Χθες η Ελένη Χατζίδου έκανε ένα guest στην ακαδημία του fame story με σκοπό να μοιραστεί με τους σπουδαστές την εμπειρία της και να κάνει σουσού για διάφορα μουσικά και μη. Μέσα σε όλα, αναφέρθηκε και στην καριέρα της και την πορεία που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τις συνθήκες και τις συγκυρίες που την έφεραν εδώ που είναι σήμερα.

Μεταξύ άλλων είπε: «Εγώ έκανα δισκογραφία 7 χρόνια μετά το Fame Story. Δε μου ήρθε τίποτα άμεσα και τίποτα δεν ήταν εύκολο. Έκανα πολλή επαρχία, χτύπησα πόρτες, κάποια στιγμή τα έφερε η τύχη έτσι και η επιμονή μου και τα κατάφερα.

Για τη γνωριμία της με τον Παντελή Παντελίδη, ανέφερε: «Εγώ τότε ήμουν στο ψάξιμο, και μου ανέφερε ένας φίλος ότι ψάχνουν τραγουδίστρια σε ένα μαγαζί στο Νεο Ηράκλειο- μη φανταστείτε 250 άτομα χωριτικότητα. Μου λένε, ψάχνουμε τραγουδίστρια να μας κάνει ένα τέταρτο στην αρχή και να βγαίνει και μετά στο λαϊκό, το ‘χεις; Το ‘χω, απάντησα. Κι έτσι ξεκίνησα.» Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Πάω εγώ εκεί, 12 η ώρα άπατοι, μισός άνθρωπος δεν υπήρχε, λέω πάει, καταστραφήκαμε. Και βγαίνει παιδιά ο Παντελίδης και γίνεται Ο χαμός! Ουρές κόσμου περίμεναν να μπουν στο μαγαζί δεν είχαμε πού να τους βάλουμε. Τότε ήταν που πήγα και του είπα, ποιος είσαι εσύ, τι γίνεται, τι χαμό κάνεις; Κι αυτή ήταν η αρχή της γνωριμίας μας.»

 

Παλαιότερα μέσα από την εκπομπή της, είχε πει για το πώς τη βοήθησε ο Παντελής να ξεκινήσει: 

Η ίδια εντελώς ακομπλεξάριστα, αναφέρθηκε και στο ότι μυρίζοντας το ταλέντο του Παντελή Παντελίδη να αγγίζει τον κόσμο με τον στίχο του και να μιλάει για ανθρώπινες εμπειρίες και βιώματα, πήρε το θάρρος να του ζητήσει να της γράψει ένα τραγούδι. «Το είχε αργήσει λίγο καιρό, και λέω πάει, με ξέχασε. Τον παίρνω κάποια στιγμή τηλέφωνο και του λέω, ρε συ, είχαμε πει να μου γράψεις ένα τραγούδι τι έγινε; “Το ‘γραψα” μου απάντησε “βάζω ανοιχτή ακρόαση να στο παίξω να το ακούσεις”», ενώ συνέχισε λέγοντας πως εκείνη την ίδια περίοδο βίωσε έναν πολύ άσχημο χωρισμό, αφού έπιασε τον σύντροφό της με άλλη γυναίκα, πράγμα που είχε μοιραστεί με τον Παντελή κι εκείνος εμπνεύστηκε από την ιστορία της, γράφοντας το «Χειρότερα», ένα τσιφτετελοκαψουροτράγουδο που έμελλε να γίνει από τα μεγαλύτερα viral τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει στον κόσμο της νύχτας.

«Όταν πρωτοάκουσα το τραγούδι, λέω, τι λες ρε, πολύ βαριές λέξεις, πώς θα το πω εγώ αυτό;». Τότε ήταν που ο Παντελής, σύμφωνα με την ίδια της είπε: «Όταν χωρίσατε τι είπες από μέσα σου; Να είσαι καλά και καλά να περνάς και χαίρομαι για σένα; Δε σε πόνεσε, δε σε πλήγωσε;» Κι εκεί, η ίδια συνειδητοποίησε αυτό ακριβώς το ταλέντο του Παντελή Παντελίδη. Να παίρνει καθημερινές, απλές κουβέντες, πράγματα που λέμε στις παρέες μας, στους φίλους μας, στον εαυτό μας, στιγμές που γινόμαστε αδύναμοι κι αληθινοί, και να τα κάνει στίχους. Να τους φοράει μετά μια μελωδία και να τα χαρίζει απλόχερα στον κόσμο, για να τα τραγουδάει αγκαλιά με μια ουισκιά τα βράδια πονώντας για μιαν αγάπη.

Ωραίος ήσουν Παντελή. Και πάντα θα είσαι κι αν λείπεις, έχουμε τα τραγούδια σου, για να ερωτευόμαστε, να πονάμε και να χωρίζουμε όπως ακριβώς αξίζει. Πέφτοντας στα πατώματα.