούν φυσικά τα πάντα στον κόσμο.

Σκέψου το. Ο χρόνος συμβαίνει σε εποχές: χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο. Το φεγγάρι κάνει επίσης κύκλους, πηγαίνοντας από το σχεδόν αόρατο νέο φεγγάρι στη μεγάλη, φωτεινή, όμορφη πανσέληνο και πάλι πίσω. Η γυναικεία περίοδος, είναι ένας ακόμη φυσικός κύκλος.

Με βάση αυτόν λοιπόν και χωρίς να χρειάζεται να έχεις περίοδο για να αντιληφθείς τη σημασία της κυκλικής ζωής, η εστίαση στο πώς αισθάνεται το σώμα σου καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα και πώς οι κύκλοι επηρεάζουν τα πάντα στη ζωή σου – από το πόσο horny είσαι μέχρι πότε απλά θέλεις αγκαλίτσες- μπορεί επιτευχθεί με το να ζήσεις πιο κοντά στη φύση. Και δεν εννοούμε να πάρεις τα βουνά. Μια χειμερινή κολύμβηση, ή μια βόλτα στο δάσος μπορεί να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

 

3. Φυσικά αφροδισιακά

Οι άνθρωποι απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από το να βάζουν τεχνητά πράγματα στο σώμα τους και επικεντρώνονται σε πιο φυσικά συστατικά και προϊόντα. Γιατί να αφήσεις τη σεξουαλική σου ζωή να είναι διαφορετική; Αξίζεις το καλύτερο και τα φυσικά αφροδισιακά είναι ένας τρόπος για να περιποιηθείς τον εαυτό σου χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για τις μόνιμες συνέπειες των χημικών ουσιών.

Τα φυσικά αφροδισιακά υπάρχουν εδώ κι αιώνες. Έχεις ακούσει ποτέ ότι τα στρείδια ή η σοκολάτα μπορούν να σου φτιάξουν την ερωτική διάθεση; Υπάρχουν ψίθυροι, ειδικά σε συγκεκριμένους πολιτισμούς, για το πώς τα φυσικά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της διέγερσης και της σεξουαλικής ικανότητας από τότε που καταγράφουμε την ιστορία. Τώρα, και προχωρώντας προς τα εμπρός, οι εταιρείες αγκαλιάζουν την ίδια γραμμή σκέψης. Λέμε όχι σε συστατικά όπως το αλκοόλ, τα parabens κι οι φθαλικές ενώσεις υπέρ πιο φυσικών αφροδισιακών όπως η CBD κι η kava.

Πρόσεχε τι τρως: όπως προσέχεις τι μπαίνει πάνω στο σώμα σου, τσέκαρε τι μπαίνει και μέσα. Εγώ πάντως, στηρίζω ολόψυχα αυτή την τάση σεξουαλικής ευεξίας, όχι μόνο για το 2023 αλλά και για το άμεσο μέλλον.