Στην Ελλάδα εξάγουμε πολιτισμό απ’ όλες τις απόψεις. Είμαστε μια ρομαντική και ερwτική χώρα όπως και να το κάνουμε. Και ναι έχουμε και πέραση παγκοσμίως για αυτό άλλωστε προτιμάνε τις γραφικές μας γωνιές, όπως καλή ώρα τον σταθμό της Ομόνοιας για να γυρίσουν ταινίες αισθαντικού τύπου. Αν ζείτε στην Αθήνα και χρησιμοποιείτε τον ηλεκτρικό σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε πετύχει να σταματάνε οι συρμοί γιατί κάποιοι επιτήδειοι εισέβαλλαν στις γραμμές. Ε τώρα σας έχουμε και ποιοι είναι αυτοί για να σας φύγει η απορία.

 

Πηγή εικόνας: documento

 

Ταινία π0ρνό γυρίσανε στον σταθμό του ΗΣΑΠ ένα ολόκληρο team δηλαδή, οι οποίοι μπήκαν στο Παλαιό Σταθμό της Ομόνοιας ανενόχλητοι με τις καμερούλες τους, περπάτησαν στις γραμμές του τραίνου γυρίσανε τις σκηνές τους όμορφα και ωραία και στην Ελλάδα απλά είναι Δευτέρα. Συγκεκριμένα βγήκε στη δημοσιότητα πως το φθινόπωρο του 2023 γυρίστηκε παράνομα στον σταθμό της Ομονοίας μία ερwτική ταινία η οποία πια κυκλοφορεί και σε γνωστά site στο ίντερνετ. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του σταθμού φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά το περιστατικό και τα ρεπορτάζ λένε πως κυκλοφορεί ως inside joke στους εργαζομένους της ΣΤΑ.ΣΥ.

 

Πηγή εικόνας: documento

 

Τώρα γιατί κανένας δεν τους πήρε χαμπάρι, η ασφάλεια του σταθμού τι έκανε εκείνη την ώρα (έπαιρνε μάτι; ) και γενικά τι συνθήκες ασφαλείας επικρατούν στα ελληνικά ΜΜΜ είναι μία άλλη συζήτηση, η οποία μάλιστα δεν απαντήθηκε. Το documnetonews έθεσε μια σειρά από ερωτήματα τέτοιας φύσεως στους υπεύθυνους ασφαλείας του σταθμού σχετικά με την ασφάλεια, τις κάμερες, την αστυνόμευση, το πώς κατάφεραν να διαφύγουν οι εισβολείς και άλλα τέτοια εύλογα ερωτήματα τα οποία μαεστρικά δεν απάντησαν. Αντ’ αυτού οι υπεύθυνοι της ΣΤΑ.ΣΥ Αθ. Κοτταρά και τον Γ. Κεσκενίδη των οποίων τα γραφεία ήταν λίγα μέτρα δίπλα απ’ όπου γυρίστηκε το έργο απάντησαν:

«Η παράνομη είσοδος ατόμων σε αυτές, αποτελεί αδίκημα και διώκεται ποινικά. Για την αντιμετώπιση περιστατικών εισόδου ατόμων στην τροχιά, η ΣΤΑ.ΣΥ ζητά τη συνδρομή των αστυνομικών του σώματος «Αριάδνη», που επιχειρεί στα μέσα σταθερής τροχιάς. Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προσδιορίζεται σε σημείο του δικτύου εναπόθεσης παροπλισμένων συρμών στην Ομόνοια, όπου η τροχιά δε ρευματοδοτείται. Περιήλθε σε γνώση της ΣΤΑ.ΣΥ στο τέλος της περασμένης χρονιάς και η εταιρεία έχει ενημερώσει σχετικά τις αστυνομικές αρχές. Για την περαιτέρω θωράκιση του συγκεκριμένου σημείου, που αποτελεί στόχο βανδαλισμών (γκράφιτι), συντάχθηκε σχετική έκθεση και επίκειται η εγκατάσταση εξελιγμένων τεχνικών συστημάτων παρακολούθησης και αποτροπής».

Ως προς τη φύλαξη η εταιρεία τόνισε πως οι υπάλληλοι έχουν αυξηθεί «κατά 20% σε σχέση με το 2022, καθώς προστέθηκαν και υπάλληλοι που επιτηρούν μέσα από οχήματα που κινούνται σε δρόμους παράλληλα της τροχιάς». Από την πλευρά του, ο Π. Κοντογιάννης, απαντά μέσω του Documento: «Ο καθείς κρίνεται εκ του αποτελέσματος». Η εταιρεία -στο μεταξύ- τονίζει πως «πλέον γίνεται χρήση και τεχνολογικά εξελιγμένων μέσων φύλαξης. Η φύλαξη της Γραμμής 1 – της πλέον ευάλωτης σε επιθέσεις και βανδαλισμούς γραμμής, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της είναι υπέργειο – και των Αμαξοστασίων γίνεται και από πτητικά μέσα (drones)».

Τέλος, αν και η ΣΤΑ.ΣΥ. ερωτήθηκε για το ισχύον πρωτόκολλο ασφαλείας επικαλέστηκε… «πληροφορίες που αφορούν σε υπηρεσιακές ενέργειες που ακολουθούνται και δεν αποτελούν υλικό προς δημοσιοποίηση στο ευρύ κοινό». 

Γενικά και αόριστα δηλαδή και πέρα από το χιουμοριστικό της είδησης μας απασχολεί σοβαρά το ζήτημα της ασφάλειας στα μέσα που χρησιμοποιούν χιλιάδες πολίτες καθημερινώς.

 

Πηγή κεντρικής εικόνας: OneMan