Η σκληρή πραγματικότητα είναι εδώ για να μάς υπενθυμίζει ότι οι αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματά δεν τελειώνουν ποτέ κι ότι πρέπει καθημερινά να παλεύουμε γι’ αυτά. Ένα περιστατικό άνευ προηγουμένου έλαβε χώρα χθες στην πλατεία Αριστοτέλους καθώς δύο queer άτομα δέχθηκαν ομοφοβική επίθεση από αγνώστους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μία ομάδα νεαρών ατόμων αρχικά προκάλεσε με λεκτικές ύβρεις και στη συνέχεια τούς επιτέθηκαν ρίχνοντας μπουκάλια και τούς έφτυσαν.

Συγκεκριμένα, περίπου 150-200 άτομα επιτέθηκαν λεκτικά προς το μέρος τους. Οι νέοι που δέχθηκαν την επίθεση ήταν ηλικίας 21 ετών και φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και τη σωματική τους ακεραιότητα κι έτσι τράπηκαν σε φυγή προς ένα κατάστημα εστίασης στην περιοχή. Λίγο αργότερα, η ομάδα των νεαρών ατόμων συγκεντρώθηκε έξω απ’ το κατάστημα και συνέχισε να τούς απειλεί.

Στα εξοργιστικά βίντεο παρουσιάζονται νεαρά αγόρια και κορίτσια να τρέχουν για να δουν από περιέργεια το περιστατικό, να παραμένουν αδρανείς, να εμφανίζονται απαθή, να χαμογελούν και να προτρέπουν ακόμα και σε βί@ιες πράξεις προς τα δύο queer άτομα.

 

 

Σύμφωνα μ’ αναφορές, οι δράστ3ς πέταξαν μπουκάλια προς το μέρος τους και τους έβριζαν καθ’ όλη τη διάρκεια, ακόμη κι όταν εξήλθαν απ’ το κατάστημα. Το σοβαρό περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης τερματίστηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 25 προσαγωγές. Απ’ αυτές, 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται κι 11 ανήλικοι. Οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

 

 

Ένα απ’ τα δύο άτομα που έπεσαν θύμaτα της τρανσφοβικής επίθεσης αντέδρασε στα γεγονότα μέσω ενός στόρι στο Instagram, εκφράζοντας τη δική του αντίδραση.

«Δε θα μείνετε ατιμώρητοι. Θα μάθετε τι σημαίνει σεβασμός, θα μάθετε να εσωτερικεύετε όλο αυτόν τον θυμό με τα εαυτά σας, και όχι να εκφράζεστε επιθετικά σε άλλα άτομα. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία επίθεση που δέχομαι, βέβαια ποτέ ξανά σε τέτοιο scale. Αλλά θα σας πω, ότι δε θα τα βάλω κάτω, θα φτάσω στα άκρα να τιμωρηθούν και να παραδειγματιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου τη ζωή.

Για όλα τα 20 χρόνια που ζω και παλεύω, θα τα χαρίσω προς όλα τα άτομα που έχουν χαθεί άδικα. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε το ελεύθερο να επιτίθεστε σε μειονότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία ελευθερία. Όχι, κοινωνική, αλλά προσωπική, και για αυτό σας λυπάμαι πραγματικά, που δεν έχετε εκφραστεί ούτε μία φορά στη ζωή σας αληθινά, που δε θα καταφέρετε ποτέ να μάθετε τι σημαίνει αλληλεγγύη».