Δεν πήγαν και πολύ καλά τα πράγματα στη συναυλία του διάσημου συγκροτήματος στη Γεωργία, αφού λίγο έλειψε να παρουσιαστεί διπλωματικό επεισόδιο, όταν Ρώσος drummer ανέβηκε στη σκηνή. Οι Killers ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό, αφού ο τραγουδιστής Brandon Flowers αποδοκιμάστηκε για την κίνησή του αυτή, να προσκαλέσει έναν Ρώσο θαυμαστή στη σκηνή. Ας σημειώσουμε πως η Γεωργία είναι πρώην σοβιετικό κράτος στο οποίο εισέβαλε η Ρωσία το 2008. Ο ίδιος λοιπόν, σε μια μάλλον αφελή κίνηση με καλή πρόθεση, παρότρυνε το κοινό να σκέφτονται ο ένας τον άλλον ως “αδέρφια”.

Το σκηνικό έχει ως εξής: Προς το τέλος της συναυλίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μπατούμι της Γεωργίας, το συγκρότημα κάλεσε έναν άνδρα να παίξει ντραμς μαζί τους κατά τη διάρκεια του τραγουδιού For Reasons Unknown. «Δεν ξέρουμε την εθιμοτυπία αυτής της χώρας, αλλά αυτός ο τύπος είναι Ρώσος», ακούγεται να λέει ο Flowers στο κοινό, το οποίο ανταποκρίθηκε με ένα μείγμα από επευφημίες κι αποδοκιμασίες. «Είστε εντάξει με το να έρθει ένας Ρώσος εδώ πάνω;»

 

 

Μετά το τραγούδι, ο Flowers μίλησε για το περιστατικό κι αποδοκιμάστηκε περαιτέρω από τους συναυλιαζόμενους κάνοντας τα πράγματα μάλλον χειρότερα. «Δεν μπορείς να αναγνωρίσεις αν κάποιος είναι αδελφός σου; Αυτός ο άνθρωπος, δεν είναι ο αδελφός σου;» ρώτησε. «Όλοι μας χωρίζουμε στα σύνορα των χωρών μας; Εγώ δεν είμαι αδελφός σου, όντας από την Αμερική;» Έπειτα, συνέχισε, προτρέποντας το κοινό να γιορτάσει «το ότι είμαστε εδώ μαζί». «Δε θέλω να πάρει άσχημη τροπή», κατέληξε. «Σας βλέπω ως αδελφούς κι αδελφές μου.»

Πολλοί άνθρωποι ωστόσο φαίνεται να εγκατέλειψαν το στάδιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αν και σύμφωνα με τη βάση δεδομένων συναυλιών Setlist.fm, οι Killers δεν πτοήθηκαν κι έπαιξαν μέχρι το τέλος της συναυλίας τους.

Η Ρωσία εξακολουθεί να κατέχει το 20% του γεωργιανού εδάφους μετά την εισβολή της το 2008. Από το 2022 και την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, υπήρξε εισροή Ρώσων στη Γεωργία, η οποία απέκτησε ανεξαρτησία από τη σοβιετική κυριαρχία το 1991 σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Αρκετοί Ρώσοι μάλιστα έχουν αντιμετωπίσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της, συμπεριλαμβανομένων των αφίξεων ρωσικών κρουαζιερόπλοιων που καταδιώκονται.

«Good people of Georgia (καλοί άνθρωποι της Γεωργίας), δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να προσβάλουμε κανέναν!» έγραψε αργότερα η ομάδα σε μια δήλωσή της στα σόσιαλ. «Έχουμε μια μακρόχρονη παράδοση να προσκαλούμε ανθρώπους να παίξουν ντραμς και φάνηκε από τη σκηνή ότι η αρχική ανταπόκριση του κοινού ήταν εντάξει με το αποψινό μέλος που συμμετείχε.»

 

 

Το συγκρότημα δήλωσε ότι τα σχόλια του Flowers επί σκηνής ήθελαν να υποδηλώσουν ότι όλο το κοινό κι οι θαυμαστές των The Killers είναι αδέρφια, αλλά αναγνώρισαν ότι αυτό το νόημα θα μπορούσε να παρερμηνευτεί.

«Στεκόμαστε στο πλευρό σας και ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα», ανέφεραν στο τέλος της δημοσίευσής τους. Μάλλον η μουσική δεν μπορεί να ενώσει όλους τους ανθρώπους, όταν τους χωρίζει ο πόλεμος. Κι αυτό είναι μια πικρή αλήθεια.

 

Πηγή φωτογραφίας