Η μεγαλύτερη παγίδα που έχουμε να διαχειριστούμε -κατά τη γνώμη μου- είναι η καθημερινότητα και η ρουτίνα που εμείς οι ίδιοι έχουμε διαμορφώσει. Οι επιλογές μας είναι κατά βάση αυτές που καθορίζουν την καθημερινότητά μας -άσχετα αν σε σημεία δε θέλουμε να το παραδεχτούμε- καθώς κι ο τρόπος που τελικά την αποτιμούμε, αφού το πρίσμα υπό το οποίο την αντιλαμβανόμαστε διαφέρει από περίοδο σε περίοδο.

Σήμερα, λοιπόν, θα σταθούμε σε έναν από τους τομείς που δυστυχώς επιτρέπουμε στη ρουτίνα να εξαπολύσει το δηλητήριό της κι αυτός δεν είναι άλλος από το σ3ξ. Αν δε, μιλήσουμε για μακροχρόνιες σχέσεις, στις οποίες έχει ξεθωριάσει λίγο ή πολύ το αρχικό πάθος κι η ένταση, τότε η επήρειά της ανεβαίνει εκθετικά.

Και πώς αντιδράμε όλοι συνήθως σε μια τέτοια περίπτωση; Προσπαθούμε ασφαλώς να κάνουμε τη σ3ξουαλική μας ζωή πιο πικάντικη, είτε βάζοντας στο παιχνίδι την πιο έντονη, αυθόρμητη και παρορμητική ερωτική διεκδίκηση του συντρόφου μας, είτε προτείνοντας τη χρήση βοηθημάτων. Κάποιες φορές παλεύουμε ν’ αλλάξουμε τη ροή και τις τεχνικές μας στα προκ@ταρκτικά ώστε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, ενώ άλλες θα συμβουλευτούμε το διαδίκτυο για στάσεις και τεχνικές που υπόσχονται να δώσουν το κάτι διαφορετικό και κάτι παραπάνω που θ’ ανάψει και πάλι τα αίματα.

Δε θέλω να μας στεναχωρήσω αλλά μάλλον βρισκόμαστε σε λάθος μονοπάτι. Δε λέω, ασφαλώς κι όλα τα παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν, αλλά για πόσο; Πόσο διατεθειμένοι είμαστε μέσα σε όλη την κούραση, τις υποχρεώσεις και τα προβλήματά μας, ν’ αφιερώνουμε συχνά-πυκνά αρκετό χρόνο για τα παραπάνω; Μάλλον λίγο είναι η απάντηση οπότε κάποια στιγμή -σύντομα- αυτή μας η προσπάθεια θα πάει άπατη.

Συνεπώς; Παρατάμε το άθλημα κι όπου βγει; Η απάντηση των ειδικών επί του θέματος -ψυχολόγων, σ3ξολόγων, συμβούλων σχέσεων και λοιπών- είναι το “S3x Fasting”, δηλαδή «σ3ξουαλική νηστεία», η οποία υπόσχεται όχι μόνο να βελτιώσει το κρεβάτι μας αλλά και το συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα σε εμάς και τον σύντροφό μας.

Ας δούμε αρχικά τη σημασία του όρου αν και πάνω-κάτω όλοι πιάσαμε το υπονοούμενο. Πρόκειται ουσιαστικά για εκούσια αποχή από το σ3ξ -εννοείται από κοινού αποδεκτή ανάμεσα στο ζευγάρι- αλλά και κάθε άλλου είδους σχετική δραστηριότητα, όπως ο αυνaνισμός για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Σίγουρα φαντάζει παράξενο να μας προτείνουν οι ειδικοί την ολοκληρωτική αποχή από το σ3ξ ακριβώς την περίοδο που ο τομέας αυτός έχει βαλτώσει και κινδυνεύει ακόμη κι η ίδια η σχέση. Κι όμως είναι σίγουροι για τα θετικά αποτελέσματά της. Σύμφωνα μάλιστα με τα λόγια της Dr. Madeleine Mason Roantree -ψυχολόγος με ειδίκευση στις σχέσεις- «Το s3x fasting μπορεί να είναι ένας τρόπος για ν’ αναβιώσει το πάθος σε μία σχέση. Θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα βοηθητικό -όσο ειρωνικό κι αν ακούγεται- στα ζευγάρια που η σ3ξουαλική τους ζωή περνάει σοβαρή κρίση. Το μυστικό βρίσκεται στο γεγονός πως τα δύο μέλη του ζευγαριού θα γνωρίζουν για την αποχή και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να συν3υρεθούν ερωτικά. Όταν κάτι σαν αυτό γίνεται απαγορευμένο, ένας διακόπτης στον εγκέφαλο κάνει το κλικ. Με τον καιρό τα ζευγάρια ανακαλύπτουν ότι θέλουν όλο και περισσότερο αυτό που τους απαγορεύεται». 

Δεν ακούγεται και τόσο λάθος ξαφνικά, σωστά; Πράγματι η έννοια του απαγορευμένου από μόνη της μας ξυπνά, θα λέγαμε, πιο άγρια και πικάντικα ένστικτα. Αυτή η αίσθηση, λοιπόν, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση της έντασης και της σ3ξουαλικής ενέργειας, οι οποίες δε θα βρίσκουν τρόπο εκτόνωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι αρκετές για να ξυπνήσουν και πάλι το πάθος, να βάλουν φωτιά στο κρεβάτι μας και ν’ αυξήσουν κατακόρυφα την επιθυμία. Σκεφτείτε ότι κάνετε δίαιτα, ότι δεν τρώτε οτιδήποτε αγαπάτε και ξαφνικά σας επιτρέπουν να το απολαύσετε. Σίγουρα θα πέσετε με τα μούτρα, έτσι δεν είναι;

Επίσης είναι φυσικό κι επόμενο, όταν έχει παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα αποχής να είναι πιο έντονη η ανάγκη για έκφραση τρυφερότητας και συναισθημάτων ανάμεσα στο ζευγάρι, τα οποία θα εκφραστούν με περισσότερα χάδια, αγγίγματα, φιλιά, έντονα βλέμματα κι ενίοτε λόγια, αφού η λαχτάρα είναι μεγαλύτερη για κάτι όταν το έχεις στερηθεί. Πώς, λοιπόν, να εξαιρεθούν η έλλειψη απτικής και συναισθηματικής επαφής;

Συνεπώς, εφαρμόζοντας αυτή την τεχνική, το ζευγάρι φτάνει ουσιαστικά να περιμένει πώς και πώς τη στιγμή της επαφής, με αποτέλεσμα να έχει προετοιμαστεί ανάλογα και σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τις φορές που απλώς το κάνουν για να πουν ότι έγινε. Έτσι θ’ αφιερώσουν κι οι δύο περισσότερο χρόνο σε κάθε στάδιο της πράξης και στόχοw τους θα είναι τόσο η δική τους ευχαρίστηση όσο και του συντρόφου τους. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα οφέλη, αφού οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του “S3x Fasting” μπορεί να βοηθήσει ακόμη και σε σοβαρότερα προβλήματα, όπως τα προβλήματα στ#σης ή και δι#γερσης, όταν βέβαια οφείλονται σε ψυχολογικά αίτια κι όχι σε παθολογικά.

Με λίγα λόγια παιδιά, αν θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας και να στερηθούμε ό,τι μας δίνει χαρά. Αντίστοιχα, αν θέλουμε να βάλουμε φτερά στο κρεβάτι μας πρέπει για λίγο να το στερηθούμε. Μια ζωή στην πείνα δηλαδή, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Α ρε σατανάδες ειδικοί, τι μας κάνετε.

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό