Αν σου έλεγα να θυμηθείς την καλύτερή σου σ3ξουαλική εμπειρία τι σου έρχεται στο μυαλό; Τι θυμάσαι πιο έντονα;  Το πιο πιθανό, αυτό που σκέφτηκες και θυμήθηκες, να είναι κάποιο άτομο και μια κατάσταση κατά την οποία βίωσες πράγματα που είχες θαμμένα βαθιά μέσα στο υποσυνείδητό σου, πράγματα που κανονικά δε συζητούσες με τον οποιοδήποτε κι όμως, έτσι φυσικά σου βγήκαν και σε έκαναν να απελευθερωθείς. Μια εμπειρία που σε έκανε να νιώσεις κάτι πρωτόγνωρο μέσα σου, και κατά την οποία, όλο το έντονο πάθος προήλθε από μια πρωτοφανή άνεση που είχες, να επικοινωνήσεις με το άτομο που είχες απέναντί σου, τις πιο ενδόμυχές σου σκέψεις για το τι θέλεις ακριβώς εκείνη τη στιγμή.

Από την παιδική σου ηλικία, σού έμαθαν να βιώνεις τις ερωτικές σου σκέψεις σαν το μεγαλύτερο ταμπού. Κι όταν ρώτησες πρώτη φορά τους μεγάλους κάτι σχετικό με τις απορίες που ξεκίνησαν να δημιουργούνται σχετικά με τη σεξουαλικότητά σου, ένιωσες κάπως ντροπιασμένος από τις απαντήσεις που πήρες, γιατί κατάλαβες πως αυτά για τα οποία αναρωτιέσαι δεν είναι πρέπον να τα συζητάς. Όσο μεγάλωνες, οι απορίες σου μεγάλωσαν μαζί σου αλλά παρέμεναν άλυτες. Κανένας δεν έδειχνε  πρόθυμος να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση και να σε βοηθήσει να καταλάβεις. Προσπάθησες να βρεις τις απαντήσεις στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο και στα βιβλία. Κάποιες απορίες σου λύθηκαν πολύ γρήγορα κι εύκολα αλλά εκείνες οι όχι και τόσο αθώες και κάπως πιο μοναδικές, ήταν ακόμα εκεί και σε κρατούσαν ξύπνιο τις νύχτες.

Μετέπειτα, όταν πλέον εξερεύνησες αρκετά τον εαυτό σου μόνος σου και ήσουν πλέον έτοιμος να τον εξερευνήσεις με κάποιο άλλο άτομο, ήρθαν στη ζωή σου καταστάσεις περίεργες και διαφορετικές. Ωστόσο, ένιωθες ακόμα πιο άβολα να εκφραστείς και να κατανοήσεις τι είναι αυτό που σου συμβαίνει και κατάλαβες ότι όσα είδες και διάβασες δεν ήταν ούτε τόσο αληθινά, ούτε τόσο εύκολα. Άρχισες να πιστεύεις πως κάτι πάει λάθος με εσένα, είχες φτάσει σε αδιέξοδο γιατί έκανες ότι «έπρεπε» να κάνεις, αλλά δεν ένιωθες όσα «έπρεπε» να νιώσεις.

Κάποια στιγμή, συμφιλιώθηκες με το γεγονός ότι έτσι είναι αυτά και πως ίσως να μην υπάρχει κάτι περισσότερο να βιώσεις κατά την ερωτική επαφή. Μέχρι που μια μέρα, γνώρισες ένα άτομο που σου έκανε την τέλεια ερώτηση: «με τι τη βρίσκεις περισσότερο; πες μου τι σου αρέσει παραπάνω για να σου το κάνω». Μια πρόταση τόσο απλή, φαινομενικά, αλλά που έκανε το μυαλό σου άνω κάτω. Πώς γίνεται το άτομο που είχες απέναντί σου να τολμά να ρωτά κάτι τέτοιο και γιατί αυτή η ερώτηση σου προκάλεσε τόση ανατριχίλα; Στην αρχή, δίστασες να απαντήσεις, τι να πεις άλλωστε; Αφού ήξερες πως αυτά που σκεφτόσουν πως θέλεις, μπορεί να μην ήταν αποδεκτά κι επιπλέον, αφού δεν τα ξανάκανες, πώς μπορούσες να ξέρεις πως σου αρέσουν; Τελικά, πήρες θάρρος κι απάντησες, δειλά μεν, αλλά απάντησες.

Εκείνο το άτομο κατάλαβε πως τα μονοπάτια αυτά είναι καινούργια για σένα και σε πήρε από το χέρι, να σου δείξει έναν νέο κόσμο. Έναν κόσμο αμοιβαίας επικοινωνίας και σ3ξουαλικής απελευθέρωσης. Σε καθοδήγησε κάνοντάς σε να νιώσεις όμορφα κι άνετα με τον εαυτό σου κι έτσι, τόλμησες να δοκιμάσεις πολλά. Άλλα σου άρεσαν κι άλλα όχι, αλλά το σημαντικό ήταν ότι έμαθες επιτέλους πώς σε κάνουν να νιώθεις όλα όσα σε ερέθιζαν θεωρητικά κι ένιωθες ντροπή να τα δοκιμάσεις. Έμαθες μέσα από αυτή την εμπειρία να είσαι ειλικρινής, αρχικά με σένα, και στη συνέχεια με τον ερωτικό σου σύντροφο, και κατάλαβες ότι αυτό που έλειπε τόσο καιρό, δεν ήταν ότι δεν ήσουν ικανός να νιώσεις την απόλαυση, αλλά το ότι δεν ήσουν πρόθυμος να επικοινωνήσεις με τον εαυτό σου και να νιώσεις ευάλωτος.

Όλο αυτό σε έκανε να ξεκινήσεις να ξανασυζητάς ελεύθερα για το σ3ξ, τα φετίχ, τις φαντασιώσεις και τα ζητήματα απόλαυσης, ενώ δεν άργησες να καταλάβεις ότι τελικά, όλοι είμαστε το ίδιο, απλά χρειαζόμαστε μια ερώτηση κλειδί η οποία θα μας ελευθερώσει και θα κάνει τις σ3ξουαλικές μας εμπειρίες ωραιότερες, δίνοντάς τους νόημα. Εκείνη η πρώτη φορά που κατάφερες να ανοίξεις το στόμα σου και είπες «μου αρέσει αυτό» ή «αυτό δε μου αρέσει, κάν’ το διαφορετικά» ήταν η στιγμή που πήρες το σ3ξουαλικό παιχνίδι στο επόμενο στάδιο.Έπειτα, όλα τα επόμενα στάδια, πολύ γρήγορα, σε έφεραν στο τελευταίο στάδιο, σε εκείνο που πολεμάς με τον αρχηγό κι όταν κατάφερες να νικήσεις, κέρδισες γενικά και την πλήρως ελεύθερη πια ερωτική σου έκφραση.

Έτσι θα είσαι για πάντα ευγνώμων για εκείνο το άτομο που σου έμαθε πως οι προτιμήσεις σου στο σ3ξ δεν είναι ντροπή, είναι φυσικές ανάγκες και υπάρχουν αρκετά άτομα με τις ίδιες προτιμήσεις μαζί σου. Από τότε, πλέον κι εσύ προσπαθείς να μεταφέρεις αυτό το μήνυμα σε όσα περισσότερα άτομα μπορείς.

Αν διαβάζεις αυτό το κείμενο, τόλμησε να ανοιχτείς στον ερωτικό σου σύντροφο, περίγραψε ακριβώς τι θέλεις και πώς το θέλεις. Τα αποτελέσματα σίγουρα θα σε εκπλήξουν.

Συντάκτης: Βαλέρια Ιόργκου