Ήταν ένα διαζύγιο για το οποίο μιλούσε όλος ο πλανήτης, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι έχει συμβεί. Και οι δύο κράτησαν αρχικά τη σιωπή τους, με την Αντζελίνα να αποτραβιέται εντελώς από τη δημοσιότητα για αρκετά μεγάλο διάστημα. Έναν περίπου χρόνο μετά ξεκίνησαν οι πρώτες φήμες, μέχρι που φτάσαμε να μιλάμε για δικαστική διαμάχη περί επιμέλειας, με τα ίδια τα παιδιά του Πιτ να στρέφονται εναντίον του. Φτάνοντας στα πιο πρόσφατα γεγονότα, η Αντζελίνα Τζολί ισχυρίζεται, μέσω των δικηγόρων της σε νέα δικαστική κατάθεση, ότι ο πρώην Μπραντ Πιτ υπήρξε κατ’ εξακολούθηση βίαιος απέναντί της, ενώ οι επιθέσεις του ξεκίνησαν πριν από το περιστατικό με το αεροπλάνο το 2016, που την οδήγησε στην υποβολή αίτησης διαζυγίου.

Το μήλον της έριδος αυτή τη φορά αφορούσε το γαλλικό οινοποιείο τους, το Château Miraval, και την πώληση του μεριδίου της Τζολί χωρίς τη συγκατάθεση του Πιτ. Λόγω αυτού έγινε λόγος για συμφωνητικά εχεμύθειας και για δημοσιοποίηση των επικοινωνιών τους, ρίχνοντας ο ένας στον άλλον το μπαλάκι σχετικά με το ποιος ήθελε να κρύψει τι. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, ο Πιτ δε συναινούσε στην πώληση του μεριδίου της Τζολί στο οινοποιείο εκτός αν αυτή συμφωνούσε σε μια πολύ συγκεκριμένη κι ορισμένη συμφωνία μη αποκάλυψης πληροφοριών. Ωστόσο, οι δικηγόροι της Τζολί ισχυρίζονται ότι ο πραγματικός λόγος για την άρνηση του Πιτ, ήταν ο φόβος ότι οι πληροφορίες που είχε η ίδια εναντίον του θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν, έτσι κι αλλιώς.

 

 

Στο πλαίσιο της νέας κατάθεσης, οι δικηγόροι της Τζολί προβάλλουν τον εξής ισχυρισμό: «Ενώ το ιστορικό σωματικής κακοποίησης της Τζολί από τον Πιτ ξεκίνησε πολύ πριν από το αεροπορικό ταξίδι της οικογένειας τον Σεπτέμβριο του 2016 από τη Γαλλία στο Λος Άντζελες, αυτή η πτήση σηματοδότησε την πρώτη φορά που έστρεψε τη σωματική του κακοποίηση και στα παιδιά. Η Τζολί τότε τον εγκατέλειψε αμέσως».

Από την πλευρά τους φιλικά πρόσωπα του Πιτ κάνουν λόγο για μοτίβο παραπλάνησης: «Αυτό είναι ένα μοτίβο συμπεριφοράς – όποτε υπάρχει μια απόφαση που πηγαίνει εναντίον της, επιλέγει σταθερά να διαδώσει παραπλανητικές, ανακριβείς ή/και άσχετες πληροφορίες ως αντιπερισπασμό.»

«Για να σκεφτείτε, υπήρξε μια μακρά δίκη για την επιμέλεια που αφορούσε όλο το ιστορικό της σχέσης τους κι ένας δικαστής που άκουσε όλα τα στοιχεία εξακολουθεί να του δίνει την επιμέλεια 50/50.»

Παράλληλα, η προηγούμενη κατάθεση της ομάδας του Πιτ δηλώνει ότι η Τζολί ήταν εκείνη που πρότεινε μια ακόμη ευρύτερη ρήτρα μη αποκάλυψης ως μέρος της συμφωνίας, κάτι που ο Πιτ αρνήθηκε. Ωστόσο, οι δικηγόροι της Τζολί αναφέρουν ότι η ρήτρα αυτή, αν κι υπήρξε, δεν περιόριζε τη δυνατότητά της να μιλάει σχετικά με το διαζύγιο ή τις διαδικασίες επιμέλειας, σε μια κατάθεση του Ιουνίου 2023.

Το 2022, ο Πιτ μήνυσε την Τζολί και την πρώην εταιρεία της Nouvel επειδή πούλησε το μισό της οινοποιείο και παραβίασε μια συμφωνία που, όπως είπε, είχαν κάνει για να μην πουλήσουν χωρίς να πάρουν την έγκριση του άλλου. Ο Πιτ κατηγόρησε την Τζολί ότι σκόπιμα τον κράτησε στο σκοτάδι σχετικά με την πώλησή της στην Tenute del Mondo, της οποίας η μητρική εταιρεία είναι η εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων ποτών Stoli Group, που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ. Είπε ότι η πώληση αυτή «θέτει σε κίνδυνο τη φήμη της επιχείρησης που ο Πιτ έχτισε τόσο προσεκτικά».

Το ζήτημα παραμένει αρκετά θολό με τις δυο πλευρές να τραβούν το σκοινί και ουσιαστικά εμμέσως να απειλουν ο ένας τον άλλον με αποκάλυψη πληροφοριών. Το δυστυχές, είναι ότι στη μέση υπάρχουν παιδιά που καλούνται να βλέπουν τους γονείς τους σε μια live εκδοχή του mr and mirs Smith. Ό,τι κι αν έχει συμβεί μεταξύ τους, η περίπτωση κακοποίησης είναι σαφώς κάτι που πρέπει να ξεκαθαριστεί, και για τη δικαίωση της Τζολί και για την αποκατάσταση της αλήθειας.