Απίστευτα πράγματα ακούγονται σήμερα στη δικαστική αίθουσα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο όπου δικάζεται η υπόθεση θανάτ0υ του Ζακ Κωστόπουλου με τις απολογίες των κατηγορουμένων, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών ο καθένας για θαvατηφόρα σωματική βλάβη. Ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης οι οποίοι βάναυσα χτύπησαν μέχρι θανάτ0υ τον δολ0φονημένο Ζακ Κωστόπουλο απολογούνται σήμερα και προκαλούν με αυτά που λένε.

«Αλτρουιστικά» ήταν τα κίνητρα τα οποία οδήγησαν στη θανάσιμh κακ0ποίηση του Ζακ. «Αλτρουισμός» βαφτίστηκε ο φασισμόs, ο ρaτσισμός και η ομοφ0βία. «Για προστασία περιουσίας» μίλησε ο κοσμηματοπώλης και ευτυχώς που υπάρχουν βίντεο και μαρτυρίες που αποδεικνύουν το αντίθετο. Σήμερα στην κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα παρόντες ήταν η οικογένεια και φίλοι του Ζακ καθώς και οι: Νίκος Φίλης, Νίκος Βρούτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεανώ Φωτίου.

Ανατριχιαστικά τα λόγια των ανθρώπων που εξευτέλισαν την ανθρώπινη ύπαρξη: Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε το περιστατικό «στιγμιαίο περιστατικό με κακή εξέλιξη». Τα λόγια του σοκάρουν:  «Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη δε θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό» ενώ κατέληξε να σχολιάζει: «Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνeι». Ο κατηγορούμενος μεσίτης μίλησε για αναξιόπιστους μάρτυρες ενώ στα βίντεο που τον δείχνουν να κλωτσάει θανάσιμa τον Ζακ εκείνος υποστηρίζει ότι κλωτσούσε στον αέρα. «Άντε να του έσπασα τη μύτη».

«Είδα το μαχαiρι και φοβήθηκα ότι αν έβγαινε θα γινόταν κάποιο κακό. Σκέφτηκα να φύγω και τότε τον είδα με το κεφάλι να βαράει την τζαμαρία. Η αντίδρασή μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθεια του να σπάσει με το κεφάλι την τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω την τζαμαρία και να του απελευθερώσω την έξοδο».

«Εκείνη η στιγμή δεν είναι ήρεμη, προσπαθώ να κάνω κάτι για καλό και φοβάμαι μαζί. Με το που βγάζει το κεφάλι τον πετυχαίνω αλλά η κλωτσιά αυτή δεν είναι δυνατή για να του κάνω κακό. Δε συνεχίζω. Τον τραβάω έξω από την μπλούζα, του πιάνω τον καρπό και του πήρα το μαχαίρι που το πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο» δήλωσε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στα οικεία πρόσωπα του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου είπε: «Καταλαβαίνω τους γονείς και τα αδέλφια του, θέλω όμως να καταλάβουν ότι για αυτό το θάνατ0 δε φταίω. Ήταν στιγμιαίο περιστατικό που είχε μια κακή εξέλιξη. Εγώ πήγα για καλό…», ενώ κλείνοντας την απολογία του είπε: «Θέλω να κριθώ δίκαια και αμερόληπτα. Το να με αδικήσουν δεν είναι δικαιοσύνη για κανέναν». Οι διάλογοι από τη δικαστική αίθουσα μας αφήνουν άφωνους:

Εισαγγελέας: Τι σας οδήγησε να εμπλακείτε;

Κατηγορούμενος: Το ένστικτο του αλτρουισμού …

Εισαγγελέας: Στο βίντεο δεν ακούγεται να λέτε «κάτσε μέσα»…

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω αν είχε δυνατότητα να καταγράφει.

Εισαγγελέας: Βλέπω να κλωτσάτε 9 φορές και οι 5 στο κεφάλι…

Κατηγορούμενος: Όχι οι 2 μάξιμουμ να τον βρήκαν, οι άλλες είναι στον αέρα.

 

Ο κοσμηματοπώλης αφού παρέθεσε λεπτομέρειες ενώπιον δικαστηρίου οι οποίες δεν είχαν καμία συνάφεια με το βίντεο και τις μαρτυρίες, δήλωσε πως ανησύχησε για την περιουσία του. Ισχυρίστηκε πως όταν ο Ζακ Κωστόπουλος βγήκε από την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και ξάπλωσε aιμόφυρτ0ς στο δρόμο, ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενος του δεν τον χτύπησαν καθόλου, αν και τα βίντεο δείχνουν σαφώς μια διαφορετική εικόνα.

 

Πρόεδρος: Όμως αφού είχε βγει από την τζαμαρία, συνεχίζετε και χτυπάτε…

Κατηγορούμενος: Όχι δε χτύπησα. Έμεινα μακριά.

Πρόεδρος: Από τη στιγμή που ξάπλωσε, δε δέχθηκε κανένα χτύπημα;

Κατηγορούμενος: Όχι από κανένα μας.

Πρόεδρος: Πέρα από το βίντεο, μάρτυρας κατέθεσε ότι σας φώναξε «σταματήστε, θα τον σκ0τώσετε». Είχατε διατηρήσει την ψυχραιμία σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ήμουν πολύ… γενικά όλη η κατάσταση… δεν είναι εύκολο να βλέπεις την περιουσία σου να καταστρέφεται…

Πρόεδρος: Εντάξει είχε γίνει μια ζημιά. Όμως μετά το πως αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό… γιατί δε διατηρήσετε ψυχραιμία για να συλληφθεί ο άνθρωπος; Στο κέντρο ήσασταν, η αστυνομία ήταν κοντά… ήταν άνθρωπος που δυσκολευόταν να βγει. Το μαχαiρι τί μπορούσε να προβληματίσει αφού ήταν και τόσος κόσμος εκεί…

Κατηγορούμενος: Ίσως κάνει κάποια ζημιά.

Εισαγγελέας: Στο βίντεο φαίνεται ότι τον χτυπάτε 5 φορές και οι 3 στο κεφάλι και μάλιστα στη μία τον κλωτσάτε και το κεφάλι του χτυπάει στο έδαφος.

Κατηγορούμενος: Δεν το θυμάμαι. Είδα το βίντεο αλλά δεν το θυμάμαι…

Εισαγγελέας: Τη στιγμή που τον τραβάει έξω ο συγκατηγορούμενος σας πως ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος;

Κατηγορούμενος: Εντάξει ήταν. Δε μιλούσε, κάτι ασυνάρτητα…

Εισαγγελέας: Ο διασώστης είπε ότι ήταν αναίσθητος.

Κατηγορούμενος: Ε ναι, ήταν.

 

Ότι και να λέτε η αλήθεια θα λάμψει. Και ευτυχώς που υπάρχουν μαρτυρίες και βίντεο να αποδεικνύουν ότι η ζοφερή πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτό που οι «νοικοκυραίοι» θέλουν να παρουσιάσουν. Ευτυχώς, από πλευράς κόσμου, δεν υπάρχει χώρος για άλλη ανοχή.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη για την αγόρευση της εισαγγελικής πρότασης.

 

Πηγή εικόνας: efsyn

Με πληροφορίες από news247