Ένας άνδρας με σπαθί εξαπέλυσε επίθεση πριν λίγο, εναντίον πολιτών κι αστυνομικών στο Hainault του Λονδίνου, σκορπώντας τον πανικό. Σε ανακοίνωσή της, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε: «Η αστυνομία κι άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο Hainault, στο ανατολικό Λονδίνο, σε ένα σοβαρό περιστατικό στο οποίο συνελήφθη ένας άνδρας με σπαθί. Η μητροπολιτική αστυνομία πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί δεν αναζητούν άλλους υπόπτους και ότι η επίθεση «δε φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία».

Οι κάτοικοι ανέφεραν ότι ξύπνησαν ακούγοντας «πολλές φωνές», «διαπεραστικές κραυγές», ενώ αντίκρισαν έναν άνδρα «καλυμμένο με αίμα» έξω από τα σπίτια τους.

 

Hainault: Man with sword held after public and police attacked in east London - BBC News

 

Το BBC μεταδίδοντας όλα όσα γνωρίζει για το περιστατικό, δημοσίευσε σε ρεπορτάζ του: «Η αστυνομία κι άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο Hainault, στο ανατολικό Λονδίνο, σε ένα σοβαρό περιστατικό στο οποίο συνελήφθη ένας άνδρας με σπαθί. Οι Αρχές δήλωσαν: «Κληθήκαμε λίγο πριν από τις 07:00 BST προς στην περιοχή Thurlow Gardens. Υπήρχαν αναφορές ότι άνθρωποι μαχαιρώθηκαν.» Ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος συνέχισε να επιτίθεται και σε άλλους πολίτες και σε δύο αστυνομικούς. Αναμένουμε ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματιών.»

 

 

Η ιστοσελίδα της Transport for London επιβεβαίωσε ότι ο σταθμός του μετρό Hainault έκλεισε «λόγω αστυνομικής έρευνας στην περιοχή».

Τελικά ο 36χρονος άνδρας συνελήφθηκαι τελεί υπό κράτηση.