Όλοι έχουμε στιγμές στο παρελθόν μας για τις οποίες δεν είμαστε περήφανοι και δε θέλουμε να μιλάμε γι’ αυτές, γιατί μας προκαλούν ντροπή, θλίψη και ξυπνάνε και τα συναισθήματα εκείνων των άσχημων καιρών. Είναι δύσκολο να παραδεχτούμε τα λάθη και τα πάθη μας, ειδικά όταν αυτά αφορούν και ταμπού θέματα που μπορούν να μας στιγματίσουν στην κοινωνία που ζούμε, όπως οι κατ@χρήσεις και ο εθισμ@ς σε ουσίες.

Η Άννα Μαρία Λυκουρέζου όμως, τολμά εδώ και χρόνια να μιλάει για όλα αυτά και να μοιράζεται τις εμπειρίες της, γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως μέσω αυτών υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που μπορεί να βοηθηθούν. Εκτός από αυτό είναι και λυτρωτικό να αποτινάζεις από πάνω σου όλο αυτό το βάρος που κουβαλούσες χρόνια σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά.

Μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στο τικ τοκ πριν λίγες ημέρες, θέλησε να μοιραστεί πληροφορίες από τα νεανικά χρόνια της και από τη σχέση της με τους γονείς της. «Με μεγάλωσαν δυο έντονες προσωπικότητες», λέει χαρακτηριστικά και ομολογεί πως δεν ήταν εύκολο για εκείνη να διαχειριστεί τη σχέση με τον πατέρα της, με τον οποίο δεν ήταν όσο δεμένη όσο με τη μητέρα της καθώς εκείνος έλειπε αρκετές ώρες από το σπίτι, λόγω δουλειάς. Αναφέρει ακόμα πως ένιωσε να πιέζεται αρκετά με τις κοινωνικές υποχρεώσεις του κύκλου της οικογενείας της, τον οποίο θεωρούσε ψεύτικο και πως διαχωρίζει τον εαυτό της και τις απόψεις της από εκείνους ακόμη και σήμερα.

Έπειτα προχωρά μιλώντας για τον εθισμ@ στο aλκ@όλ και τα ν@ρκwτικά, τα οποία ήταν εκείνα που την έκαναν να νιώθει καλύτερα και να ξεχνάει τις εντάσεις με τον πατέρα της αλλά και το γεγονός πως ένιωθε άδεια και κενή, λόγω των ανθρώπων από τους οποίους περιτριγυριζόταν. «Έπινες το aλκ@όλ, έπινες τα ν@ρκwτικά κι ήσουν μια χαρά…Την επόμενη ημέρα ένιωθα τρισχειρότερα. Όλη αυτή η τοξικότητα των ουσιών, η τοξικότητα των ανθρώπων που συναναστρεφόμουν. Για να αποδεχτώ την σχέση με τον πατέρα μου, πήρε πάρα πολύ καιρό και μην σας πω ότι ακόμα πολλές φορές ζορίζομαι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπάω και δεν τον νοιάζομαι», μας λέει.

Η ίδια έχει προηγουμένως μιλήσει πολλές φορές για τα δύσκολα εφηβικά και νεανικά της χρόνια και είχε εμφανιστεί και στην εκπομπή «Αυτοψία», όπου έδωσε συνέντευξη και αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες για τον εθ1σμ@ της στις ουσίες, πως ξεκίνησε όλο αυτό, πόσο καιρό κράτησε και τι της έδωσε το push να σταματήσει. Έχει επίσης αναφερθεί πολλές φορές στο πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσει μια ζωή καθαρή από ουσίες και νηφ@λια και ότι οι πειρασμοί είναι παντού.

Θέλει μεγάλη τόλμη να μπορείς να μιλάς για τα τραύματά σου με αυτόν τον τρόπο, δημόσια. Θέλει μεγάλο θάρρος να αποκαλύπτεις τόσες πληροφορίες για την προσωπική σου ζωή που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον σου και οι κακοπροαίρετοι άνθρωποι στις μέρες μας περισσεύουν. Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε ανθρώπους σαν την Άννα Μαρία Λυκουρέζου, που νίκησαν τα πάθη τους και προχώρησαν μπροστά στη ζωή του χωρίς εκείνα να τους καθορίζουν, αλλά σίγουρα χρησιμοποιώντας τα ως όπλα και ισχυρά μαθήματα ζωής για τους ίδιους αλλά και για να μεταφέρουν στους άλλους.

Πηγή εικόνας: TheNotebook